Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Γιαννιτσά: Νέο κρούσμα βίας σε σχολείο, με γροθιές σε βάρος 14χρονου



Ένα ακόμη ανησυχητικό περιστατικό βίας με μαθητές έρχεται στη δημοσιότητα, αυτή την φορά έξω από σχολείο των Γιαννιτσών, όταν ένας μαθητής γρονθοκόπησε άγρια συμμαθητή του.

Σύμφωνα με όσα μας είπε η μητέρα του θύματος, το μεσημέρι της περασμένης Πέμπτης, αμέσως μετά το σχόλασμα, στο 1ο Γυμνάσιο Γιαννιτσών ένας 14χρονος μαθητής της Γ΄ Γυμνασίου δέχθηκε επίθεση με μπουνιές από συνομήλικο συμμαθητή του. Συγκεκριμένα, σύμφωνα πάντα με την ίδια καταγγελία, ο επιτιθέμενος έκανε κάποια παρατήρηση στον συμμαθητή του για ένα προσωπικό τους θέμα, με αποτέλεσμα να δεχθεί επίθεση. "Ο ξυλοδαρμός είχε ως αποτέλεσμα το παιδί μου να τραυματιστεί στο πρόσωπο να νεκρωθούν δύο δόντια του, να υποστεί κακώσεις στο πρόσωπο και να χρειασθούν ράμματα στα κάτω χείλη του, τα οποία μολύνθηκαν", σημειώνει η μητέρα του μαθητή. Οι πρώτες βοήθειες παρασχέθηκαν στον μαθητή αρχικά από το νοσοκομείο Γιαννιτσών και στη συνέχεια από ιδιωτικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης, όπου χρειάσθηκε να μεταβεί μαζί με τους γονείς του ο επιτιθέμενος.
Στη συνέχεια οι γονείς του μαθητή απευθύνθηκαν στην Αστυνομία Γιαννιτσών όπου και κατήγγειλαν το γεγονός.

Να σημειωθεί ότι σε επικοινωνία που είχαμε με τον διευθυντή του 1ου Γυμνασίου Γιαννιτσών, Νίκο Ξανθόπουλο, μας είπε ότι ο μαθητής που επιτέθηκε στον συνομήλικό του και δύο ακόμη συμμαθητές του, που φέρεται να τον βοήθησαν στον ξυλοδαρμό, τιμωρήθηκαν, σύμφωνα με όσα προβλέπονται από την εκπαιδευτική νομοθεσία. Επίσης, σήμερα το πρωί ο διευθυντής του σχολείου ενημέρωσε τους γονείς για το περιστατικό και, εκτός από την τιμωρία που επιβλήθηκε, απηύθυνε αυστηρές συστάσεις στους μαθητές που ενεπλάκησαν στο επεισόδιο.

Τα απανωτά κρούσματα βίας σε σχολεία των Γιαννιτσών το τελευταίο διάστημα έχουν θορυβήσει την εκπαιδευτική, τη μαθητική κοινότητα, αλλά και τους γονείς, οι οποίοι ζητούν μέτρα για την πρόληψη και αντιμετώπιση της βίας στα σχολεία.
Πάντως οι εκπαιδευτικοί παροτρύνουν τα παιδιά, να τους ενημερώνουν όταν αντιμετωπίζουν προβλήματα στο σχολείο ή όταν αντιλαμβάνονται ότι κάποιος συμμαθητής τους έχει πέσει θύμα μπούλινγκ ή βίας.  
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

24 comments:

  1. Όλα ξεκινάνε απο το σπίτι και τους γονείς. Μεγάλη υπόθεση η ανατροφή και η διαπαιδαγώγηση των παιδιών. Λυπάμαι αυτά τα παιδιά που μεγαλώνουν με μίσος και τραμπουκισμό στην καρδιά τους σε τοξικό περιβάλλον, και μια μέρα στο μέλλον ίσως καταλήξουν με φάκελο ή φυλακή .
    Περαστικά στο παιδάκι που έπεσε θύμα . Η καρδούλα του ξέρει τί τρόμο βίωσε.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πρώτα από όλα δεν ήσασταν μπροστά στο ξυλικι που έπεσε Βσκ δεν ήταν καν ξυλικι ένα μπουκέτο έπεσε και αυτό δημιουργήθηκε τόσο δυνατό λόγο τα σιδεράκια που φορούσε το παιδι ( Βσκ και το μπουκέτο ήταν )

      Διαγραφή
    2. Αγαπητέ φίλε/φίλη το παιδί το οποίο βρέθηκε (θύμα).Στην πραγματικότητα διαπράττει βία και εκφοβισμό εδώ και πολύ καιρό. Επίσης το προσωπικό θέμα ειναι προσωπικό και αν μη τι άλλο θα έπρεπε να μείνει μεταξύ τούς αυτό και οχι να γράφετε σε κουτσομπολίστικα σάιτ. Η μητέρα του παιδιού κακός απευθύνθηκε στον διευθυντή ο οποίος δεν θα έπρεπε να έχει ανάμιξη σε όλο αυτο. Τελος θα ήθελα να πω οτι αμα δεν ξέρετε μην τα ρίχνετε στους γονείς. Επίσης οσο για τα συνεχόμενα κρούσματα ξυλοδαρμού σε σχολεία το κορίτσι της προάλλες δεν είχε καμια σχέση με σχολεία παρά μονο οτι καθόταν εκεί με τοίς φίλες τής. Τέλος δεν θέλω να προσβάλλω καπιον απλά το νά σχολιάζεις και να κατηγορείς τούς γονείς των παιδιών χωρίς να ξέρεις τι και πώς εμένα με πειράζει προσωπικά.

      Διαγραφή
    3. ΒΑΣΙΚΑ ΕΣΥ 8,41 εισαι για κλαματα το προφανες ειναι οτι δεν εχεις παιδια οποτε και μιλας για μπουκετα. το να στελνω το παιδι μου σχολειο και να το βαρανε οι λεβεντες ειναι κατι που δεν το χωραει ο νους . κατι οικογενειες που δυστηχως μεγαλωνουν παιδια εχουν την νοωτροπια να δεινουν στα παιδια τους οτι οι αδυναμοι ειναι για να βγαζετε το κομπλεξ που συνηθως κουβαλατε εσεις οι γονεις. θα επρεπε τετοια περιστατικα να εχουν ΜΙΑ φορα μονο προειδοπιηση τη δευτερη στο αναμορφωτιριο. φτανει πια με τους νταηδες που εχουν τα ευσημα απο τους ανεγκεφαλους γονεις.

      Διαγραφή
    4. Όταν στέλνεις το παιδί σου και το βαράνε οι "λεβεντες"σε ωράριο σχολείο καταλαβαίνω ότι την ευθύνη την έχει το σχολείο.Οταν όμως το σχολείο έχει τελειώσει και οι νεαροί θέλουν να λύσουν τις διαφορές τους εκτός σχολείου δεν καταλαβαίνω γιατί να φταίει το σχολείο.δηλ.αν γίνει κάτι τέτοιο το Σαββατοκύριακο που μαζεύονται στα πάρκα?

      Διαγραφή
  2. Αφού δεν υπάρχουν χειρότεροι τουρίστες από τους εκπαιδευτικούς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Υπάρχουν, οι γονείς τους.

      Διαγραφή
    2. Ένας εκπαιδευτικούς βλέπει κατά μέσο όρο τα παιδιά τρεις ώρες την εβδομάδα (στην δευτοροβαθμια εκπαίδευση) μέσα σε μια τάξη τουλάχιστον 25 παιδιών. Πρέπει να κάνει μάθημα να εξετάσει να διορθώσει. Αλήθεια πόσος χρόνος του μένει και να διαπαιδαγωγησει τους μαθητές του;
      Ωστόσο προσπαθεί για το καλύτερο αλλά με τίποτα δεν μπορεί να αντικαταστήσει τους γονείς και την οικογένειά στο δύσκολο και ιερό αυτό καθήκον. Τους βοηθάει όμως όσο του επιτρέπουν οι συνθήκες.
      Ένας 'τουριστας' εκπαιδευτικος

      Διαγραφή
    3. ψευτόμαγκες , νταήδες μπαμπάδες, ψευτόμαγκες και τα παιδιά τους! Πώς φαίνεται εσύ των 4.49 ότι από το σχολείο περνούσες μόνο από έξω! Εάν έχεις παιδιά [ που αμφιβάλλω ] κρατα σπίτι να τα αναθρέψεις σαν τη μουρη σου!

      Διαγραφή
  3. Περαστικά στο παιδί αλλά πρέπει να υπάρξει παραδειγματική τιμωρία σε αυτόν που το έκανε απευθύνομαι στον διευθυντή 1ου Γυμνασίου κ όσους είναι αρμόδιοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Περαστικα!!!μακαρι να ληφθουν δραστικα μετρα γιατι η κατασταση εχει ξεφυγει.παραδειγματικη τιμωρια!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Από τη στιγμή που το συμβάν έγινε μετά τη λήξη των μαθημάτων δεν ξέρω αν την τιμωρία πρέπει να την επιβάλλει το σχολείο ή να φτάσει το θέμα στον εισαγγελέα ανηλίκων.οι εκπαιδευτικοί δεν μπορούν να ελέγχουν τις παρέες των μαθητών τους έξω από το σχολείο!!εδώ καλά καλά δεν μπορούμε να ελέγξουμε τις παρέες των παιδιών μας!!!!

      Διαγραφή
  5. Ονόματά των συμμοριών;
    και ποιες οι τιμωρίες που μέσα σε δέκα μέρες επαναλαμβάνεται η ίδια κακοποίηση ανηλίκου;
    Εισαγγελέας υπάρχει;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ντροπή σε τι κοινωνία ζούμε , η ποινή του ωφελεί να είναι παραδειγματική για να μην επαναληφθούν παρόμοια περιστατικά βίας στο μέλλον

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Νομίζω πως ήρθε η ώρα να ορίσουμε ξανά τι σημαίνει μάγκας , παλικάρι και άντρας γιατί ορισμένα άτομα νομίζουν πως οι γροθιές εντάσσουν κάποιον στους πιο πάνω χαρακτηρισμους , τέτοιου είδους συμπεριφορές είναι που υποβαθμίζουν την κοινωνία μας

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Ας ειναι το τελευταιο παιδι που ματωνει!!!καντε κατι....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Θα μιλήσω εκ πείρας για τα παιδιά που μπλέκονται σε φασαριες.Απο όσο θυμάμαι στα σχολικά μου χρόνια ήμουν μπλεγμένος με τέτοια θέματα έπαιζα ξύλο με το παραμικρό,έδωσα και έφαγα πολύ ξύλο και πιο το όφελος σας πληροφορω μάγκες ότι μετά από 11 χρόνια που έχω τελειώσει με το σχολείο έχω ακόμη κουσουρια πάνω μου.Ζηστε ήρεμα η ζούγκλα ξεκινάει μόλις τελειώσει το σχολείο μη κάνετε την ζωή σας δύσκολη από τώρα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Φίλε η φίλη 4.38δεν ξέρω από που ξεκινάνε και πως καταλήγουν. Σκοπός είναι να μην περάσουν από τα παιδιά μας πρώτα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Οταν τα παιδιά φέρονται βίαια σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά στο σπίτι, στην οικογένεια ! Σημαίνει ότι υπάρχει βία μέσα στο σπίτι ! Η διαγωγή των παιδιών είναι ο καθρέφτης της οικογένειας. Προσέχουμε την συμπεριφορά των παιδιών μας, τις συναναστροφές τους, το λεξιλόγιο τους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Είμαι ένα 14 χρόνω παιδί και εγώ , και έχω να πω πως το μόνο που κατάφερνετε στο τέλος εσεις τα παιδιά είναι να μετανιώσεται για την ανοησία σας και να στεναχώρησετε το σημαντικότερο πράγμα στην ζωή σας την μάνα και τον πατέρα.!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Κλείστε τα κινητά τα fb τα Instagram και όλα αυτά που μολύνουν τα παιδιά σας ,και πάρτε τα κοντά σας και μιλήστε για να διαβάσετε την ψυχή τους και τις σκέψεις τους,όλα από κει ξεκινούν μας πάνε τα παιδιά μας είναι που θέλουν αυτοί,και τα σχολεία να γίνουν ποιο υπεύθυνα,να ελέγχουν και να μιλάνε τα παιδιά για τις αξίες της ζωής,όχι γράμματα αξίες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Συμφωνω! Επικοινωνηστε με τα παιδια σας εσεις οι γονεις! Να ερθετε πιο κοντα εσεις οι καθηγητες με τους μαθητες σας! Να ασχοληθειτε με τις αναγκες και τα προβληματα των παιδιων σας για να μη καταφευγουν στον ωκεανο των social media!!! ΣΩΣΤΕ ΤΑ ΠΑΔΙΑ ΣΑΣ!

      Διαγραφή
  14. Τι έγινε εκεί στα γιαννιτσα έχουν σολαρει τα παιδιά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Αρχικά πρέπει να δούμε το γεγονός εξ ολοκλήρου και κυρίως το αποτέλεσμα. Δεν είναι το θέμα αν θα μαλωσουν λεκτικά μεταξύ τους παιδιά είναι. Αλλά στο σημείο που φτάσαμε να πηγαίνουν τα παιδιά ματωμένα στο νοσοκομείο είναι τραγικό. Το σχολείο και οι γονείς είναι αποκλειστικά υπεύθυνοι για την συμπεριφορά. Και φυσικά φαίνεται στη συμπεριφορά αν υπάρχει αδιαφορία των γονιών ή όχι. Δεν μπορεί να υπάρχει γονιός που να αισθάνεται καλά και να μην κάνει κάτι όταν το παιδί του χτυπάει και δέρνει άλλο παιδακι. Άρα δεν υπάρχει γονιός. Αν υπήρχε θα ήταν εκεί. Όποιος δεν είναι άξιος ας κοιτάξει να μεγαλωσει το παιδί του με την βοήθεια ειδικών. Ας κάνουμε κάτι όλοι μαζί να σταματήσει αυτό. Ας επαιμβει το κράτος, ας υπάρχει ενημέρωση από το σχολείο προς όλους τους γονείς.

    Ντροπη και αίσχος στο παιδί που χτυπάει. Και ντροπή σε αυτούς που ήταν εκεί και δεν εκαναν κάτι για να το σταματήσουν. Εσύ μικρέ πολύ μεγάλος μάγκας που χτύπησες μπράβο μπράβο είσαι άντρας.

    Έλεος.

    Γονείς αναλαβεται τα παιδιά σας και συμμαζεψτε τα μην τα αφήνεται να μεγαλώνουν μόνα τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.