Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας - Κάλεσμα σε συμμετοχή σε μια νέα εκστρατεία για το χτίσιμο ενός πιο δίκαιου και υγιέστερου κόσμου



Κάλεσμα σε συμμετοχή σε μια νέα εκστρατεία για το χτίσιμο ενός πιο δίκαιου και υγιέστερου κόσμου, απευθύνει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με αφορμή τη σημερινή Παγκόσμια Ημέρα Υγείας.
Ο ΠΟΥ αναφέρει ότι ο κόσμος είναι άνισος και όπως έδειξε ο COVID-19, ορισμένοι άνθρωποι μπορούν να ζήσουν πιο υγιείς και να έχουν καλύτερη πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας από άλλους, αποκλειστικά λόγω των συνθηκών κάτω από τις οποίες γεννιούνται, μεγαλώνουν, ζουν, εργάζονται και γερνούν.
Σε όλο τον κόσμο, κάποιες ομάδες αγωνίζονται για να καλύψουν τα έξοδα διαβίωσής τους με ελάχιστο ημερήσιο εισόδημα, αντιμετωπίζουν πρόβλημα στέγασης και εκπαίδευσης, έχουν λιγότερες ευκαιρίες απασχόλησης, βιώνουν μεγαλύτερη φυλετική ανισότητα και έχουν μικρή ή καθόλου πρόσβαση σε ασφαλή περιβάλλοντα, καθαρό νερό και αέρα, επισιτιστική ασφάλεια και υπηρεσίες υγείας.
Αυτό οδηγεί σε περιττή ταλαιπωρία, ασθένειες που μπορούν να αποφευχθούν και πρόωρο θάνατο. Παράλληλα, βλάπτει τις κοινωνίες και τις οικονομίες.
Ο ΠΟΥ επισημαίνει ότι αυτό είναι άδικο και μπορεί να προληφθεί. Γι' αυτό καλεί τους ηγέτες να διασφαλίσουν συνθήκες διαβίωσης και εργασίας που συμβάλλουν στην καλή υγεία.
Ταυτόχρονα, καλεί τις κυβερνήσεις να παρακολουθούν τις ανισότητες στον τομέα της υγείας και να διασφαλίζουν ότι όλοι οι άνθρωποι μπορούν να έχουν πρόσβαση σε ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, όταν και όπου τις χρειάζονται.
Ο COVID-19 έχει πλήξει σκληρά όλες τις χώρες, αλλά ο αντίκτυπός του ήταν μεγαλύτερος στις ήδη ευάλωτες κοινότητες, οι οποίες είναι πιο εκτεθειμένες στην ασθένεια, έχουν λιγότερες ευκαιρίες πρόσβασης σε ποιοτικές υπηρεσίες υγειονομικής περίθαλψης και περισσότερες πιθανότητες δυσμενών επιπτώσεων, αποτέλεσμα των μέτρων που εφαρμόστηκαν για τον περιορισμό της πανδημίας.
Ο ΠΟΥ δεσμεύεται να διασφαλίσει ότι όλοι, παντού, μπορούν να εξασφαλίσουν το δικαίωμα στην καλή υγεία.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.