Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παραίτηση Στάθη Ανδρεάδη από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΓΝ Πέλλας



Ο Διευθυντής της Χειρουργικής Κλινικής του Νοσοκομείου Έδεσσας, Στάθης Ανδρεάδης, με ανοιχτή επιστολή του προς τον Πρόεδρο του ΔΣ του ΓΝ Πέλλας, γνωστοποιεί την παραίτησή του από μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου. 
Αφορμή της παραίτησής του όπως αναφέρει αποτελεί η μετακίνηση δύο επιπλέον ιατρών από την ΜΕΘ Έδεσσας στην αντίστοιχη των Γιαννιτσών (ένας ακόμη είχε προηγηθεί προ 15ημέρου) με άμεσο αποτέλεσμα την κατάργηση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας. 
Η επιστολή παραίτησης έχει ως εξής: 

ΠΡΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΕΛΛΑΣ

ΘΕΜΑ: Παραίτηση από τακτικό μέλος του Δ.Σ του ΓΝ Πέλλας.

Υπήρξα τακτικό μέλος του ενιαίου ΔΣ του ΓΝ Πέλλας για περισσότερο από 10 συνεχόμενα έτη, ως εκλεγμένος εκπρόσωπος των ιατρών. Λειτούργησα πάντοτε με γνώμονα το κοινό συμφέρον των δύο νοσοκομειακών μονάδων του νομού. 
Θεωρώ την παρουσία μου στο ΔΣ έως σήμερα απολύτως θετική. Ουδέποτε επεδίωξα την συμμετοχή μου ως αυτοσκοπό αλλά ως προσπάθεια προσφοράς. 
Αφορμή της παραίτησής μου αποτελεί η μετακίνηση δύο επιπλέον ιατρών από την ΜΕΘ Έδεσσας στην αντίστοιχη των Γιαννιτσών (ένας ακόμη είχε προηγηθεί προ 15ημέρου) με άμεσο αποτέλεσμα την κατάργηση της ΜΕΘ του Νοσοκομείου Έδεσσας.
Το γεγονός αυτό έγινε χωρίς καμία απόφαση του ΔΣ ΓΝ Πέλλας παρόλο που κατατέθηκε πρόταση για ταυτόχρονη λειτουργία και των δύο ΜΕΘ.
Η υποβάθμιση αυτή του νοσοκομείου γίνεται σε μια κρίσιμη περίοδο λόγω Covid. Υπήρχε η πρόταση παραχώρησης ενός μόνο γιατρού από την ΜΕΘ Έδεσσας στην ΜΕΘ Γιαννιτσών και μετακίνησης άλλων δύο ιατρών από νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης με ευθύνη της ΥΠΕ, μέχρι να καλυφθούν οι οργανικές θέσεις στην ΜΕΘ Γιαννιτσών, καθώς γνωρίζετε ότι το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πάνω από 25 διορισμοί σε μονάδες ΜΕΘ της Θεσσαλονίκης. Έτσι θα υπήρχε η δυνατότητα όχι μόνο της συνέχισης της λειτουργίας  της αλλά και της αναβάθμισης  της  (υπάρχει ολοκληρωμένη μελέτη για 5 κλίνες και έγκριση κονδυλίων).
Ο θεσμός του Δ.Σ απαξιώθηκε και η παραίτησή μου γίνεται ως πράξη καταγγελίας και διαμαρτυρίας. 
Ας αναλογισθούν  τις ευθύνες τους οι τρείς φορείς του Εθνικού Συστήματος Υγείας  που εμπλέκονται.

ΕΔΕΣΣΑ 20/10/2021                             

ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ
ΤΑΚΤΙΚΟ ΜΕΛΟΣ ΔΣ ΓΝ ΠΕΛΛΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ  Ν.Μ. ΕΔΕΣΣΑΣ

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

12 comments:

  1. Απαντήσεις
    1. Θέατρο του παραλόγου είσαι εσύ και η κολοκυβερνηση που γλείφεις και υπηρετείς

      Διαγραφή
  2. Μήπως φύγεις και συ για Γιαννιτσά;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΑΙΡΝΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ, ΥΠΕ ΚΑΙ ΔΙΟΙΚΗΤΗ, ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΣ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΕΧΕΙ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΔΙΑΚΟΣΜΗΤΙΚΟ ΡΟΛΟ.
      ΤΙ ΘΕΛΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ;
      ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΜΕΛΩΝ ΤΟΥ Δ.Σ;
      ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΕΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΝΡΓΕΙΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΙΘΑΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΤΗΣ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΜΕΘ;
      AYTOI ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΘ ΤΗΣ ΕΔΕΣΣΑΣ, ΗΞΕΡΑΝ ΤΙ ΕΚΑΝΑΝ ΚΑΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΑΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΑ.
      ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ ΜΕΘ ΘΑ ΕΧΕΙ ΩΣ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΜΘΙΣΗ ΚΑΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΕΝΟΣ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΘΩΣ ΕΚΤΟΣ ΤΟ ΕΠΙΓΟΝΤΩΝ ΠΕΡΙΣΤΑΤΙΚΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΤΡΕΧΟΥΝ ΚΑΙ ΔΕ ΘΑ ΦΤΑΝΟΥΝ, ΘΑ ΠΑΨΟΥΝ ΝΑ ΜΠΑΙΝΟΥΝ ΣΟΒΑΡΑ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΕΙΑ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΦΟΥ ΤΙΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΟΡΕΣ ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ Η ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΜΕΘ..
      ΕΤΣΙ ΜΕ ΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑΤΡΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ ΔΕ ΘΑ ΠΡΟΤΙΜΑ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΕΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΕΣ ΚΛΙΝΙΚΕΣ ΘΑ ΚΛΕΙΝΟΥΝ Η ΜΙΑ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ.
      ΔΕ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΟΥΜΕ ΦΥΣΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΟΤΙ ΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ ΝΑ ΑΝΑΓΚΑΖΟΝΤΑΙ ΝΑ ΣΤΡΕΦΟΝΤΑΙ ΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΗ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΑΦΑΙΜΑΞΗ.
      ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΑΝΕΤΑ

      Διαγραφή
  3. Πάνω απ' όλα λαμογια, καμματάρχες και κομματοσκυλάκια μη κατηγορηθεί το κόμμα σας. Και δεν σας νοιάζει μην κλείσει το νοσοκομείο. Ρε μάγκες στην υγεία έχουμε και δικούς μας ανθρώπους υψηλά ιστάμενους, ήθελα να ήξερα τι κάνουν. Αλλά τι κάνουν; Κρατάνε την καρέκλα τους μην τους φύγει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Για να κλείσει και το κέντρο υγείας Σκύδρας η υποψήφια βουλευτίνα να πάει Γιαννιτσά να δούμε αν θα ξαναγράψει υπερ. της Ν.Δ ..Στις φώτο μόστρα και στα λόγια πρώτη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Δεν έχει ανάγκη στον ιδιοτηκα τομέα θα πάει.εκει έχει χρήμα έτσι που καταντησατε όλοι σας την υγεία.και μην ρίχνετε ευθύνες ποιος ηγεσία όλοι δουλέψατε για να καταστραφει το σύστημα όλο πουλημένοι ξεφτυλεσ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. από ο ΔΣ παραιτήθηκε.. όχι από το επάγγελμα, ηρεμήστε! Λαϊκισμός είναι!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΑΝ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΙ ΑΠΟ ΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΓΙΑΤΡΟΥ, ΘΑ ΚΛΑΨΕΙ ΚΟΣΜΟΣ.
      ΨΑΞΕ ΝΑ ΔΕΙΣ ΠΟΣΑ ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΑ ΒΑΖΕΙ Ο ΑΝΔΡΕΑΔΗΣ ΚΑΙ ΠΟΣΟΣ ΚΟΣΜΟΣ ΓΛΥΤΩΝΕΙ ΧΡΗΜΑ ΑΠΟ ΤΟ ΝΑ ΠΗΓΑΙΝΕΙ ΣΤΟΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟ ΤΟΜΕΑ.
      ΚΑΤΙ ΤΕΤΟΙΟΙ ΧΑΛΑΝΕ ΤΗΝ ΣΟΥΠΑ ΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΚΛΙΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΙΔΙΩΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΡΦΩΝ ΤΟΥ

      Διαγραφή
  7. Ρε Ανδρεάδη στον ιδιωτικό τομέα μπορείς να τα οικονομήσεις χωρίς εφημερίες και ανίκανους πάνω από το κεφάλι σου.
    Τι κάθεσαι και ασχολείσαι με δαύτους;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Στάθη τι κάθεσαι και ασχολείσαι τη στιγμή που οι ίδιοι οι εδεσσαιοι δεν καίγονται όπως δείχνουν τα πράγματα;
    Κατέβα για δήμαρχος στη Σκύδρα κοντά στους συντοπίτες σου που σε εκτιμάνε να πάμε τον δήμο ακόμα πιο ψηλά.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Αν ξέρατε όλοι εσείς που πολύ εύκολα κρίνετε και σχολιάζετε το έργο που παρέχει ο συγκεκριμένος γιατρός αν μη τι άλλο θα το βουλώνατε και θα υποκλινόσαστε. Ένας γιατρός ο οποίος παρέχει αξιοθαύμαστες υπηρεσίες και ανεβάζει το επάγγελμα σε πραγματικό λειτούργημα.Εξάλλου ο άνθρωπος δεν παραιτήθηκε από γιατρός αλλά από το ΔΣ. Πόσοι από εσάς που συμμετέχετε σε κάποιο ΔΣ δεν συμφωνείται με τις πράξεις και αποφάσεις των συναδέλφων σας έχετε το σθένος να δηλώσετε παραίτηση και πόσοι σκύβετε το κεφάλι και συνεχίζετε βουτηγμένοι στο βόθρο και την λαμογιά??? Λυπάμαι πραγματικά που ένας εξαίρετος άνθρωπος και επιστήμονας έχει αυτήν την αντιμετώπιση. Σταματήστε να βγάζετε χολή και αναλογιστείτε ο καθένας για τις πράξεις του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.