Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Έδεσσα και Γιαννιτσά αξίζουν σοβαρές υποδομές απονομής δικαιοσύνης (βίντεο)


Έθεσε επιτακτικά το θέμα στη Βουλή - Αόριστη η απάντηση από τον Υπουργό Δικαιοσύνης

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη συζήτησε  σήμερα 8 Μαΐου 2020 στη Βουλή την Επίκαιρη Ερώτησή της προς τον Υπουργό Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνο Τσιάρα με την οποία τον ρωτούσε: α) πότε θα εγκριθεί το καθόλα ώριμο έργο της ανέγερσης του Νέου Δικαστικού Μεγάρου Έδεσσας από την Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ και β) ποιό είναι το χρονοδιάγραμμα της υλοποίησής του έργου αυτού, που σε όλες του τις λεπτομέρειες προετοιμάστηκε από τα Υπουργεία Δικαιοσύνης και Υποδομών & Μεταφορών κατά τη διάρκεια της διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, με την πρόσληψη χρηματοοικονομικών, νομικών και τεχνικών συμβούλων που προετοίμασαν πλήρη φάκελο μελετών για την κατάθεση της αίτησης υπαγωγής του στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ, με εξασφαλισμένους πόρους,  όπου παρά το γεγονός ότι κατατέθηκε την 6η-6-2019 δεν πρόλαβε να συζητηθεί λόγω της προκήρυξης πρόωρων εκλογών. 
Ο Υπουργός Δικαιοσύνης κ. Κωνσταντίνος Τσιάρας, ο οποίος ενώ κατά τη συνάντηση που είχε με την κ. Τζάκρη στο Υπουργείο Δικαιοσύνης την 19η-9-2019 είχε παραδεχτεί την ωριμότητα του συγκεκριμένου έργου κάνοντας λόγο για «το Κράτος που έχει συνέχεια» και είχε δεσμευτεί για την κατάθεση της αίτησης στην Διυπουργική Επιτροπή ΣΔΙΤ το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, κατά τη συζήτηση της επίκαιρης ερώτησης σήμερα στην Ολομέλεια της Βουλής, παρά το γεγονός ότι αναγνώρισε την ωριμότητα του έργου (και πως αλλιώς θα μπορούσε να κάνει άλλωστε), περιορίστηκε σε αόριστες αναφορές περί γενικότερου σχεδιασμού της κυβέρνησης για τα Δικαστικά Μέγαρα της χώρας, καταλήγοντας ότι το συγκεκριμένο έργο κάποια στιγμή θα ... προχωρήσει. 
Μετά την εξέλιξη αυτή, η κυρία Τζάκρη έκανε την εξής δήλωση:
«Το Δικαστικό Μέγαρο Έδεσσας δεν είναι προσωπική υπόθεση δική μου ή κάποιων παραγόντων. Είναι δίκαιο αίτημα της κοινωνίας και του νομικού κόσμου και γι' αυτό τον λόγο εργάστηκα κατά την κυβερνητική περίοδο του ΣΥΡΙΖΑ ούτως ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες, να βρεθούν οι πόροι και να παραλάβει η νέα κυβέρνηση το έργο έτοιμο προς δημοπράτηση. Αντί να έχει μπει εργολάβος, ο Υπουργός Δικαιοσύνης, επιχείρησε στην Βουλή να ανασκευάσει την προ 7μήνου δέσμευσή του και διατύπωσε ασαφείς και αόριστες δικαιολογίες για την αδράνεια η οποία θέτει σε κίνδυνο το έργο. Έδεσσα και Γιαννιτσά, για τους δικούς τους λόγους η κάθε περιοχή, αξίζουν σοβαρές υποδομές απονομής δικαιοσύνης. Θα συνεχίσω τον αγώνα μέχρι να παραδοθούν στην κοινωνία αυτά τα πολύτιμα έργα».








Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Πολύ σωστά, επίσης ο νομός Πέλλας χρειάζεται σοβαρούς βουλευτές για να κατασκευαστεί δρόμος για την Θεσσαλονίκη ακόμα μαζί με τα τρακτέρ πάμε.
    Στο νοσοκομείο Έδεσσας χρειάζονται γιατροί και μηχανήματα για να μην πεθαίνει τζάμπα κόσμος.

    Καλοί οι χοροί στα πανηγύρια άλλα δεν φτάνουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΣ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΥΠΆΛΛΗΛΟΣ9 Μαΐου 2020 στις 8:05 μ.μ.

    ΘΟΔΩΡΑ ,ΠΕΣ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΟ ΔΙΚΑΣΤΙΚΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΑΠΟ ΠΟΛΥ ΠΑΛΙΑ, ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΜΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΌΓΟΥ ΚΑΙ ΜΙΑ ΔΙΚΑΣΤΙΝΑ ΚΑΙ ΒΟΥΛΕΥΤΈΣ,ΝΑ ΜΗΝ ΠΩ ΤΑ ΟΝΌΜΑΤΑ ΚΑΙ ΘΕΩΡΗΘΕΊ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΑΛΩ ΠΗΓΑΝ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΑΥΤΟ ΚΛΠ ΚΛΠ. ΣΥΝΕΠΩΣ ΔΕΝ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΑΠΟ ΣΥΡΙΖΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ενεργός εργαζόμενος10 Μαΐου 2020 στις 9:37 π.μ.

    Το ότι πήγαν μια βόλτα στην Αθήνα δε σημαίνει ότι έφεραν και αποτέλεσμα .Η άλλη μιλάει με στοιχεία τότε έγινε αυτό τότε το άλλο.Αλλά άμα η νοημοσύνη των δικαστικών υπαλλήλων είναι τόση που υποτίθεται ότι συναναστρέφονται όλη μέρα δικαστές και δικηγόρους και λογικά έπρεπε να μην είναι τόσο καθυστερημένοι τι να πεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.