Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λάκης Βασιλειάδης: Το φυσικό αέριο θα έρθει στα Γιαννιτσά και σε όλη την Πέλλα, τελεία και παύλα


Μέχρι τώρα επέλεξα να μην τοποθετηθώ αναφορικά με την απένταξη του έργου της κατασκευής δικτύου φυσικού αερίου στην πόλη των Γιαννιτσών, καθώς αποτελεί ένα σύνθετο ζήτημα, με αρκετές οικονομικές και τεχνικές παραμέτρους, το οποίο εντάσσεται στον Εθνικό ενεργειακό σχεδιασμό και απαιτεί λεπτούς χειρισμούς. Πίστευα και πιστεύω πως ειδικά για τα μεγάλα έργα που τόσο έχουν λείψει από την Πέλλα θα πρέπει να μιλάμε με πλήρη γνώση των θεμάτων και με αυτοσυγκράτηση.
Από την πρώτη στιγμή της εκλογής μου ενημερώθηκα για τις λεπτομέρειες του έργου. Η πραγματικότητα είναι ότι ο κακός σχεδιασμός της προηγούμενης διοίκησης της ΔΕΔΑ, σε συνδυασμό με νομοθετήματα της προηγούμενης Κυβέρνησης ναρκοθέτησαν το έργο. Πραγματοποιήσαμε σειρά συναντήσεων με τον Πρόεδρο της ΡΑΕ Δρ. Νικόλαο Μπουλαξή στις 30 Ιανουαρίου, αλλά και με τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΔΑ κ. Μάριο Τσάκα στις 5 Μαρτίου, ενώ αυτές τις ημέρες ήμαστε σε διαρκή επαφή με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και με την ηγεσία του ΥΠΕΝ. 
Σήμερα, με αφορμή τη συμπερίληψη του έργου στη διαβούλευση για τα Τεύχη δημοπράτησης είχαμε νέα επικοινωνία με τον κ. Μπουλαξή και ζητήσαμε την παραμονή του έργου στο Πρόγραμμα Ανάπτυξης της ΔΕΔΑ, ώστε να μπει σε τροχιά υλοποίησης. Είμαστε αισιόδοξοι ότι η έγκριση από τη ΡΑΕ θα ανακοινωθεί άμεσα. Είναι ένα έργο με εξασφαλισμένους χρηματοδοτικούς πόρους, ενταγμένο στο ΕΣΠΑ από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με πρωτοβουλίες του Περιφερειάρχη Απόστολου Τζιτζικώστα με τον οποίο είμαστε σε καθημερινή επικοινωνία.
Από πλευράς της Κυβέρνησης της ΝΔ θα δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις και με νομοθετικές παρεμβάσεις όπου χρειαστεί, ώστε ο σχεδιασμός να είναι ρεαλιστικός και άμεσα εφαρμόσιμος. Η έκδοση άδειας για την κατασκευή δικτύου στην Έδεσσα είναι γεγονός. Την ίδια ώρα, η λειτουργία του Μετρητικού και Ρυθμιστικού Σταθμού στην περιοχή του Άσπρου, βάσει του ΦΕΚ Β’ 1746/07-05-2020, μετατίθεται 6 μήνες νωρίτερα, από Δεκέμβριο σε Ιούλιο του 2022. Ήδη πιέζουμε τον ΔΕΣΦΑ για λειτουργία ακόμα νωρίτερα, καθώς η μετατροπή του βαλβιδοστασίου σε σημείο εξόδου θα επιτρέψει τη σύνδεση τόσο της πόλης των Γιαννιτσών, όσο και της Έδεσσας και περιοχών της Σκύδρας και της Αλμωπίας απευθείας με τον αγωγό TAP και δεν θα χρειάζεται η τροφοδότηση του δικτύου με εικονικό αγωγό CNG.
Τέλος, τα μεγάλα έργα υποδομής θα ήταν καλό να αποτελούν αφορμή για συναίνεση και όχι για μικροπολιτικές αντιπαραθέσεις. Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί η αντιπολίτευση να κάνει λόγο για «σκοτεινά ιδιωτικά συμφέροντα», όταν η πρόβλεψη για αδειοδότηση ιδιωτών έγινε με νόμο επί Κυβερνήσεως ΣΥΡΙΖΑ. Από την πλευρά μας, ούτε δαιμονοποιούμε ούτε αγιοποιούμε τη συμμετοχή και ιδιωτών, εφόσον η τελική τιμή στον καταναλωτή καθορίζεται από τη ΡΑΕ και ενώ η ΔΕΔΑ έχει ήδη μπει σε τροχιά ιδιωτικοποίησης.
Η Πέλλα μπαίνει για τα καλά στον εθνικό σχεδιασμό των υποδομών.

Λάκης Βασιλειάδης, Βουλευτής Πέλλας



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

15 comments:

  1. ΠΩ ΠΩ ΜΑ ΤΙ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΛΕΝΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ !!!ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΠ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΤΟ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Μπράβο Λαλακη σιγά και τρόμαξαν Αδωνης και Χατζηδακης.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το τελεία και παύλα Λάκη σε ποιον απευθύνεται; στον Χατζηδάκη; Ο άνθρωπος δεσμεύτηκε κατηγορηματικά πρίν 10 μέρες ότι το έργο θα προχωρήσει.Αυτά τα ΝΤΑΙΛΙΚΙΑ θα ταίριαζαν στη Βουλή για τον δρόμο,αλλά εκεί έχασες την λαλιά σου και είπες πράγματα που θα σε ακολουθούν και στο λέω γιατί οι άλλοι θα το χρησιμοποιήσουν μελλοντικά.α. Τώρα οι φωτογραφίες που κολλάνε, τι θες να δείξεις; αμ το άλλο ότι κάθε μέρα με τον τζιτζικωστα είσαι σε επαφή τι το ήθελες.Τέσσερα χρόνια ήσουν περιφερειακός σύμβουλος, δίπλα του, τι έκανες για όλα αυτά ; Άστα Λάκη μην τα ανακατεύεις.Λάκη, κρείττον του λαλείν το σιγάν!! Και ειδικά ο νέος πρέπει εκπέμπει νέα αύρα !!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ότι έκανε ο βουλευτής σου 25 χρόνια έκανε

      Διαγραφή
    2. Μπράβο Λάκη, συνέχισε με την ίδια όρεξη!

      Διαγραφή
  4. Στα χνάρια της Τζάκρη και αυτός μόνο φωτογραφία και μπλα μπλα μπλα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όταν συναντήθηκες κύριε βουλευτά με τον πρόεδρο της ΡΑΕ τον Ιανουάριο, δεν διαπίστωσες ότι το έργο κινδυνεύει με καθυστέρηση; Τι έκανες για αυτό; Γιατί δεν βγήκες τότε να ενημερώσεις τον κόσμο; Πότε επιτέλους θα καταλάβετε εσείς οι βουλευτές ότι να τα ρίχνουμε μόνο στους προηγούμενους, είναι μια παλιά τακτική που θυμίζει το σάπιο πολιτικό κατεστημένο και πλέον νευριάζει τον κόσμο. Όπως σωστά είπες ο κόσμος θέλει τώρα απόλυτη ενημέρωση, συνεχή, και αποτελέσματα!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Οι κακές γλώσσες μιλούν για ενδονεοδημοκρατικό εμφύλιο ανάμεσα σε Αδ. Γεωργιάδη που υποστήριζε τον μπουκαλα και τον Χατζηδάκη που υποατήριζει τα δίκτυα. Έρμαια οι πολίτεια της Πέλλας ενώ μαίνεται πόλεμος συμφερόντων. Και ο Λάκης Βασιλειάδης δήθεν πανηγυρίζει για την επανένταξη των Γιαννιτσών στο δίκτυο
    Ε ρε τι ζούμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. iordanidisnick , Καλά τα λες,σωστά τα ερωτήματα σου, μόνο ξέχασες να τον ρωτήσεις, αφού λανσάρει την φωτογραφία και λέει οτι βρίσκεται σε καθημερινή επικοινωνία ,τι διάολο έκανε με αυτήν την περιβόητη έκθεση της δημόσιας περιουσίας της Θεσσαλονίκης για την απαλλοτρίωση του δρόμου,πού εκκρεμεί από το 2017; Εντάξει ο Τζιτζι έχει 10 νομούς και χίλια δυο στο κεφάλι του ,αυτός πού έβοσκε; Γιατί εάν ασχολείτο και γνώριζε δεν θα έλεγε στη Βουλή αυτά τα απαράδεκτα που διαβάσαμε για τον δρόμο.Δυστυχώς και αυτός 15 χρόνια ασχολείται με τα κοινά από διάφορες θέσεις ευθύνης,πώς να μην θυμίζει iordanidisnick το σάπιο πολιτικό κατεστημένο; Όσο υπάρχουν αφελείς πού τον επιβραβεύουν με πλειάδα κλικ στην ιστοσελίδα του, αυτός θα συνεχίσει την παλιά του τέχνη κόσκινο και συ δικαιολογημένα θα νευριάζεις και θα νουθετεις...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Πέστα Χρυσόστομε 5.07, ότι έκανε ο προστάτης του βουλευτής των 25 χρόνων τα ίδια και χειρότερα και ο Λάκης.
    Ομως αυτός ήταν περιφερειακός σύμβουλος πριν πέντε χρονια είναι και τώρα άφωνος, αδιάφορος, αναποτελεσματικος.
    Δικαιολόγησε την διπλοθεσια, δηθεν, για το καλό του νομού, ποιό καλό, στερώντας την θέση από την Δέσποινα η οποία όπως λέγεται είναι παντελόνατη και πολύ δραστήρια και όλα αυτά για να παίξει τα γνωστά ψηφοθηρικα παιχνίδια.Καλα να πάθει το περιβάλλον του βουλευτή γιατι αυτή τον βοήθησαν σκανδαλωδώς σε όλες τις εκλογές, τωρα εισπράττουν τα επιχερα
    ρα των πράξεων τους.
    Αδίκησαν τώρα τον τρώνε στη μάπα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Τα σχόλια όλοι αντιλαμβάνονται πως προέρχονται από συγκεκριμένα πολιτικά γραφεία.
    Πως κάνετε έτσι ; Επειδή ο άνθρωπος αν και Νεος είναι δραστήριος ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Πάλι καλά που είναι ο μόνος που είπε την αλήθεια για τον δρόμο γιατί άλλοι μας λέγανε ότι θα δημοπρατηθεί φέτος και τώρα μας μιλάνε για κτηματικές και μάθανε τι είναι και οι τζασπερς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Σας έχει βάλει γυαλιά όλους.
    Μπράβο ρε παλίκαρε.
    Κώστας Άρνισσα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Νισάφι πια.
    Πως κάνετε έτσι;
    Εκεί στη ΝΔ τρώγεστε μεταξύ σας γιαυτο ξανά στην αντιπολίτευση θα πάτε.
    Έλεος
    Και ποτέ δεν θα γίνει τίποτα.
    Δεινόσαυροι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Σίγουρα στη  αντιπολίτευση , ο κόσμος περίμενε να δει κάτι άλλο και θέλησε να παντρέψει την πείρα με το νέο.Όμωςόταν ένας νέος αποδεικνύεται ότι είναι δραστήριος στις αντιγραφές των έργων τουΣΥΡΙΖΑ και όταν μια απλή έκθεση απαλλοτρίωσης κάνει τρία χρόνια να βγει και αυτός  παίζει playstetion και πάει στην βουλή και λέει ότι δεν έγινε τίποτα για τον δρόμο και πρέπει να ξαναγίνουν απο την αρχή ,γιατί να μην πούνε μπράβο στο παλικάρι.που τους έβαλε γυαλια, σίγουρα ήταν ο μόνος που είπε την αλήθεια δλδ την γκάφα, λες και ήταν Βουλευτής απο αντίπαλο νομό.Ναι φέτος μπορούσε να δημοπρατηθεί, όταν υπάρχει κάθε φορά  ένας Μάκης,ενας  Ρουληθάκης,ένας Λάκης και το κακό συναπάντημα.Και όσο ένα έργο καθυστερεί απο μία κτηματική και μένουν τα 10 εκατομ. της απαλλοτρίωσης στο ράφι όχι μόνο τους τζασπερς θα μάθουμε στο τέλος θα ψάχνουμε τους γκάνγκστερς πως τα λεφτά  ταξίδεψαν σε άλλη γη σε άλλα μέρη. 

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.