Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προνόμια για τους εμβολιασμένους εξετάζει η κυβέρνηση



Καθώς σταδιακά αίρεται το απαγορευτικό, επιταχύνεται το πρόγραμμα εμβολιασμού και επανεκκινεί ο τουρισμός, στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν αρχίσει οι συζητήσεις για την "επόμενη ημέρα".
Όπως αναφέρει η "Καθημερινή της Κυριακής", κομβικής σημασίας για την όσο το δυνατόν καλύτερη θωράκιση της χώρας έναντι της πανδημίας θα αποτελέσουν συγκεκριμένα κίνητρα-προνόμια.
Πιο συγκεκριμένα, συζητείται σε χρόνο ουδέτερο, δηλαδή μετά το τέλος του καλοκαιριού, όταν θα έχει υπάρξει καθολική προσφορά εμβολίων, να δοθούν κίνητρα σε όσους χτίζουν το τείχος ανοσίας.
Κεντρικός προσανατολισμός είναι όσοι διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού να εισέρχονται ελεύθερα με την απλή επίδειξή του σε εστιατόρια, μπαρ, κινηματογράφους, θέατρα, μέσα μεταφοράς. Οι υπόλοιποι, αντιθέτως, θα πρέπει να επιδεικνύουν αρνητικό μοριακό, rapid ή self-test. Είναι προφανές πως η συγκεκριμένη επιλογή έχει μεγάλη ταλαιπωρία και κόστους για τους ανεμβολίαστους, αφού για λόγους ψυχαγωγίας τα τεστ δεν θα χορηγούνται δωρεάν όπως γίνεται τώρα για συγκεκριμένες επαγγελματικές κατηγορίες.
Το φθινόπωρο, επίσης, θα έλθει στο προσκήνιο ο υποχρεωτικός εμβολιασμός των υγειονομικών αλλά και όσων απασχολούνται σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων. Σε αυτό το πλαίσιο, εξετάζεται όσοι αρνούνται τον εμβολιασμό από αυτές τις κατηγορίες είτε να τίθενται σε αναστολή εργασίας, οπότε θα λαμβάνουν τα 535 ευρώ μηνιαίως, είτε να τους χορηγείται άδεια άνευ αποδοχών.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

10 comments:

  1. ΟΧΙ δεν θα ειναι υποχρεωτικο....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Θα εμβολιαστω κ ειμαι υπερ του εμβολιου.Αλλα αν εφαρμοσουν τετοιο απαρτχαϊντ θα το κανουν για να χρεωσουν την ανικανοτητα τους στον κοσμο.ο κοσμος δικαια δεν τους εμπιστευεται (τους πολιτικους εννοω).Δε φταιει που δεν εμπιστευεται τους πολιτικους κ ορισμενους εργαλειοποιημενους "επιστημονες".Ολα τα λεφτα της ενημερωσης τα ακουμπησαν σε κολλητους για να μην κανουν κριτικη κ οχι για να ενημερωσουν τον κοσμο.Καμια ενημερωση δεν εκαναν για να καμψουν τις ανησυχιες του κοσμου.μονο απειλες.Εγω δεν προκειται να πατησω σε μαγαζι που θα ακολουθησει τετοιο φασιστικο νομο.Που θα ζηταει πιστοποιητικα υγειας για να δεχτει πελατη.Στην τελικη αυτος που δε θα κανει με ευθυνη του το εμβολιο, αυτος κινδυνευει.Οχι εγω που θα ειμαι εμβολιασμενος.Οποτε δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα της κυβερνησης κ θα διχασει κ αλλο τον κοσμο.Ειναι ντροπη κ μονο που το σκεφτηκαν κ παριστανουν τους δημοκρατες.Συμμορια κανονικη η κυβερνηση κ η μουγγη αντιπολιτευση σε ολο της το φασνα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οποτε δεν καταλαβαινω ποιο ειναι το προβλημα της κυβερνησης...
      Δεν πιστεύω να σοβαρολογείς φίλε;
      Σου λέει τίποτα;
      Αποκαλυπτικός ήταν σε δηλώσεις του στο Sputnik o βιολόγος και Διδάκτορας Ολοκληρωμένης Περιβαλλοντικής Διαχείρισης Πανεπιστημίου Κρήτης Βασίλης Λύκος, ο οποίος υποστήριξε χαρακτηριστικά πως «θα επιδιώξουν να περάσουν τους εμβολιασμούς για την COVID-19 ακόμη και στα παιδιά. Θα είναι τρελά τα λεφτά αν μπει το εμβόλιο μέσα στα σχολεία».
      Είναι πολλά τα λεφτά φίλε...........

      Όσο αφορά το: .Εγω δεν προκειται να πατησω σε μαγαζι που θα ακολουθησει τετοιο φασιστικο νομο, εγώ θα σου πω το εξής.
      Δεν πατάω ήδη σε μαγαζί που δεν σέβεται πολλά δεδομένα όπως την κατάληψη πεζοδρόμων αλλά και δρόμων, δεν σέβεται τους περίοικους και τους διερχόμενους και στοιβάζει τους πελάτες τον ε΄να πάνω στον άλλο απλά και μόνο για να τα οικονομήσεις.
      Δεν ξέρεις όμως κάποιοι μη ψεκασμένοι συμπολίτες μας , για εμβολιασμένους μιλάω, μπορεί να γουστάρουν και πρώτο τραπέζι πίστα με το πιστοποιητικό πάνω στο τραπέζι για να κάνουν και το κομμάτι τους. Είναι θέμα παιδείας και χαρακτήρα.
      Ο καιρός γαρ εγγύς.

      Διαγραφή
    2. Εσυ καλα κανεις κ δεν πατας αλλα δεν συγκρινονται οι δυο περιπτωσεις.Μπορεις να πας η να μην πας σε ενα μαγαζι κακου επαγγελματια.Κ εσυ κ ο καθενας.Αυτο που σκεφτεται η κυβερνηση ειναι να διαλεξει αυτη ποιοι μπορουν κ ποιοι οχι.Πως θα παω σε ενα μαγαζι ενω ο φιλος μου που πιστευει σε ολες αυτες τις περιεργες θεωριες θα μεινει απο εξω.Δε θα παω κ εγω.κανεις να μην παει.Απο τη στιγμη που δεν ειναι υποχρεωτικο το εμβολιο πως σκεφτονται υποχρεωτικους αποκλεισμους.
      Πιστευω πως δε θα νομοθετησουν τετοια καφριλα στο τελος.

      Διαγραφή
  3. Βρε τους δημοκράτες τι σχόλια κάνουν.
    Όσοι είναι αντίθετοι στην άποψη τους είναι φασίστες,συμμορία και δικαστικοί.
    Μα αυτό είναι η επιτομή του φασισμού.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Τα εμβολια ΔΕΝ ειναι υποχρεωτικα.Οποιος νομιζει πως κινδυνευει ας το κανει!Απο εκει και περα ο εκβιασμος,ο κοινωνικος αποκλεισμος και ο τρομος μονο κακο θα κανουν στο εμβολιαστικο σχεδιο και την κοινωνια.Μαυρη γραμμη( οχι κοκκινη) ο εμβολιασμος κατω των 18 ετων.Εκει που ο ιος δεν κανει πρακτικα τιποτα με την δικαιολογια της μεταδοσης θα καρφωσεις τα παιδια με ενα ΠΕΙΡΑΜΑΤΙΚΟ και αχρηστο γι αυτα εμβολιο;ΥΓ οι κρεμμαλες μπορει να αργησουν αλλα θα ερθουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Εσυ ο τελευταιος τι εισαι τελικα?δημοκρατης,ανθρωπος,ζωο,ψεκασμενος,αμυαλος?και που δε συμφωνης με τους προηγουμενους δηλ σαρεση ο διαχωρισμος?

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. 5:09':εκανες σχόλιο ξημερωματα για να βρίσεις;
      Σε χαρακτηρίζω με τις 3 τελευταίες άθλιες λέξεις που χρησιμοποίησες για να αντιπαρατεθείς σε μια αντίθετη άποψη.
      Κλασική αντίδραση φασίστα.
      Η φράση σου δε "εσύ ο τελευταίος" δείχνει κατοχική κουκούλα,καθώς και την επιθετικότητα και την επικινδυνότητα του χαρακτήρα σου.
      Η αντιπαράθεση μαζί σου δεν θα έχει αποτέλεσμα ουσιαστικό αφού εκ των πραγμάτων είσαι κακοπροαιρετος,εριστικός και δεν δέχεσαι το αρχαιοελληνικό "ενδέχεται άλλως έχει".

      Διαγραφή
  6. Αλήτες εύχομαι αυτά που ετοιμάζεται ,να μην προλάβετε ,και να μην προλάβετε κυρίως να βάλετε χέρι στα παιδιά μας , γιατί θα σας τα κοψουμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ακου "χρυσε"μου κουλη, κοψε τις μαλακιες και ασε ησυχα τα παιδια μας,γιατι η τυχη της αντουανετας σε περιμενει......

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.