Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ανοιχτή επιστολή ΤΣ Νέων Δήμου Έδεσσας προς τον Απ. Τζιτζικώστα: "Κάθετος προς Εγνατία οδό, δρόμος Πλατάνη – Πολλά Νερά"



Το Τοπικό Συμβούλιο Νέων με ανοιχτή επιστολή του προς τον 
Περιφερειάρχη  Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα, εκφράζει την χρόνια βούληση των κατοίκων και των τοπικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Έδεσσας, για την κατασκευή καθέτου οδού από τον οικισμό της Πλατάνης έως την περιοχή “Πολλά Νερά” με τελική πρόσβαση στην Εγνατία οδό. Η επιστολή - αίτημα έχει ως εξής:   

Προς: Γραφείο Περιφερειάρχη  Κεντρικής Μακεδονίας κ. Απόστολο Τζιτζικώστα                  
Κοινοποίηση: 
Βουλευτές Πέλλας
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Πέλλας
Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε Ημαθίας
Περιφερειακοί Σύμβουλοι Πέλλας
Δήμαρχο Έδεσσας
Δήμαρχο Νάουσας
ΜΜΕ

ΘΕΜΑ: Ανοιχτή επιστολή – αίτημα ‘’ Κάθετος προς Εγνατία οδό, δρόμος Πλατάνη – Πολλά Νερά’’. 

Αξιότιμε, κ. Περιφερειάρχη ,

Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να σας εκφράζουμε την χρόνια βούληση των κατοίκων και των τοπικών φορέων της ευρύτερης περιοχής του Δήμου Έδεσσας, που αφορά το έργο κατασκευής της καθέτου οδού από τον οικισμό της Πλατάνης έως την περιοχή “Πολλά Νερά” με τελική πρόσβαση στην Εγνατία οδό.
Πρόκειται για μια υπάρχουσα σχεδιασμένη διαδρομή, μήκους μόλις εφτά (7) χιλιομέτρων που ξεκινά από την Τοπική Κοινότητα Πλατάνης του Δήμου Έδεσσας και συναντά την περιοχή ‘’Πολλά Νερά’’ του Νομού Ημαθίας (επισυνάπτεται αρχείο με βιντεοσκόπηση της διαδρομής). Η πολύ σύντομη αυτή απόσταση που είναι απόλυτα ασφαλής λόγω της μορφολογίας της περιοχής, αποτελεί σαφέστατα την οικονομικότερη λύση σε ότι αφορά το κόστος κατασκευής από όλες τις προτεινόμενες εναλλακτικές διαδρομές, κυρίως όμως διευκολύνει την ταχύτατη οδική πρόσβαση μεγάλου μέρους της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας (Δήμοι Έδεσσας – Αλμωπίας)  στην Εγνατία Οδό με όλα τα πλεονεκτήματα που άμεσα απορρέουν από αυτήν.
Για τον Νομό Πέλλας, ο οποίος στερείται εδώ και 30 πλέον χρόνια τα αυτονόητα από θέματα ανάπτυξης και οδικού δικτύου, η κατασκευή ενός έργου με αναρίθμητα πλεονεκτήματα για τους κατοίκους, θεωρείται επιβεβλημένη. Το ανοιχτό αυτό ζήτημα επανέρχεται πιο έντονα στο προσκήνιο με αφορμή τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών με θέμα το οδικό δίκτυο Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, σύμφωνα με τα οποία η περιοχή μας παραμένει ξανά αποκλεισμένη και αδικημένη.
Σας γνωρίζουμε ότι το αίτημα χαιρετίζει ο Πρόεδρος της Τοπικής Κονότητας Πλατάνης κ. Σπρίτας Χρήστος και έχουν συγκεντρωθεί με ένα απλό κάλεσμα  εν μέσω πανδημίας, 581 υπογραφές από αγανακτισμένους πολίτες. 
Αναμένουμε την τοποθέτηση σας στο αίτημα μας, το οποίο θεωρούμε ότι θα αντιμετωπίσετε  με την δέουσα προσοχή και ευαισθησία, η οποία σας διακρίνει στην μέχρι τώρα πορεία σας.
 Το παρόν κοινοποιείται στον κ. Αντιπεριφερειάρχη Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, τους Περιφερειακούς Συμβούλους αυτού, καθώς και στους Δημάρχους και τους Βουλευτές του Νομού με την ελπίδα μιας πρόσφορης  συνεργασίας και υλοποίησης του έργου.
Σας ευχαριστώ θερμά εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση,
Αντώνης Μπουρδάνης  
Πρόεδρος Τοπικού Συμβουλίου 
Νέων Δήμου Έδεσσας


Συνημμένα: 
1.Υπογραφές Δημοτών (ενδεικτικά) που στηρίζουν το αίτημα. 
2.Φωτογραφία  από τμήμα του δρόμου.
3. Επισκόπηση της διαδρομής  με βιντεοκάλυψη (2 βίντεο).
https://youtu.be/uOPr6ttsd00
https://youtu.be/mZvUR3vCnvM
4. Απόσπασμα διαδρομής από google maps


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΔΥΟ ΝΟΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΥΣ ΥΠΕΥΘΗΝΟΥΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΟ. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.