Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Έως 20 Ιουλίου ανοίγει η πλατφόρμα για τα 150 ευρώ στους εμβολιασμένους νέους



Από τις 20 Ιουλίου θα ξεκινήσει το voucher των 150 ευρώ στους νέους ηλικίας 18-25 που θα εμβολιαστούν. Σύμφωνα με τον υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, θα πρέπει οι εμβολιασμένοι νάοι να κάνουν μια αίτηση σε ειδική πλατφόρμα του gov.gr με τους κωδικούς της εφορίας.
Την επόμενη εργάσιμη μέρα θα λαμβάνουν την προπληρωμένη χρεωστική κάρτα, η οποία θα έχει φορτωθεί με 150 ευρώ, την οποία κανείς θα μπορέσει να χρησιμοποιήσει σε μια συγκεκριμένη κατηγορία εμπόρων. Η ιδέα είναι η κάρτα να είναι στο τηλέφωνο.
Για το θέμα του λεγόμενου freedom pass μίλησε στον ΣΚΑΙ ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Γιώργος Γεωργαντάς.
Η κάρτα θα είναι διαθέσιμη ηλεκτρονικά ένα 24ωρο αφού γίνει η πρώτη δόση του εμβολίου, μετά από επιβεβαίωση του εμβολιασμού, επισήμανε ο κ. Γεωργαντάς.

Σύμφωνα με την έκθεση του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους το σχετικό κονδύλι ανέρχεται σε 50 εκατ. ευρώ.
Οι δικαιούχοι θα εισέρχονται στην εφαρμογή προκειμένου να υποβάλλουν την αίτησή τους με τους κωδικούς του taxisnet και θα συμπληρώνουν τον ΑΜΚΑ, τα στοιχεία επικοινωνίας τους και, ειδικότερα, το email και τον αριθμό του κινητού τους τηλεφώνου.
Ο δικαιούχος μπορεί να υποβάλλει αίτηση και στα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών αν δεν έχει κωδικούς taxisnet, διευκρίνισε ο υφυπουργός. «Δεν γίνεται ανάληψη στα χρήματα αυτά, ούτε μπορούν να μεταφερθούν σε άλλο λογαριασμό. Μπαίνουν σε λογαριασμό που δημιουργείται μόνο για αυτό το σκοπό μόνο από τον πάροχο. Θα υπάρχει εφαρμογή μέσω e-εμπορίου ή μέσω POS να κάνεις τη συναλλαγή σου στον τουρισμό, τον πολιτισμό και τις μεταφορές» τόνισε ο κ. Γεωργαντάς.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.