Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δένδιας σε Osmani: Τηρήστε τη Συμφωνία των Πρεσπών – Αλλάξτε το ακρωνύμιο στο Euro 2020



Επιστολή στον υπουργό Εξωτερικών της Βόρειας Μακεδονίας, Bujar Osmani, απέστειλε ο Νίκος Δένδιας, σύμφωνα με διπλωματικές πηγές. Ο επικεφαλής της ελληνικής διπλωματίας, με αφορμή τη φανέλα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Βόρειας Μακεδονίας στο EURO 2020, υπογράμμισε την ανάγκη για πλήρη, συνεπή και με καλή πίστη εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στο πλαίσιο αυτό  ο κ. Δένδιας ανέφερε ότι αν και στην εν λόγω Συμφωνία, όπως προβλέπεται στο άρθρο 1, παράγραφος e, ο κωδικός ονομασίας της Βόρειας Μακεδονίας στον Διεθνή Οργανισμό Τυποποίησης (ISO), παραμένει «MKD», η χρήση του εν λόγω ακρωνυμίου στο EURO 2020 δεν μπορεί να γίνει αποδεκτή από την Ελλάδα.

Στο πλαίσιο της διεθνούς πρακτικής, της πλήρους εφαρμογής της συμφωνίας, καθώς και της προσπάθειας διατήρησης μιας θετικής δυναμικής στις διμερείς σχέσεις, η Βόρεια Μακεδονία οφείλει να χρησιμοποιεί σαν ακρωνύμιο γράμματα που να ανταποκρίνονται στο όνομα της, όπως «NM» (North Macedonia) ή εναλλακτικά «RNM» (Republic of North Macedonia).

Παράλληλα τόνισε ότι εκκρεμεί η αλλαγή της ονομασίας της Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας της Βόρειας Μακεδονίας, η οποία πρέπει να τροποποιηθεί προκειμένου να ανταποκρίνεται στις προβλέψεις της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Τέλος, ζήτησε την παρέμβαση του κ. Osmani, προκειμένου να λυθούν τα ζητήματα αυτά, στο πλαίσιο των σχέσεων καλής γειτονίας.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Δένδιας τυριστε την συμφωνία αλλιώς θα θυμώσουμε να δείτε. Ερε ξεφτίλες παρακαλάτε τους Σκοπιανούς να τυρισουν την συμφωνία που θα καταργουσατε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΕΚΛΗΠΑΡΟΥΝ ΤΟΥΣ ΣΚΟΠΙΑΝΟΥΣ ΝΑ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΤΗ ΒΙΤΡΙΝΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΤΟΠΟΥ.
    ΞΕΚΙΝΗΣΕ Ο ΑΛΕΞΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ Ο ΚΟΥΛΗΣ.
    ΠΡΑΓΑΜΤΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΕΧΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΜΟΝΟ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΩΡΗΣΕΙΣ
    ΠΟΣΗ ΞΕΦΤIΛΑ ΑΚΟΜΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Εύκολο 4:16, Χτύπα στο Google Σαμαράς-Μακεδονικό και διάβασε ΠΟΙΟΣ έδωσε το όνομα σκέτο Μακεδονία και πότε.
      Ανιστόρητε που γράφεις ο,τι σου κατέβει στο άδειο σου κεφάλι.

      Διαγραφή
  3. Πόσο ξεφτίλες είστε ρε κυβερνώντες. Εσείς που θα αλλάζατε τη συμφωνία για να σας ψηφίσουν. Αντί ρε παλιο λαμόγια να σηκωθείτε ένα πρωί και να πείτε χαλάει η συμφωνία, κατα παραγγελία των νονών σας, κάθεστε και παρακαλάτε τους σκοπιανούς να τηρήσουν τα δήθεν συμφωνηθέντα. Μα πόσο οπισθιοκάμπτες μπορείτε να γίνετε. Ελάτε ρε ρεντίκουλα να ξαναζητήσετε την ψήφο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Πάλι θα την δώσεις Νεοέλληνα ανύπαρκτε, που μόνο για Μουρμουριτα και κλάψα είσαι!!!

      Διαγραφή
  4. Δήμαρχε της Αριδαίας! Δήμαρχε της Έδεσσας! Εμπρός λαμπροί Μακεδονομάχοι! Εμπρός στη μνήμη του Άγρα και του Μίγκα που κλαίτε από συγκίνηση! Κλείστε τα σύνορα! Ούτε ένας στο καζίνο! Ούτε ένας για βενζίνη! Ούτε ένας για τσιγάρα! Ούτε ένας βουλευτής αν κυρώσουν την συμφωνία στην Αριδαία και στην Έδεσσα!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ευτυχώς που ήρθατε στην κυβέρνηση και ακυρωσατε την συμφωνία που είστε μακεδονομαχοι βουλευτές που βγαινατε ωραίες φωτογραφίες στις συγκεντρώσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Να δω πότε αυτή η χώρα θα απαλλαχτεί από τους προδότες που κυβερνάνε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Όταν μάθεις που ανήκεις.
      Αν δε θες να σε κάνουν μπαλάκι ως χρήσιμο ηλιθιο.

      Διαγραφή
  7. Κων.Καραμανλής ο πρεσβύτερος 1953 καλωσορίζει τον Τίτο με προτροπή του ΝΑΤΟ, λόγω της ρήξης της τότε Γουγκοσλαβίας με την Σοβιετική Ενωση και αναγνωρίζει την Σοσιαλ.Δημοκρατία της Μακεδονίας[σκετο]ως ομόσπονδο κρατιδιο της Γουγκ.Ομοσπονδίας. Το 1975 ο Αβέρωφ στε πλαίσια του ΟΗΕ αναγνωρίζει την "Μακεδονική " γλώσσα της προαναφερθείσης χώρας, ενώ ο Κων.Μητσοτάκης αναφέρεται σε σχέδιο για μεικτή-συνθετη ονομασία! ΠΟΙΟΥΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΡΕ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ;ΕΆΝ δεν υπογράφονταν η Συμφωνία των Πρεσπών,πάλι με προτροπή του ΝΑΤΟ, και επικρατούσαν ακροδεξιές κυβερνησεις τύπου Γκρούεβσκι -ηλίθιου ΣαμαρΑ ,ΟΙ τΟΎΡΚΟΙ ΠΟΛΎ ΠΙΘΑΝΟΝ ΠΟΥΛΩΝΤΑΣ ΝΤΑΒΑΤΖΙΛΙΚΙ -ΠΡΟΣΤΑΣΊΑ ΣΤΗ ΒΟΡ.ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΘΑ ΕΦΤΙΑΧΝΑΝ ΑΕΡΟΠΟΡΙΚΗ ΒΑΣΗ ΣΤΟ ΓΕΥΓΕΛΗ ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΜΑΧΗΤΙΚΑ ΘΑ ΣΦΥΡΙΖΑΝ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣ/ΝΚΗ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι λες τώρα;;;
      Εχω μείνει σπιτσλες.

      Ή Μακονια ινε αιλοινηκει κε τειν πρωδοσαι ο Αλ6ς.
      Τέλεια και παύλα, πας καλά;;
      Έτσι δεν έλεγαν στα τσιτάτα το τσίρκο κυβέρνηση μη και χάσει την καρέκλα ξανά;
      Πως θα έτρωγαν πάλι πόμολα και κασωματα οι γουρουνοκεφαλες τα ναζιδια ;

      Διαγραφή
  8. Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωριζεται. Ρε κάτι άτομα που κυβερνούσαν την Ελλάδα!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ου κοπροι πουλημένοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Μήπως λέω μήπως ήταν καλύτερα να ενσωματωθεί αυτό το κράτος στην Ελλάδα με κάποιο τρόπο αφού έτσι και αλλιώς ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού είναι ελληνικής καταγωγής και σταματήστε να μαλώνετε για πράγματα που δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.