Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Καταργείται η εισφορά αλληλεγγύης για το 2021



Την κατάθεση τροπολογίας στη Βουλή με την οποία καταργείται για το 2021 η επιβολή της εισφοράς αλληλεγγύης σε όλα τα εισοδήματα, πλην συντάξεων και μισθών του δημοσίου, προανήγγειλε ο υπουργός Οικονομικών. Με την ίδια τροπολογία νομοθετείται σειρά ρυθμίσεων για τα χρέη προς την εφορία.

Βασική πρόβλεψη της τροπολογίας, η κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης για τα εισοδήματα που αποκτούνται εντός του 2020 εφόσον αυτά προέρχονται από ενοίκια, ελεύθερα επαγγέλματα, μερίσματα, αλλά και για τα εισοδήματα του 2021 εφόσον αυτά προέρχονται από μισθούς στον ιδιωτικό τομέα.

Ουσιαστικά, η ελάφρυνση αφορά όλους, με εξαίρεση τους μισθωτούς και συνταξιούχους του στενού κι ευρύτερου δημοσίου τομέα.

Το όφελος θα φανεί είτε στο εκκαθαριστικό του 2021 είτε απευθείας στον μισθό των υπαλλήλων του ιδιωτικού τομέα από τον Ιανουάριο του 2021.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ωραία νομοθετική... ρύθμιση!!! Άλλος δουλεύει και πληρώνει και άλλος κάθεται και εισπράττει ενοίκια και απαλλάσσεται. Πάλι χωριζετε τους Έλληνες σε κατηγορίες. Αίσχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Συγχαρητήρια στους μαλακες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.