Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: "Θα κάνω τα πάντα για να αρθεί ο ενεργειακός αποκλεισμός των Γιαννιτσών και του Δήμου Πέλλας"


Αποκλεισμός των Γιαννιτσών από το δίκτυο φυσικού αερίου με απόφαση της κυβέρνησης

Η βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Θεοδώρα Τζάκρη μετά τη χθεσινή αιφνίδια εξέλιξη του αποκλεισμού, με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας,  των Γιαννιτσών από το δίκτυο φυσικού αερίου, απόφαση η οποία με αστείες δικαιολογίες "περί μη ρεαλιστικού αρχικού χρονοδιαγράμματος" καταργεί τις προηγούμενες προσπάθειες της ίδιας και της κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ για την ωρίμανση αυτού του τόσο σημαντικού έργου για την ενεργειακή αναβάθμιση ολόκληρου του Δήμου Πέλλας, που έχοντας  εξασφαλισμένη χρηματοδότηση τόσο από το ΠΕΠ Κεντρικής Μακεδονίας όσο και από την Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων βρίσκονταν στη φάση της δημοπράτησης, ανέλαβε σήμερα μια σειρά πρωτοβουλιών.
Πρώτον κατέθεσε επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας και τον Υπουργό Ανάπτυξης ζητώντας να ενημερωθεί για τους λόγους από τους οποίους υπαγορεύτηκε η παράλογη και άδικη αυτή απόφαση, που έρχεται σε αντίθεση τόσο με την εκπεφρασμένη προς την ίδια βούληση του νυν Προέδρου της Δημόσιας Επιχείρησης Δικτύων Διανομής Αερίου (ΔΕΔΑ) κ. Μ. Τσάκα στη συνάντησή τους την 5η-12-2019, όσο και με την πολλάκις εκπεφρασμένη βούληση του ίδιου του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας (ΡΑΕ) κ. Νίκου Μπουλαξή σε σωρεία συναντήσεων που είχε μαζί του -την 21η-3-2018, την 14η-5-2018, την 25η-9-2018 και κατά την τελευταία τους συνάντηση στις 28-11-2019- ότι "προτίθεται να αποδεχτεί τον προγραμματισμό της πενταετίας (2000-2005) όπως κατατέθηκε από την ΔΕΔΑ".
Δεύτερον απέστειλε επιστολές στον Δήμαρχο Πέλλας κ. Γρηγόρη Στάμκο, στους επικεφαλής των Δημοτικών Παρατάξεων του Δήμου Πέλλας κκ. Στάθη Καστερίδη, Θεόδωρο Θεοδωρίδη, Ηλία Θεοδωρίδη και Ολυμπία Παπαδοπούλου, στον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Πέλλας κ. Ιορδάνη Τσώτσο, καθώς και στον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου του Δήμου Πέλλας κ. Παναγιώτη Σαραφούδη, με την οποία, θεωρώντας δεδομένη την αντίθεσή τους στην βλαπτική αυτή για την παραγωγική οικονομία και τα νοικοκυριά απόφαση της κυβέρνησης, ζητά την σύγκλιση έκτακτης συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Πέλλας με μοναδικό θέμα συζήτησης την παραπάνω απαράδεκτη απόφαση της εξαίρεσης, στην οποία να προσκληθούν και να συμμετέχουν όλοι οι φορείς, δηλαδή οι εκπρόσωποι του Νομού στο Κοινοβούλιο, ο Αντιπεριφερειάρχης, το Επιμελητήριο Πέλλας, ο Εμπορικός Σύλλογος και λοιποί παραγωγικοί φορείς, προκειμένου να καταλήξουν σε κοινό πλαίσιο δράσης για τη ματαίωση της παράλογης και βλαπτικής αυτής απόφασης που επιστρέφει τα Γιαννιτσά και τον Δήμο Πέλλας σε εργασιακό μεσαίωνα.
Η κ. Τζάκρη μεταξύ άλλων έκανε την εξής δήλωση: "Είναι φανερό ότι η κυβέρνηση της ΝΔ θεωρεί την Πέλλα κάτι πολύ μακρινό και ίσως όχι τόσο κερδοφόρο  στη  λογική της εταιρικής διακυβέρνησης που ακολουθεί. Λησμονεί η κυβέρνηση ότι εδώ είναι η γη του Μακεδόνα Φίλιππου και το τελευταίο που θα κάνουμε είναι να παραδώσουμε αμαχητί τα Γιαννιτσά και την Πέλλα στον ενεργειακό μεσαίωνα που ονειρεύονται. Τους προειδοποιώ ότι θα μας βρουν όλους  ενωμένους απέναντι σε αυτή την παράλογη και βλαπτική για την παραγωγική οικονομία και τα νοικοκυριά απόφαση. Ο αγώνας αρχίζει ταυτόχρονα στη Βουλή, στις αρμόδιες Αρχές και στην Τοπική Κοινωνία".






Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Σε νοιωθω Τζακρη..Αλήθεια τι δούλεμα καταπινες όταν πριν ενα μήνα έβγαλες δελτίο τύπου ότι τον Σεπτέμβριο 2020 ξεκινά το έργο φυσικού αερίου στα Γιαννιτσά σε φωτογραφια με αυτούς που το απενταξαν;
    Και άλλα τρία δελτία τύπου για φωτογραφίες τους 3 τελευταίους μήνες;
    Η τα βγαζες από το κεφάλι σου και δούλευες τους ιθαγενείς;
    Η ΝΔ τα ξέσκισε όλα αλλά και εσύ ρεζιλευτηκες...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Η μόνη που πασχίζει και έχει πετύχει πράγματα για το νομό μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Άσε,τα είδαμε τα εργα της,φουγάρα ανύπαρκτων εργοστασίων,πανεπιστημιακες σχολές,φυσικό αέριο κλπ.20 Χρόνια στην εξουσία,ψήφισε όλα τα μνημόνια και έχει το θράσος να βγάζει ανακοινώσεις του ανύπαρκτου έργου της.ΣΥΓΧΑΡΗΤΉΡΙΑ σε αυτούς που την ψηφίζουν.

      Διαγραφή
    2. Σιγά θα σκίσει κανένα καλσόν

      Διαγραφή
    3. Πάντως αν το ψάξεις λίγο ο Σύριζα το ζήτησε για φυσικό αέριο. Η ΝΔ τ άλλαξε όλα με το που βγήκε. Έτσι ενημερωτικά το λέω. Με τέτοια μυαλά που έχουμε στην Ελλάδα μη ζητάμε και πολλά ρνας Κυριάκος μας αξίζει.

      Διαγραφή
    4. Μαλώνουμε ποιος είναι ο χειρότερος αρε Ελλάδα τίποτα δεν αλλάζει

      Διαγραφή
  3. ωχ!!!!!!! όταν λέει τα πάντα; ...λες να ετοιμάζετε για ΝΔ! έρχονται και τα μνημόνια μην χάσει και το ρεκόρ της!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.