Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επικοινωνία Λάκη Βασιλειάδη με ΕΛΓΑ για τα πορίσματα και τις πληρωμές της Πέλλας


Σειρά επαφών με τη διοίκηση και παράγοντες του ΕΛΓΑ είχε ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας, Λάκης Βασιλειάδης, συμπεριλαμβανομένων του Προέδρου του οργανισμού κ. Αντρέα Λυκουρέντζου και της προϊσταμένης του υποκαταστήματος Βέροιας, κα. Μαρίας Παππά, για τα ζητήματα των ασφαλισμένων της Πέλλας.
Όπως προκύπτει από τις επαφές του Λάκη Βασιλειάδη, ολοκληρώθηκε η διαδικασία έκδοσης των πορισμάτων για όλες τις δηλώσεις ζημιών έως 31 Δεκεμβρίου 2019, για όλα τα τοπικά διαμερίσματα της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας. Η ανάρτηση των πορισμάτων για όσα τοπικά διαμερίσματα δεν έχουν αναρτηθεί ακόμα στην ειδική εφαρμογή η οποία είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του οργανισμού, θα πραγματοποιηθεί εντός της εβδομάδας.
Αναφορικά με τις πληρωμές, αναμένεται να ολοκληρωθεί η καταβολή του 65% έως τις 22 Μαΐου, για όσα πορίσματα του 2019 εκκρεμούν. Ο Βουλευτής ζήτησε από τους αρμόδιους την όσο το δυνατό ταχύτερη καταβολή και του υπολοίπου 35% των πορισμάτων, ένα δίκαιο αίτημα το οποίο έχει θέσει και σε συνομιλίες του με τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων κ. Μάκη Βορίδη ήδη από τις 7 Απριλίου, και το οποίο θα δώσει ρευστότητα στους παραγωγούς και θα επαναφέρει την κανονικότητα που διατάραξαν με την τμηματική καταβολή και την αργοπορημένη εξόφληση οι διοικήσεις επί κυβερνήσεων ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Τέλος, στην επικοινωνία του με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ τόνισε για μια ακόμα φορά την ανάγκη διαρθρωτικών αλλαγών στον Οργανισμό. Επεσήμανε ξανά την αξία της ψηφιακής αναβάθμισης του Οργανισμού, ώστε τα πορίσματα να εκδίδονται στην ώρα τους και να μην υπάρχουν καθυστερήσεις όπως αυτές που παρατηρούνται συστηματικά τα τελευταία χρόνια. Υπογράμμισε τη σημασία της επικαιροποίησης του Κανονισμού του ΕΛΓΑ για εναρμόνισή του με τη σύγχρονη εποχή και τις επιπτώσεις της αλλαγής του κλίματος. Μετά τα τέλη Μαΐου αναμένονται εξελίξεις, καθώς, όπως αναφέρει και ο Υπουργός στην απάντησή του στην Ερώτηση 4334/19-2-2020 του Βουλευτή, θα ολοκληρώσει το έργο της η ομάδα εργασίας για τη μελέτη του θεσμικού πλαισίου των γεωργικών ασφαλίσεων και την υποβολή γνωμοδοτικού χαρακτήρα δεδομένων και προτάσεων προς τον Υπουργό και τη Γενική Γραμματεία Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων του ΥΠΑΑΤ.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. κυριοι βουλευτες αναγγελεια για τα πρωιμα κερασια [ μπουρλα τσολακια ]γιατι δεν βγαζεται? και για τα ροδακινα τα κατερινα γκλορια νικταρινια τα εχει καψει ο παγετος μας ρωτατε πως θα επιβωσουμε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κερασια, ροδακινα συμπυρηνα καμμενα και ασχολούνται με..... Κουράγιο φιλοι μου αγρότες, αλλα μια συμβουλή, μην επιτίθεστε στους βουλευτές, δεν φταίνε αυτοί, αλλα αυτοι που τους εκλεξαν. Καθε δραση, ψήφος, έχει την αναλογη αντίδραση, μηδέν, πρώτος και απαράβατος νόμος της φυσικής.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Αυτό για νέο μας το λες, εδώ και 10 μέρες γράφεται παντού, αφού δεν έγινε τέλος Απριλίου οπως έλεγες.Το 65% ,χλευαζατε τον ΣΥΡΙΖΑ για το 70%,Ενώ κόντεψατε να συμψιφιστει το 35 % με μελλοντικές εισφορές,αν δεν υπήρχαν αντιδράσεις.Για τις πρώιμες και μεσοπρόθεσμες ποικιλίες τίποτα και εδω κριτικάρατε τον ΣΥΡΙΖΑ παλιά .και πως να γίνει αναγγελία όταν στέλνεις επιστολή πριν 2 εβδομάδες στο υπουργείο και λες ότι ο παγετός βρήκε τα δένδρα στο προανθικο στάδιο ,δικαιολογία που ο Ελγα επικαλείται και δεν αποζημιώνει ο κανονισμός.Μάλιστα εκείνες τις μέρες σε κραξανε για την επιστολή σου,στην κυριολεξία γκαφαρα και σου είπανε να την πάρεις πίσω ,αλλά το αυτί σου δεν ιδρώνει.Ειστε ΧΕΙΡΌΤΕΡΟΙ, δεν έχει χαΐρι και συ ο νέος καικες πολύ γρήγορα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.