Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

ΠΟΕΔΗΝ: Σε οριακή κατάσταση οι ΜΕΘ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας - 5 ασθενείς στις 6 κλίνες στο Νοσοκομείο Γιαννιτσών



Πλήρης είναι οι κλίνες ΜΕΘ κορωνοιού στη Κεντρική και Δυτική Μακεδονία, με ασθενείς να περιμένουν σε λίστα αναμονής, ενώ, εξαιτίας των αναστολών εργασίας σε ανεμβολίαστους υγειονομικούς, είναι αδύνατη η λειτουργία αυτοσχέδιων κλινών Εντατικής Θεραπείας όπως στις προηγούμενες φάσεις της πανδημίας, καταγγέλλει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχ. Γιαννάκος.

«Τα περιστατικά που χρειάζεται να μπουν σε ΜΕΘ και περιμένουν σε λίστα αναμονής έως 24 ώρες όπως στο ΑΧΕΠΑ ή στο νοσοκομείο Παπανικολάου, «διεκπεραιώνονται ευτυχώς ακόμη μέσα στο 24ωρο», επισημαίνει ο κ. Μιχάλης Γιαννάκος, φέρνοντας ως παράδειγμα τέσσερα περιστατικά χθες στο ΑΧΕΠΑ, και ένα σήμερα στο «Παπανικολάου» και ζητά οι υγειονομικοί που έχουν βγει σε αναστολή να επιτρέψουν στην εργασία τους.

«Οι κλίνες ΜΕΘ λειτουργούν με μετακινήσεις νοσηλευτικού προσωπικού από κλινικές γενικών περιστατικών που συγχωνεύονται ή καταργούνται», επισημαίνει διαπιστώνοντας ότι αυτή η δυσλειτουργία σημειώθηκε εξαιτίας των αναστολών εργασίας.

«Τα νοσοκομεία δεν είναι σε θέση όπως στη δεύτερη και τρίτη φάση της πανδημίας να αναπτύξουν νέες αυτοσχέδιες ΜΕΘ λόγω των τεράστιων κενών που άφησαν πίσω τους οι συνάδελφοι που βρίσκονται σε αναστολή», υπογραμμίζει και προσθέτει:

«Θα πρέπει λοιπόν να απαντήσει το Υπουργείο Υγείας και οι επιστήμονες της τηλεόρασης. Πότε είναι πιο επικίνδυνο; Να αναπτυχθούν κλίνες ΜΕΘ κορωνοιού με την επιστροφή των συναδέλφων που είναι σε αναστολή με δύο rapid test την εβδομάδα η να μην υπάρχουν ΜΕΘ και να καταλήγουν οι διασωληνωμένοι ασθενείς ευρισκόμενοι σε λίστα αναμονής ΜΕΘ;»

Στη συνέχεια παραθέτει την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στις ΜΕΘ Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας:

ΜΕΘ Κεντρικής Μακεδονίας:

ΑΧΕΠΑ: 15 ασθενείς στις 15 κλίνες. Χθες υπήρχαν 4 διασωληνωμένοι εκτός ΜΕΘ σε λίστα αναμονής για να βρεθεί Μονάδα Εντατικής Θεραπείας η οποία βρέθηκε τελικά.

ΙΠΠΟΚΡΑΤΕΙΟ: 15 ασθενείς στις 15 κλίνες

ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ: 7 ασθενείς στις 7 κλίνες

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: 30 ασθενείς στις 30 κλίνες. Υπήρχε το πρωί ένας διασωληνωμένος στο ΤΕΠ covid μετά από εφημερία περιμένοντας να βρεθεί κρεβάτι

ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ: Δεν λειτουργούν 9 κλίνες ΜΕΘ από δωρεά λόγω έλλειψης προσωπικού

ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ: 6 ασθενείς στις 8 κλίνες

ΚΑΤΕΡΙΝΗ: Κανείς ασθενής στις 4 κλίνες

ΠΟΛΥΓΥΡΟΣ: 3 ασθενείς στις 6 κλίνες

ΣΕΡΡΕΣ: 8 ασθενείς στις 10 κλίνες

ΕΔΕΣΣΑ: Κανείς ασθενής στις 5 αυτοσχέδιες κλίνες ΜΕΘ

ΓΙΑΝΝΙΤΣΑ: 5 ασθενείς στις 6 κλίνες.

Σύνολο ανεπτυγμένων κλινών ΜΕΘ: 106 με τις 5 της Έδεσσας να είναι αυτοσχέδιες.

Κατειλημμένες: 89

Κενές: 12 και οι 5 αυτοσχέδιες της Έδεσσας

ΜΕΘ Δυτικής Μακεδονίας:

Οι κλίνες ΜΕΘ κορωνοιού που λειτουργούν είναι ελάχιστες. Λειτουργούν 6 κλίνες ΜΕΘ κορωνοιού στη Πτολεμαΐδα που είναι γεμάτες και 5 κλίνες ΜΕΘ κορωνοιού στη Κοζάνη από τις οποίες οι 3 είναι γεμάτες.

Από τα υπόλοιπα νοσοκομεία της δυτικής Μακεδονίας κανένα δεν διαθέτει ΜΕΘ κορωνοιού.

«Τα περιστατικά διακομίζονται προς κεντρική Μακεδονία με τη κατάσταση να είναι οριακή» καταλήγει ο κ. Γιαννάκος.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. ΜΕ 1,5 ΧΡΟΝΟ COVID Ο ΚΟΥΛΗΣ ΠΗΡΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΟ ΕΣΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΟΥ.
    ΕΣΤΕΙΛΕ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΕΛΥΣΕ ΤΟ ΘΕΜΑ.
    ΜΕΤΑ ΤΑ ΔΕΚΑΔΕΣ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΣΤΑ ΜΜΕ, ΔΕΝ ΕΜΕΙΝΑΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΤΟ ΕΣΥ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.