Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παγκόσμια Ημέρα Βιβλίου: Εγκαταλελειμμένο και παρατημένο εδώ και χρόνια το όχημα της Δημόσιας Βιβλιοθήκης Έδεσσας! (φωτο)



Στις 23 Απριλίου το βιβλίο γιορτάζει και η UNESCO μας καλεί να γνωρίσουμε την χαρά της ανάγνωσης.
Το σκεπτικό της UNESCO ήταν να αποτίσει έναν παγκόσμιο φόρο τιμής στα βιβλία και στους συγγραφείς, ενθαρρύνοντας όλους, και ιδιαίτερα τους νέους, να ανακαλύψουν τη χαρά της ανάγνωσης και να αποκτήσουν έναν ανανεωμένο σεβασμό στην αναντικατάστατη συμβολή εκείνων, οι οποίοι προώθησαν την κοινωνική και πολιτιστική πρόοδο της ανθρωπότητας.
Αναμφίβολα, σημαντική μέρα η σημερινή και μας θυμίζει ότι το βιβλίο μπορεί να είναι "ένα παράθυρο στον κόσμο". Αυτή εξάλλου είναι η χαρά και η χρησιμότητα της ανάγνωσης.
Ωστόσο όμως, καθόλου χαρά δεν αισθανόμαστε με την απαράδεκτη, απογοητευτική και δυσάρεστη εικόνα του εγκαταλελειμμένου και παρατημένου -εδώ και πολλά χρόνια- οχήματος της Δημόσιας Κεντρικής Βιβλιοθήκης Έδεσσας στο χώρο του -επίσης εγκαταλειμμένου- "Ξενία"... 
Δεν υπάρχει κάποιος αρμόδιος του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων όπου ανήκει το όχημα, να ευαισθητοποιηθεί και να μεριμνήσει για την απομάκρυνση ή την συντήρησή του; 
Μας περισσεύουν παρόμοια οχήματα ή ..."παραμορφωθήκαμε" και το παρατήσαμε;



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.