Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη Θεμιστοκλέους στην Πέλλα - Κινητή μονάδα εμβολιασμού σε περιοχές του Νομού μας (φωτο)



Eντατικοποίηση του εμβολιαστικού προγράμματος σε περιοχές της Μακεδονίας όπου τα ποσοστά εμβολιασμού είναι χαμηλά επιχειρούν οι υγειονομικές αρχές. Μέχρι και  την Πέμπτη, κινητές μονάδες – συνεργία εμβολιασμού των κέντρων υγείας, στο πλαίσιο της επιχείρησης «Ελευθερία» θα βρεθούν σε 48 χωριά της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα των Πιερίας, Κιλκίς, Ξάνθης, Δράμας, Πέλλας, Φλώρινας και Σερρών. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι στις συγκεκριμένες περιφερειακές ενότητες τα ποσοστά εμβολιασμού κυμαίνονται από 41,7% (πλήρως εμβολιασμένοι στο Κιλκίς) έως 47,7% (Φλώρινα).  

Επίσκεψη Θεμιστοκλέους
Στο μεταξύ, την Πέλλα, σήμερα Τετάρτη, μαζί με την κινητή μονάδα επισκέφθηκε και ο γενικός γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους, o οποίος στην προσωπική του σελίδα αναφέρει: 
"Οι εμβολιασμοί από τις κινητές μας μονάδες σε απομακρυσμένες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα συνεχίζονται και παράλληλα συνεχίζονται και οι προσπάθειες μας για αύξηση των εμβολιασμών. 
Θα ήθελα να ευχαριστήσω για την εξαιρετική οργάνωση τους Διοικητές της 3ης & 4ης Υ.Πε κ. Μπογιατζίδη και κ. Τσαλικάκη τον Υποδιοικητή της 3ης Υ.Πε. κ. Χρίστογλου και την Υποδιοικήτρια της 4ης Υ.Πε. κα Χατζοπούλου, τους τοπικούς φορείς και κυρίως τους υγειονομικούς μας και το προσωπικό των κινητών μονάδων! 
Αύριο οι κινητές μας μονάδες θα βρίσκονται στη Φλώρινα και στην Έδεσσα."

Στο Διοικητήριο
Τον Γενικό Γραμματέα υποδέχθηκε στο γραφείο του, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής. Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο εκστρατείας που πραγματοποιεί το Υπουργείο Υγείας, για την ευαισθητοποίηση των πολιτών στον εμβολιασμό για τον COVID-19, προκειμένου να αυξηθεί το επίπεδο προστασίας της δημόσιας υγείας στην Ελληνική Περιφέρεια. 

Ο Αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε τον Γενικό Γραμματέα για την επιδημιολογική κατάσταση που επικρατεί στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας, την επιτυχή λειτουργία των κινητών μονάδων εμβολιασμού και τις δράσεις που πραγματοποιούνται, με στόχο την εφαρμογή των προβλεπόμενων μέτρων για τον περιορισμό της διάδοσης του επικίνδυνου ιού. Με την ευκαιρία της συνάντησης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Δάνης Τζαμτζής, δώρισε στον κ. Θεμιστοκλέους αναμνηστικό Λεύκωμα της Πέλλας, με την ιστορία, το φυσικό περιβάλλον και πολιτισμικά στοιχεία της περιοχής. Ακολούθησε διευρυμένη σύσκεψη, με τον κ. Θεμιστοκλέους, τον Αντιπεριφερειάρχη, Δημάρχους, εκπροσώπους του ιατρικού κόσμου (Μονάδων Υγείας, Ιατρικούς και Φαρμακευτικούς Συλλόγους, κλπ.) και άλλων τοπικών φορέων όπου συζητήθηκε ο επιχειρησιακός σχεδιασμός και δράσεις του Υπουργείου Υγείας στην μάχη με τον επικίνδυνο ιό COVID-19.  

Σε δήλωσή του ο κ. Τζαμτζής αναφέρει: «Συμμετέχουμε και στηρίζουμε με τις υπηρεσίες μας και προσωπικά τις δράσεις του Υπουργείου για την προστασία της δημόσιας υγείας. Η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό που διαθέτουμε και είναι σημαντικό να αναλαμβάνουμε την ευθύνη που μας αναλογεί, για εμάς αλλά και τους ανθρώπους στο περιβάλλον δραστηριοποίησή μας. Η Πέλλα είναι μία ιδιαίτερα εκτεταμένη περιοχή, με πολλές διαφορετικές δραστηριότητες σε λειτουργία όλον τον χρόνο και η εφαρμογή των μέτρων προστασίας και θωράκισης της δημόσιας υγείας χρειάζεται να είναι συνεπής και καθημερινή. Προσέχοντας τον εαυτό μας και τους άλλους, μπορούμε να είμαστε αισιόδοξοι ότι σύντομα θα επιστρέψουμε σε ταχύτερους ρυθμούς ανάπτυξης που, συνήθως, έρχονται μετά από μία κρίση». 



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Οι τσοπάνηδες εδω πάνω πιστεύουν τους παπάδες,οχι όλους, παρά τους επιστήμονες.
    Δεν βγάζεις άκρη με τους ψεκ εδω πάνω

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ρε Θεμιστοκλέους μας δουλεύεις; Οι μισοι δικοί σου τρέχουν πίσω από παραθρησκευτικές οργανώσεις αντιεμβολιαστών,,δηλώνουν αρνήτές! Θα βάλεις σε αναστολή καθηκόντων και μισθου τους αρνητές-ανυπάκουους ιερείς;Οι παρελάσεις σας μάραναν όργια!

      Διαγραφή
  2. οργιο εισαι κ φαινεσαι!!! αρουραιε..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η καμπάνια του Δημάρχου ποια ήταν για τον εμβολιασμό;
    Τώρα φταίει ο κλήρος και η Μητρόπολη πρώτος έτρεχε πέρσι τον Οκτώβριο στα λείψανα και στην Αγία σκέπη και γινόταν το αδιαχώρητο μας πήρε και μας σήκωσε μέχρι τον Μάρτιο .

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.