Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα περιοριστικά μέτρα σε Πέλλα, Πιερία, Ημαθία και Κιλκίς


Μετά από έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα επιδημιολογικά δεδομένα όπως έχουν διαμορφωθεί και με τα χθεσινά αποτελέσματα στις Π.Ε. Πέλλας, Πιερίας, Ημαθίας και Κιλκίς, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου και κατόπιν εισήγησης και σύμφωνης γνώμης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, αποφασίστηκαν τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα για τις ανωτέρω Π.Ε. ως εξής:

  • Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 07.00 της επομένης.
  • Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
  • Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
  • Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
  • Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.

Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, δύναται σε αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.

Στις ανωτέρω περιοχές μεταβαίνουν ειδικά κλιμάκια της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας (Ε.Α.Δ) και της ΕΛ.ΑΣ. για εντατικοποίηση των ελέγχων και για την πιστή εφαρμογή και επιτήρηση των μέτρων στους χώρους εποπτείας τους.

Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για 14 ημέρες από την Παρασκευή 11-09-2020 και ώρα 06.00 έως και την Παρασκευή 25-09-2020 και ώρα 06.00.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

41 comments:

  1. για να οικονομήσει ο επιχειρηματίας την πατάμε εμείς

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τώρα το κατάλαβες;

      Διαγραφή
    2. Τα πρόβατα...............και όταν έρχεται η ώρα της κάλπης, ξέρεις εσύ

      Διαγραφή
  2. Στο δελτίο ειδήσεων είπαν για 114 κρούσματα!είναι όλα από το εργοστάσιο η εχουμε και αλλα μέτωπα?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τα βαφτίσια επιτρέπονται;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τελικά θα μαθουμε ποτε εκδηλωθηκαν τα πρωτα κρούσματα στο εργοστάσιο και πότε αποφασισε να κλείσει???
    Εδώ μιλάμε για ζωές...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. EXEI ΞΕΦΥΓΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.ΚΑΤΙ ΚΑΝΕΙ ΛΑΘΟΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΠΟΛΥ ΑΚΟΜΗ!!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ποια νέα ;;
    Μόνο η χρήση μάσκας στους εξωτερικούς χώρους είναι καινούργιο.
    Όλα τα άλλα ίσχυαν και πριν..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Σωστά μέτρα εναντίον της επιχείρησης κανένα. Μόλυνε 4 νόμους και πόσοι θάνατοι θα ακολουθήσουν. Μήπως νομίζουν ότι ο κόσμος θα φάει τις κονσέρβες της επιχείρησης. Αυτή θα είναι η τιμωρία τους.καταστρεψανε 4 νομους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Απαράδεκτο, για να καλύψουμε έναν επιχειρηματία να καταστρέφουμε ένα νομό. Συγχαρητήρια στη ΝΔ. Θα το θυμόμαστε στις εκλογές.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είναι τόσα τα πρόβατα του δημοκρατικού τόξου, που δε θα αλλάξει τίποτα

      Διαγραφή
    2. πες τα χρυσοστομε.Μονο με τους βιαιους νεοναζι θα δουμε χαίρι.

      Διαγραφή
  9. Υα τηρούσαν τα μέτρα στο εργοστάσιο σίγουρα. Κανένας εισαγγελέας υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Για να κυνηγήσει κανένα που αντιστέκεται στις μάσκες, υπάρχει

      Διαγραφή
  10. Από τα 70 άτομα πόσοι είναι κάτοικοι του νόμου?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ετσι... γιατί εμείς δεν καταλαβαίνουμε από λογια ότι πρέπει να προσέχουμε, και να τα αποτελέσματα στον νομό μας... Υποχρεωτική μάσκα παντού με το ζόρι μπας και γλυτώσουμε τα χειροτερα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Εδώ και καιρό ήταν κοινό μυστικό ότι κάτι συνέβαινε, αλλά βλέπετε ο επιχειρηματίας είναι καραδεξιος,ο δήμαρχος δεξιός και ο αντιπεριφερειάρχης δεξιός. Οπότε έπρεπε να τελειώσουν τα ροδάκινα και μετά να αποκαλύψουν το τι συμβαίνει. Πιο δεξιά, αδέξια πεθαίνεις.Αρκει να μην είσαι επιχειρηματίας. Για το λαό δε βαριέσαι!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. και μάλιστα απο τους χρηματοδότες της Ν.Δ., πως λοιπόν να τον αγγιξουν

      Διαγραφή
  13. Κάτσε να δούμε και στα άλλα εργοστάσια τελειώνουν και εκεί τα ροδάκινα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. Παιδια ο κορονοιος δεν ηταν μεσα στο εργοστασιο οι εργαζομενοι τον φερανε λετε για μετρα στο εργοστασιο και εγω σας λεω γιατι δεν τηρουσαν οι εργαζομενοι τα μετρα εξω;; Γιατι ολλοι πηγαιναν διακοπες και δεν κρατουσαν αποστασεις και το κανανε λες και δεν θα υπαρξει αυριο. Καθε μερα να κανανε τεστ στο εργοστασιο ο καθε εργαζομενος εβγαινε εξω πηγαινε διακοπες και πολλα αλλα παλι θα ξεφευγε το πραγμα. Ο τουρισμος παιδια απο εκει ξεκινησαν ολα και αυτη η κολοκυβερνηση φανηκε για ποιους δουλευει. Αυτα που εγειναν στον παυλιδη συμβαινουν σε καθε εργοστασιο να ξερετε δεν τα λενε σε μεγαλα εργοστασια γινεται χαμος απλα ειναι δικα τους παιδια. Περιμενετε και θα δειτε ενα ενα θα τα βγαζουνε. Απλα το λαθος το εκανε ο κοσμος καποιοι λεγανε δεν υπαρχει κορονοιος και αρκετα ατομα απο το εργοστασιο του παυλιδη. Ας ρωτουσουμε καποιους απο αυτους που τωρα νοσουν αν υπαρχει και πως τον κολησανε τι κανανε που πηγανε. Τα μετρα τα παιρνει ο καθε ανθρωπος για να προστατευτει και να προστατεψει τους γυρο και την οικογενεια ειτε υπαρχει ειτε οχι και οσοι εχουν την ιδεολογια οτι δεν υπαρχει ας προστατευτουν και ο καιρος ισως δειξει τι υπαρχει την δεν υπαρχει αλλα μην το παιζεται ρε παιδια επιστημονες ξαφνικα μαθατε οτι ειναι ολα ψεματα εχετε και ιατρικες γνωσεις. Απο που;;;;;; Συνελθετε να πηστευεται οτι θελετε αλλα φυλαχτητε γιατι ισως σας παρει η μπορα και δεν εχετε δικαιομα ανθρωπινο να καψετε κοσμο ειναι λαθος τραγικο επειδη εχετε μια διαφορετικη ιδεολογια να το παιζεται επιστημονες και ειδικοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μας τύφλωσες,μια πρόταση ολόκληρο το κείμενο.
      Μαθε να γράφεις και μετά σχολίαζε.

      Διαγραφή
  15. Περιμένετε να ανοιξουν και τα σχολεία να δείτε τι θα γίνει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Καλησπέρα από την Έδεσσα. Μετά από αυτή την απόφαση που ουσιαστικά καταλύει τη δημοκρατία στον τόπο μας το επόμενο βήμα μπορεί να είναι τα λουριά στα κεφάλια μας , οι αλυσίδες στα πόδια μας κλπ... Φυσικά θα εκραγούν οι αδιάλλακτοι εραστές του φιμωτρου αλλά το πράγμα έχει ξεφύγει. Αν χρησιμοποιήσουμε επιτέλους την κοινή λογική θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι η λέξη "πανδημια" σημαίνει ανθρώπους να πέφτουν στο δρόμο, νοσοκομεία γεμάτα από περιστατικά κλπ.Πού τα είδατε όλα αυτά στην περιοχή μας κύριοι της εξουσίας που σας δώσαμε μια ισχνή πλειοψηφία για να κυβερνάτε με μέτρο και λογική και έχετε μετατραπεί σε δυνάστες του λαού; Να ξέρετε ότι ένα μεγάλο μέρος αυτών που σας ψηφίζαμε για δεκαετίες , που μαλώσαμε με συνανθρώπους μας για σας, που χαλάσαμε οικογενειακούς δεσμούς για σας , σας εγκαταλείπουμε οποία σημασία αν έχει αυτό για σας. Στους συνανθρώπους μου που είναι καλοπροαίρετα υπέρ της κατάλυσης των δημοκρατικών ελευθεριών στο βωμό της λεγόμενης επιβίωσης θα ήθελα να πω ότι κατά τη γνώμη μου καμία αξία δεν έχει η ζωή χωρίς Χριστό , ελευθερία , αξιοπρέπεια... Κάνω μια έκκληση στους εξουσιαστές μας τουλάχιστον να μην μας αποκλείσουν από τον Χριστό μας .. Τέλος θα ήθελα να πω ότι πραγματικά ντρέπομαι που δεν βάζω το όνομα μου κάτω από αυτές τις σκέψεις αλλά δυστυχώς στις μέρες μας απαγορεύεται η αντίθετη άποψη... Είθε ο Κύριος μας να δώσει σε όλους φώτιση και λογική!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. ΦΆΤΕ ΤΏΡΑ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΨΗΦΗΣΑΤΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 9.40μμ
      Πολύ υποτιμητικό και φανατικό αυτό το:"ΦΑΤΕ ΠΑΤΡΙΩΤΕΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ".
      Τι περίμενες να ξαναψηφίσουμε:
      Αυτούς που ονόμασαν επίσημα τους Σλάβους ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ και την γλώσσα τους ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ;
      Αυτούς που ονόμαζαν φασίστα κάθε Έλληνα που διαδήλωνε για την Ελλάδα και την Μακεδονία;
      Αυτους που άφηναν τους λαθρομετανάστες να λιαζονται στις πλατείες;
      Αυτούς που μας χρέωσαν με τις απίθανες βλακείες τους επιπλέον 80δις ευρω;
      Αυτούς που ανέχονταν καταλήψεις;
      Αυτούς που δικαιολογούσαν τις μολότοφ;
      Αυτούς που ρίσκαραν την Εθνική ακεραιότητα με μείωση των αμυντικών δαπανών;
      Αυτούς που συνέχιζαν το έργο του ΕΑΜ;
      Αυτούς που,απο Βουλής,έδιναν "ραντεβού στα γουναραδικα";
      Αυτούς που μας "είχαν"και πουλούσαν μαγκιά πεζοδρομίου;
      Αλλά,
      Τι σχέση εχουν αυτά που γράφεις με την πανδημία,τα μέτρα,τον ιό;
      Καμμία προφανώς.....
      Γι'αυτό φίλε (!;) προσπάθησε να δεις τα πράγματα πιο καθαρά και να τηρείς ευλαβικά τις προτροπές και οδηγίες των ειδικών.
      Μπόρα είναι θα περάσει
      ΑΠΟ ΔΥΟ ΚΑΚΑ ΤΟ ΛΙΓΟΤΕΡΟ ΚΑΚΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ.


      Διαγραφή
    2. Γι αυτό σου λέμε και μεις δρόμο μας ζαλισατε τα μεζαια πιο φεικμαλακες δεν ξαναματαειδαμε.

      Διαγραφή
  18. Συγνωμη...δεν καταλαβα..τι συμπτωματα ειχαν τα κρουσματα;;;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνα με μαρτυριες γνωστων απο τον χωρο τα συμπτωματα ειναι πυρετος ζλαδες δυσκολια στην αναπνοη και διαταραχες στην υγεια. Πολλοι λενε οτι οσοι πεθαινουν τους βαζουν οτι εφυγαν απο κορονοιο ενω φυγανε απο καρδια η απο κατι αλλο. Εδω υπαρχει κατι που ο πιο πολυς κοσμος δεν το γνωριζει. Αν καποιος εχει καρδια και νοσησει απο κορονοιο θα φυγει απο καρδια γιατι εκει υποφερει ο οργανισμος του στην καρδια. Φευγει απο καρδια αλλα λογο κορονοιου γιατι ο κορονοιος διαλυσε το ανοσοποιητικο του συστημα και η καρδια του δεν αντεξε. Τα εχουμε μπερδεψει παιδια ας τα δουμε λιγο καλυτερα

      Διαγραφή
  19. ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΡΕ ΨΕΚΑΣΜΕΝΟΙ ΗΛΙΘΙΟΙ ΜΑΣ ΕΧΕΤΕ ΠΡΙΞΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΛΑΚΙΕΣ ΣΑΣ.ΤΩΡΑ ΜΟΥΓΚΑ.ΜΗΠΩΣ ΣΚΕΦΤΕΣΤΕ ΑΛΛΗ ΣΥΝΟΜΟΣΙΟΛΟΓΙΚΗ ΒΛΑΚΕΙΑ ΘΕΩΡΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΙΞΕΤΕ.ΡΕ ΖΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΕΣΑΣ ΤΑ ΤΡΑΒΑΜΕ ΟΛΑ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. +1000 αλλά οι συνομοσιολογοι υπάρχουν ακομα... Ούτε με λοβοτομη δεν τους βγάζεις την συνομοσια απ το κεφάλι τους.. Επικίνδυνοι άνθρωποι.. δεν τηρούν κανένα μέτρο προφύλαξης...

      Διαγραφή
    2. Φιλε μου συνομοσια ειναι κατι το οποιο συνενοουνται καποιοι να το περασουν ετσι στον κοσμο αυτο ειναι θεωρια συνομοσιας αν και πηστευω οτι υπαρχει ο ιος και οχι σε αυτα που λενε οτι ειναι ψεματα δεν υπαρχει απλα πισω απο αυτα μπορει να κρυβονται θεωριες συνομοσιας. Οτι παραποιημενο σε καθε υποθεση που ειναι απο δυο ατομα και πανω ονομαζεται θεωρια συνομοσιας. Ισως να ειναι μια θεωρια συνομοσιας ο ιος ισως να κατασκευαστηκε απο καποιους για να περασουν κατι που θελουν ισως και οχι. Ακομα και οι ιδιοι πολιτικοι καποτε πριν το ευρω μιλουσαν για μια αλλη ευρωπη θα αλαζανε τα παντα οι χωρες ο κοσμος ενω ηξεραν που το πανε. Αυτοι συνομοτουσαν και αυτο ηταν μια θεωρια συνομοσιας καποιων ανθρωπων. Το λεω φιλικα για να υπαρχει ο διαλογος και να μαθαινουμε ο ενας απο τον αλλον κατι που δεν ξερουμε εγω απο εσενα και εσυ απο εμενα φιλε μου και το ειπα μιας και ανεφερες για αυτην την λεξη. Συμφωνω να προφυλαγομαστε γιατι δεν ξερουμε τι συμβαινει αλλα οταν φυλαγεσαι εχεις πιο λιγες πιθανοτητες να παθεις κατι σε ολα στην ζωη.

      Διαγραφή
  20. Βγηκαν τοσα κρουσματα στο νομο.γιατι δεν λενε οτι τοσες μερες δεν γινοντουσαν τεστ στα εργαστηρια;και το αποτελεσμα ηταν συγκεντρωτικο πολλων ημερων;2 απο τα κρουσματα στο εργοσταστιο τα 30 απο τα 45 κρουσματα ηταν απο την γουμενισσα.γιατι τα βαζουν ολα στο νομο;ποσο σανο θα τρωμε ακομα σαν λαος;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες βρε βλημα, όπου μένεις εκει παει το τεστ.

      Διαγραφή
    2. Το βλημα ανοητε εισαι εσυ.και οταν ενημερωθεις γραψε.

      Διαγραφή
  21. Σε πόλεις όπως η Έδεσσα, πραγματικά δεν καταλαβαίνω γιατί να κυκλοφορούμε με μάσκες, λες κ ειμαστε στο Τόκυο..... Έλεος!!! Κ να μην έχουμε πρόβλημα, θα αποκτήσουμε με αυτά που μας κάνουν...
    Αλλά πώς θα μας πανικοβάλλουν ώστε να μας περάσουν κ το "υποχρεωτικό" εμβόλιο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  22. Ρε παιδια ολοι λεμε για τον παυλιδη, για τον τουρισμο και οτι μαμακια μας ερθει στο κεφαλι.Για ολα οι αλλοι φταινε. Η δικη μας υπευθυνοτητα που ειναι.
    Καντε μια βολτα παρασκευοσαββατοκυριακο στον πεζοδρομο στα γιαννιτσα (φανταζομαι οτι το ιδιο θα γινεται και στις αλλες πολεις) και μετα μιλατε. Ο ενας πανω στον αλλον ειναι. Τα μαγαζια πιτα και τα τραπεζοκαθισματα κολλητα. Τα παρκα και οι πλατειες μετα τις 12:00 που κλεινει η εστιαση τα ιδια και αστυνομευση και ελεγχος κανενας. Ο δημος τι μετρα προληπτικα εχει παρει. ΚΑΝΕΝΑ. ΑΝΥΠΑΡΚΤΟΣ και αναφερομαι για τα γιαννιτσα στα οποια ζω. Και μετα οι αλλοι μας φταινε. Καλα να παθουμε αφου πεταμε αετο. Και να ειμαστε τυχεροι εαν δεν μας μαντρωσουν στα σπιτια μας να στρωσουμε επιδερμιδα.
    Ας προσεχαμε μπας και βαλουμε μυαλο.......

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Απο τους τουριστες κολλησανε ομως οι ελληνες φιλε μου ειναι η μεγαλυτερη αληθεια απο εκει εκτηναχθηκαν τα κρουσματα επειδη εμεις οπως καλα λες παμε παντου καφετεριες και ολα μονο που ξεχασες να βαλεις τις διακοπες μεσα και τον τουρισμο που αυτο ηταν η μεγαλυτερη βομβα κ εμεις πηγαιναμε κανονικα διακοπες στο στομα του λυκου

      Διαγραφή
  23. Λελε μάνα μου τι μας βρήκε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.