Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Νέα επιστολή Καρασμάνη σε ΒορίδηΔίκαιες αποζημιώσεις στους ροδακινοπαραγωγούς οποιοδήποτε "όνομα" κι αν τους δοθεί"!

Ικανοποίηση για την επαναφορά με το νέο πρόγραμμα αγροτικής ανάπτυξης του μέτρου Μ-17 που κατάργησε ο ΣΥΡΙΖΑ

Απάντηση και στους όψιμους "Υπέρμαχους" των συμφερόντων των πληγέντων

Να αποζημιωθούν με χρήματα ισόποσα με αυτά που θα έπρεπε να πάρουν από τον ΕΛΓΑ – όπως και δικαιούνται – ανεξάρτητα με το πώς θα ¨ονομάσουν¨ τις αποζημιώσεις οι παράλογες ¨γνωματεύσεις¨ του ¨κονκλάβιου¨ κάποιων συμβούλων, ζητεί ο Γιώργος Καρασμάνης για τους πληγέντες από τις άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις του Αυγούστου, με νέα επιστολή του στον Υπουργό.
•        Όσον αφορά στις ανοησίες που ακούστηκαν ότι… ¨δεν μπορούμε να κατανοήσουμε την αγωνία και τις ανάγκες των παραγωγών¨ - επειδή με αδιαμφισβήτητα στοιχεία αποδεικνύουμε ότι οι παραγωγοί πρέπει να αποζημιωθούν στο ακέραιο από τον ΕΛΓΑ - μία είναι η απάντηση:
Το ¨ενδιαφέρον¨ τους είναι πολύ… όψιμο. Και οι μνήμες των ίδιων των παραγωγών πολύ νωπές. Είναι αυτοί που το 2014 έλεγαν «σας κοροϊδεύει ο Καρασμάνης, δεν πρόκειται να σας δώσει αποζημιώσεις για το εμπάργκο». Και όταν τα χρήματα δόθηκαν, συνέχισαν κινδυνολογούντες «ότι τα λεφτά είναι παράνομα και θα… σας τα πάρουν πίσω»! Είναι αυτοί που και το 2019 τους έλεγαν «δεν θα πάρετε εμπάργκο, πηγαίνετε να το ζητήσετε από τον Καρασμάνη». Και όταν οι παραγωγοί το πήραν, επιχείρησαν να το… οικειοποιηθούν!
Απόλυτα… ¨αξιόπιστοι¨…
 
Ακολουθεί η επιστολή:   
 
Αγαπητέ Υπουργέ
Σε συνέχεια της από 5/10 επιστολής μου και με αφορμή την τοποθέτησή σου στη Βουλή ότι, από τις γεωτεχνικές υπηρεσίες του ΕΛΓΑ δεν διαπιστώθηκαν ζημιές από τις βροχοπτώσεις του Αυγούστου σε ποσοστά αποζημιώσιμα από τον Κανονισμό του Οργανισμού, αλλά μόνον ζημιές από ¨μυκητολογικές προσβολές¨, έχω να παρατηρήσω κατ’ αρχήν, πως αυτές οι ¨διαπιστώσεις¨ είναι ένας σκέτος παραλογισμός. Ένα ¨σόφισμα¨ που έχει προκύψει από τις πέρα για πέρα λαθεμένες εισηγήσεις συγκεκριμένων καθοδηγούμενων στελεχών, τεχνοκρατών - συμβούλων του Υπουργείου.
Πώς είναι δυνατόν, ένας παραγωγός μια μέρα πριν την βροχή να μαζεύει καρπό – διαμάντι και, τέσσερις μέρες αργότερα, μετά την βροχή, να βρίσκει τη μισή σοδειά του στο έδαφος και την υπόλοιπη ρημαγμένη στο δέντρο με σκισμένους φλοιούς και αλλοιωμένη τη σάρκα; Και να του λένε ότι για όλα αυτά που οι άνθρωποι τα είδαν από την πρώτη μπόρα δεν φταίει η βροχή αλλά ένας… μύκητας που, μέσα στο πρώτο 24ωρο εμφανίστηκε από το πουθενά και κατέστρεψε τα πάντα; Και μάλιστα, όταν η νεροποντή που, από την πρώτη μέρα συνοδεύτηκε από ανεμοθύελλα και χαλαζόπτωση συνεπώς, είναι ηλίου φαεινότερο ότι έχουμε όχι ένα αλλά τρία αίτια αποκλειστικής και άμεσης ζημιάς που – και τα τρία –  καλύπτονται ασφαλιστικά από τον ΕΛΓΑ;
Δηλαδή, θα αφεθούμε στις διαθέσεις του ¨κονκλάβιου¨ κάποιων συμβούλων, και όχι στο ¨γράμμα¨ και στο ¨πνεύμα¨ του Κανονισμού που ρητά και ξεκάθαρα ορίζει ότι είναι άμεση η ζημιά της ηρτημένης παραγωγής από τις άκαιρες και υπερβολικές βροχοπτώσεις στο διάστημα από Μάϊο μέχρι και Νοέμβρη; Ή, δεν θα λάβουμε υπόψη μας τις γνωματεύσεις επιστημονικών φορέων του Δημοσίου, ότι οι ζημιές από υπερβολικές και άκαιρες βροχοπτώσεις είναι άμεσες και, άρα, καλύπτονται και αποζημιώνονται από τον ΕΛΓΑ; Και, επειδή το 2017 και 2018 επί ΣΥΡΙΖΑ τα έκαναν μαντάρα ακριβώς για να μην αποζημιωθούν οι ροδακινοπαραγωγοί από τον ΕΛΓΑ αλλά με ψίχουλα από τα de minimis, θα ακολουθήσουμε και εμείς τις ίδιες απαράδεκτες διαδικασίες με τις τραγελαφικές καταστάσεις που ζήσαμε; Ή ξεχάσαμε ότι ο τότε ο Υπουργός έδινε δημόσια διαβεβαιώσεις ότι θα αποζημιώνονταν από τον ΕΛΓΑ, αλλά μετά ¨το έκανε γαργάρα¨, διότι τα λεφτά που θα έδιναν από τον Οργανισμό θα ήταν τρεις και τέσσερις φορές περισσότερα από αυτά που τελικά έδωσε με τα de minimis, παρουσιάζοντάς τα και ως… χάρη προς τους κατεστραμμένους ροδακινοπαραγωγούς; Όταν η Τομεάρχης αγροτικού του Κόμματος και νυν Υφυπουργός κυρία Αραμπατζή που πολύ σωστά στηλίτευε τότε τις μεθοδεύσεις του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμιζε ότι οι άνθρωποι αυτοί έπρεπε να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ! 
Εν κατακλείδι, θέλω να πω τούτο αγαπητέ Υπουργέ:
Οι πληγέντες από τη θεομηνία του Αυγούστου ροδακινοπαραγωγοί πρέπει να αποζημιωθούν στο ακέραιο, δηλαδή με αποζημιώσεις δίκαιες και εξατομικευμένες για το σύνολο της ζημιάς που έχουν υποστεί. Αποζημιώσεις δίκαιες – οποιοδήποτε ¨όνομα¨ κι αν τους δοθεί.

Με εκτίμηση
Γιώργος Καρασμάνης
 
Υ.Γ.
Επειδή φίλε Υπουργέ, στην τοποθέτησή σου στη Βουλή αναφέρθηκες – και με πολύ σωστές και καίριες επισημάνσεις - στο Μ17, ένα μέτρο που επί υπουργίας μου υπήρξε προσωπικά η απόλυτη προτεραιότητα για την ισχυροποίηση του ΕΛΓΑ, και το οποίο δυστυχώς η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν αξιοποίησε, εκτιμώ ως εξαιρετικά σημαντική την απόφασή σου να το επαναφέρεις με το νέο Πρόγραμμα – όπως, άλλωστε, είχες δεσμευτεί από διμήνου.
Να επισημάνω εδώ, ότι συνιστά μέγα λάθος ή και εσκεμμένη παραπληροφόρηση, ο ισχυρισμός ότι το μέτρο αυτό δεν έχει εφαρμοστεί πουθενά στην Ευρώπη! Αντιθέτως, έχει εφαρμοστεί στην πλειονότητα των χωρών μελών της ΕΕ ενώ, το 2016 ο τότε Επίτροπος Γεωργίας Χόγκαν από το Βήμα της Βουλής είπε ότι κακώς το μέτρο αυτό δεν έχει αξιοποιηθεί στη χώρα μας για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κλιματικής αλλαγής. Προφανώς, όποιοι διακινούν ανακρίβειες, είτε το κάνουν από άγνοια είτε θα τις συγχέουν με το Μέτρο Μ17.3 που πράγματι δεν εφαρμόστηκε σε καμιά χώρα της ΕΕ, απλά διότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν συνέστησε το απαιτούμενο Ταμείο Αλληλοβοήθειας.
Γ.Κ.
Share on Google Plus

  Blogger Comment
  Facebook Comment

17 comments:

 1. Ο καλύτερος με διαφορά....

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Που είναι οι δρόμοι που μας τάξατε κύριε Καρασμανη . Ασχολείστε μόνο με τις αποζημιώσεις που είναι δεδομένο ότι θα δοθούν στους αγρότες κάτι που συμβαίνει με κάθε κυβέρνηση και δεν ασχολείστε με τίποτα ουσιαστικό για τον νόμο . Επιτέλους πρέπει να καταλάβετε κάποτε ότι σε αυτόν τον νόμο δεν ζουν μόνο αγρότες .  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. δωσε σε ολες τις ποικιλιες νεκταρινια ροδακινα γιατι είδη ξηλοσαμε πολλα φετος!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Συνεχίζοντας την επιδοματική πολιτική για τα ψιφαλακια Κύριε Καρασμανη κάθε χρόνο τα ίδια κόψτε τους ένα μισθό δημοσίου να τελειώνουμε πια με της επιστολές σας λες και δεν υπάρχει ο έλγα που πληρώνουν να τους δώσει αποζημιώσεις

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ρε συ δεν βλεπεις τη γραφουν ο καρασμαν ειναι ο καλύτερος στο να μην εχει κανει τιποτα απόλυτος μονο στο να φλυφουν για κανενα ρουσφετακι

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 6. Λάκης Κωνσταντινιδης10 Οκτωβρίου 2020 στις 7:18 π.μ.

  Όπως λέει ο λαός το ψέμα έχει κοντά ποδάρια .Ο Λάκης ο νεαρούλης βουλευτής που υποτίθεται πρέπει να εκφράζει το καινούργιο αποδεικνύει κάθε μέρα πόσο φθαρμένοςκαι κατεργάρης ειναι με τα ψέματα που κάθε μέρα, αναρτά στο φεις του και επιλεκτικά σε σάιτ ασπίδα για αυτόν. Σήμερα ανάρτησε δελτίο και λέει ότι σε πρόσφατη ανάρτηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών θεοδωρικάκο του έθεσε το ζήτημα των αθλητικών σωματείων μεγάλο ψέμα ποτέ δεν το έθεσε,μίλησε για το κοβιτ19,για επιχορηγήσεις για ζημιές στους δήμους ,για το σχολείο των Προμαχών καμία αρμοδιότητα δεν έχει ο θεοδωρικακος εχουν οι κτηριακές υποδομές.Γιατι είπε πάλι ψέματα ; απλά για να οικειοποιηθεί τις 2 τροπολογίες που κατέθεσε στη Βουλή ο θεοδωρικακος για επιχορήγηση την αθλητικών σωματείων.Πρός απόδειξη για τα ψέματα που λέει ,ιδού το δελτίο με την συνάντηση με τον θεοδωρικάκο.
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=1794836064021266&id=270496633121891&sfnsn=mo

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. Ο μονος που τοσα χρονια στεκεται διπλα στον αγροτη του νομου!Γι αυτο και ειναι παντα πρωτος στις εκλογες.Μπορει ο αγροτης να ειναι αγράμματος,αλλά εχει αντίληψη ποιος τον νοιαζεται πραγματικα και ποιος τον παραμυθιαζει.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 8. Πράγματι διάβασα την ανακοίνωση του ΛάκηΒασιλειάδη με την συνάντηση που είχε με τον υπουργό Εσωτερικών και πουθενά δεν αναφέρει να επιχορηγηθούν τα αθλητικά σωματεία.Και την σκόρπισαν πολλοί φίλοι του στο διαδίκτυο συμμετέχοντες και αυτοί στο ψέμα. Γιατί θεέ μου τόσο ψέμα και είναι νέος άνθρωπος κρίμα πολύ κρίμα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 9. Ο αγρότης κτηνοτρόφος είναι ο μόνος που παράγει πλούτο από το τίποτα από ένα άδειο χωράφι φτάνει στο πιάτο μας ο πλούτος πόσοι στο ενδιάμεσο πλουτίζουν από αυτόν ακριβώς το ίδιο και με τον κτηνοτρόφο αλλά το σύστημα τα έχει φέρει έτσι που ο αγρότης κτηνοτρόφος να ζητιανεύει από τον κάθε βουλευτή αποζημίωση η επιδότηση αυτο θα αλλάξει μόνο όταν ο αγρότης κτηνοτρόφος καταλάβει ότι κρατάει την τροφή τους στα χέρια του ξυπνήστε πια

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 10. Πωπω για ποιόν κτυπάει η καμπάνα του Καρασμανη.; Σίγουρα για τον Διονύση Σταμενιτη, τον αποκαλεί εμμέσως πλην σαφώς ανόητο και όψιμο και το κυριότερο Σαμποταριστή στο εμπάργκο για τα ροδάκινα να μην δοθεί το 2014 αλλά και για το 2019.Για να δούμε θα απαντήσει; θα δούμε πολύ σασπένς!! Μη φυτρώνεις εκεί που δεν σε σπέρνουνε.Χαχαχα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 11. Γιατί ρε Σταμενιτη έριξες την μουλουχτή μπιχτή σου, ότι δεν μπορουν κάποιοι να κατανοήσουν την αγωνία και την ανάγκες των παραγωγών; εννοώντας το Καρασμανη . Ήταν επόμενο να σου απάντήσει ότι το ενδιαφέρον σου είναι πολύ όψιμο και ότι το 2014 εμπόδιζες να μας δώσει εμπάργκο και το 2019 έλεγες ότι δεν θα πάρουμε εμπάργκο και μας έλεγες να πάτε να σας στο δώσει απο την τσέπη του.Το είπες σε παραγωγούς απο τα Καλύβια. Μήπως θέλεις και τα ονόματα τους, θα το κάνω αν βγεις και το διαψεύσεις.Αντί να ενωθείτε και να ζητάτε αποζημίωση από τον Ελγα όλοι σας ,εσύ πάς συνέχεια κόντρα σε βάρος μας, λες και τα λεφτά θα τα πάρει ο Καρασμανης. Λυπάμαι πολύ για αυτά.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 12. Ποιες ζημιες ρε ξεφτιλες? Αντε καθε χρονο με τα κωλοροδακινα σας....αμα δεν βγαινεται οικονομικα ξηλωστετα και αφηστε την κλαψα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 13. Ρε παιδια το 2019 πηραμε εμπαρκο; (για ροδακινα εννοω). Η εγω πετουσα αετο και δεν πηρα μια η ο καρασμανης λεει μεγαλες π@π@ριες.
  Ας μου απαντησει αποιος παρακαλω.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Όλοι μαζί πετούσαμε τον ίδιο αετό απλά ότι του κατέβει λέει ο καθένας και εμείς κάνουμε ότι τον πιστεύουμε και όλα καλά

   Διαγραφή
 14. Πράγματι πετούσες αετό , γι'αυτό δεν το συνελήφθηκες, οτι η Ν.Δ μετά από 4,5 χρόνια έδωσε 70 ευρώ στα επιτραπέζια και 50 στα νεκταρινια.Το εχεις συνειδητοποιήσει τώρα παπαρα.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 15. 10,4 εκατομμύρια, έδωσε η Ν.Δ εμπάργκο στα χνουδωτά και νεκταρίνια τον Δεκέμβριο του 2019!! Ο ΣΥΡΙΖΑ 5 χρόνια ούτε ένα ευρώ.Μηπως κανείς έχει να πει κάτι;

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Έλα ρε πήραν τόσα εκατομμύρια οι αγρότες τέλος 19;
   Εμείς οι αγρότες που είμασταν;

   Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.