Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανατροπή για τον δρόμο Θεσσαλονίκης - Έδεσσας – Μένει εκτός Ταμείου Ανάκαμψης



Εκτός χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης μένει το πολύπαθο και απαραίτητο έργο του οδικού άξονα Θεσσαλονίκης-Έδεσσας. Παρά την βούληση του Υπουργείου Υποδομών για χρηματοδότησή του από το Ταμείο Ανάκαμψης, όπως είχε προωθηθεί, τελικά δεν εντάσσεται δεδομένου ότι οδικές υποδομές δεν είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση από το εν λόγω πακέτο. Οι μόνοι οδικοί άξονες που θα ενταχθούν για χρηματoδότηση απ;o το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ο ΒΟΑΚ και το βόρειο τμήμα του Ε-65. 
Σε προ μηνών συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, ο υπουργός Υποδομών είχε κάνει γνωστό πως είχε κατατεθεί πρόταση για ένταξή του στο Ταμείο Ανάκαμψης. 
Πλέον αναζητείται άλλο πρόγραμμα για τη διασφάλιση της χρηματοδότησης. Σε δηλώσεις του μετά από την προαναφερθείσα συνάντηση ο κ. Τζιτζικώστας είχε πει πως «είμαστε σε θέση σήμερα να ανακοινώσουμε ότι το έργο αυτό, ανεξάρτητα από το χρηματοοικονομικό εργαλείο που θα επιλεγεί, είναι ένα έργο το οποίο θα προχωρήσει, θα υλοποιηθεί και θα παραδοθεί”.
Η επόμενη λύση είναι, σύμφωνα με πληροφορίες του voria.gr, η κατασκευή του έργου με τη μέθοδο της Σύμπραξης Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα (ΣΔΙΤ) ή και με χρηματοδότηση μέσω του τομεακού ΕΣΠΑ του υπουργείου Μεταφορών και Υποδομών. Είναι η προοπτική που θα εξεταστεί το αμέσως επόμενο διάστημα, μετά την απόρριψη της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης.
Ανάλογη τύχη είχαν κι άλλα οδικά έργα που προτάθηκαν για χρηματοδότηση στο Ταμείο Ανάκαμψης. Όπως για παράδειγμα ο κάθετος άξονας Εγνατίας – Σκύδρας ή ο δρόμος Δράμας – Αμφίπολης, που όμως εξ αρχής φαινόταν ότι δεν είχαν... τύχη.

Πηγές: myportal.gr, voria.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

17 comments:

  1. Περιμενω την ανακοινωση ολων των βουλευτων του νομου!αντε να δω δικαιολογιες!μονο για τον ελγα και εκτιμηση ζημιων ειναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Προσέξτε πόσος εμπαιγμός:
    η τσακρη πίεζε να το βαλουν στο ταμείο ανακαμψης....οι νδ λεγανε ότι θα το βαλουνε
    και τελικά τσουυυυπ
    πάρτε την 130.000 ανόητοι κατοικοι της πέλλας
    δεν μπορει να μπει στο ταμείο ανάκαμψης

    καταλαβαίνετε ότι εκτός από άσχετοι είναι αδιάφοροι και απλώς πολιτικάντηδες
    ειναι η μοναδική πρωτεύουσα νομού που δεν έχει εθνική σύνδεση με τη θεσσαλονίκη
    αίσχος και ντροπή να ταξιδεύουμε πλαι πλαι με τα τρακτερ, τα βαμβακια και να περιηγούμεστε υποχρεωτικά μέσα από τα καφέ των γιαννιτσων....και είμαστε στο 2021

    οι πολιτικοί της πελλας διαχρονικά και διακομματικά έχουν προσφέρει μηδενικό έργο ...νοιάζονται μόνο για προωσπικές εξυπηρετήσεις και ρουσφετια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Φυσικά και δεν περίμενε κανείς οτι θα γίνει αυτός ο δρόμος. Πέλλα και Δράμα οι μοναδικοί νομοί χωρίς πρόσβαση στηη Εγνατία και η Εδεσσα χωρίς σύγχρονο δρόμο για την μητροπολιτική θεσσαλονίκη. Φυσικά αν ηταν για τις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ ,τωρα όλοι θα ήταν στα κάγκελα. Αυτοί είμαστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα παράπονα σας εδώ https://www.pkm.gov.gr/

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ανίκανοι να δώσουν μια λύση σε ένα τεράστιο πρόβλημα της Πέλλας. Η πολιτική ηγεσία της Περιφέρειας ανίκανη και απούσα από τα προβλήματα του τόπου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. ...δεδομένου ότι οδικές υποδομές δεν είναι επιλέξιμες για χρηματοδότηση από το εν λόγω πακέτο....
    ΜΗΠΩΣ ΟΛΟΙ ΟΙ ΒΟΛΕΥΤΑΔΕΣ ΤΗΣ ΠΕΛΛΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ;
    ΓΙΑΤΙ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΑΝΕ ΚΑΙ ΑΠΛΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΑΝΕ ΟΠΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΟ ΄74 ΕΩΣ ΣΗΜΕΡΑ;

    ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΙΑΒΑΖΕΙΣ.
    Οι μόνοι οδικοί άξονες που θα ενταχθούν για χρηματoδότηση απ;o το Ταμείο Ανάκαμψης είναι ο ΒΟΑΚ και το βόρειο τμήμα του Ε-65.

    ΕΚΕΙΝΟ ΤΟ ΒΑΟΑΚ ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΒΟΡΕΙΟΣ ΟΔΙΚΟΣ ΑΞΟΝΑΣ ΚΡΗΤΗΣ;
    ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΤΣΙ, ΑΝ ΘΕΛΑΝ ΑΣ ΜΗΝ ΤΟΝ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΟΥΣΑΝ ;
    ΕΝΩ ΕΔΩ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΡΟΒΑΤΑ.
    ΛΟΙΠΟΝ ΒΟΣΚΗ , ΑΡΜΕΓΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟ ΠΑΧΝΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Η ουσία είναι ότι θα γίνει κι δρόμος προμαχοι Σκόπια ως τα σύνορα από εκεί και πάνω προς Σκόπια με τα πόδια από προμαχους προς Εγνατία με ότο στοπ η ανάκαμψη έρχεται

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Υποσχεσεις που μεινανε στα χαρτια.Αν και Νεοδημοκρατης κριμα.Κυριοι βουλευτες ψαξτε απο τωρα ποιοι θα σας ψηφισουν.Κριμα για την πελλα.κριμα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ψωμιάδης - Τζιτζιφιόγκος λαϊκιστές όλο ψέματα Ξαναψηφίστε τους ανίκανους .....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Ωχ και πως θα πάμε στο νέο τελωνείο ,, ντροπή..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  11. Ο ΔΡΟΜΟΣ ΟΠΩς ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΑΛΛΑ ΕΡΓΑ ΔΕ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΠΟΤΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΔΥΣΤΗΧΩΣ ΚΑΛΑ ΜΑΣ ΚΑΝΟΥΝ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  12. Όλοι οι βουλευτές του νομού σταματήστε να γλύφετε τον τζιτσικωστα και ξεκινήστε επιτέλους να διεκδικήσετε σοβαρά.Με φωτογραφίες, ερωτήσεις στη Βουλή και όλα αυτά τα ανούσια που βλέπουμε τόσα χρόνια δεν κάνουμε τίποτα!!!
    Και αυτό πηγαίνει για όλους τους βουλευτές,κυβερνητικούς και μη.Δε μας νοιάζει ποιος θα το φτιάξει,ποιος θα κάνει αυτό ποιος εκείνο,θέλουμε ουσία.
    Γνωρίζατε εξαρχής ότι το έργο δε πρόκειται να χρηματοδοτηθεί από το ταμείο ανάκαμψης, φτιάξατε plan b?Όχι προφανώς,χάσαμε άλλους 6 μήνες αναμένοντας ένα τίποτα με μπόλικο καθόλου.
    Και κανένας σας,δεν βγήκε να πει κάτι τώρα,μια ανακοίνωση, κάτι.
    Είσαστε όλοι υπόλογοι...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  13. Να παραιτηθουν όλοι οι βουλευτές του νόμου!!! Δείξτε μια φορά πυγμή!!! και όχι να φωτογραφιζεστε με τον κάθε υπουργό.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  14. ΚΑΙ ΝΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΝ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ((ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΛΕΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΟΥΤΕ ΜΕΧΡΙ ΕΚΕΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΦΘΑΣΟΥΝ)) ΑΥΤΟΙ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΖΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΚΑΙ ΒΓΑΖΟΥΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΠΑΤΟΣ ΠΙΟ ΚΑΤΩ ΔΕΝ ΓΕΙΝΕΤΑΙ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  15. Ρε ούστ ρε....ρεμάλια...ούστ από δώ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  16. Εμείς οι κάτοικοι φταίμε. Αν παρατηρήσετε υποψήφιοι κατεβαίνουν όσοι κάνουν τα χατίρια των κομμάτων, δεν έχουν άποψη, μόνο λόγια αέρος και φυσικά όσοι κάνουν ρουσφέτια. Ούτε ένας δεν πρόσφερε στο τόπο έργα μεγάλα από όσο θυμάμαι καθώς είμαι κάποιας ηλικίας.Απο μικρή άκουγα Δικαστικό Μέγαρο, εθν. Οδός Θεσσαλονίκης Έδεσσας, πρόσβαση στην Εγνατία και το ανέκδοτο προαστιακός, τρένο στα Γιαννιτσά ,στην Αριδαια. Με χιλια ζορια έγινε ο δρόμος Γιαννιτσά Μαυροβούνι κουτσουρεμενος στενός, της συμφοράς.πιστευω ότι φταίει και το ακριτικό σημείο του νόμου μας. Είναι δυνατόν οι νότιοι να αφήσουν χρήματα να φύγουν για την Παραμεθόριο; Ξέρετε πως μας αποκαλούν. Αυτά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  17. Πριν τα μνημόνια φωνάζαμε να περάσει ο δρόμος μέσα από τα χωριά και από τις πόλεις για μικρά συμφέροντα καί κλείναμε δρόμους και τώρα θέλουμε να γίνει ο δρόμος γρήγορα λυπάμαι αλλά αυτή είμαστε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.