Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τραγική η εικόνα στην ΠΕ Πέλλας: 1.064 ενεργά κρούσματα covid 19, πάνω από 600 στο Δήμο Πέλλας - 110 νοσηλείες!



Σε μία εξαιρετικά δύσκολη και κρίσιμη φάση βρίσκεται πλέον η διαχείριση της επιδημίας κορωνοϊού στην Π.Ε. Πέλλας, με δεδομένα τον αυξημένο αριθμό νοσηλειών στα νοσοκομεία μας και τον ιδιαίτερα αυξημένο αριθμό ενεργών κρουσμάτων.
Η δυσκολία της κατάστασης αποτυπώνεται στα νούμερα:
Σύμφωνα με τα στοιχεία που συγκεντρώσαμε, στην Π.Ε. Πέλλας συνολικά (μέχρι χθες Τρίτη 23/11) υπάρχουν 1.064 ενεργά κρούσματα κορωνοϊού, από τα οποία, πάνω από 600  στον Δήμο Πέλλας! Από την 1η Νοεμβρίου μέχρι χθες Τρίτη 23 του μήνα, καταγράφηκαν συνολικά στην Π.Ε. Πέλλας 3.233 κρούσματα!

Στο μεταξύ, η καταγραφή τριψήφιου αριθμού θετικών κρουσμάτων ημερησίως (157 χθες) συνεχίζεται σταθερά στο Ν. Πέλλας, διατηρώντας υψηλά τη δυναμική του επιδημικού κύματος στην περιοχή μας. Στις δεκάδες Περιφερειακές Ενότητες με τριψήφιο αριθμό κρουσμάτων που περιέχονται καθημερινά στις εκθέσεις του Εθνικού Οργανισμού Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), η Πέλλα διατηρεί ενίοτε αρνητικές πρωτιές.

Στα νοσοκομεία της χώρας οι εισαγωγές είναι καθημερινά πάνω από 400. Στο νοσοκομείο των Γιαννιτσών προχθές (Δευτέρα 22/11), δηλαδή μόνο σε μια ημέρα, έγιναν 11 εισαγωγές με λοίμωξη covid, με την πλειονότητα των ασθενών να είναι ανεμβολίαστοι. Μέχρι χθες στο νοσοκομείο Πέλλας νοσηλεύονταν 110 άτομα με covid 19.

Στη Β. Ελλάδα
Η κατάσταση θεωρείται δύσκολα διαχειρίσιμη πια στη βόρεια Ελλάδα, όπου νοσηλεύονται περισσότεροι από 1.600 ασθενείς. Τουλάχιστον 50 ασθενείς είναι διασωληνωμένοι στα νοσοκομεία της Μακεδονίας εκτός των ΜΕΘ, με τους υγειονομικούς να δίνουν μάχη να τους φροντίσουν στις ίδιες συνθήκες παρότι νοσηλεύονται σε ΜΕΘ που έχουν αναπτυχθεί εκτάκτως.

Στους θανάτους που καταγράφονται στο θλιβερό βάθρο βρίσκεται καθημερινά στην πρώτη θέση η βόρεια Ελλάδα, ακολουθεί η Θεσσαλία και μετά η Αττική. Συνολικά, από τους περίπου 16.750 νεκρούς που έχουν καταγραφεί στα νοσοκομεία καθ' όλη την επιδημία– διότι μερικές εκατοντάδες κατέληξαν κατ' οίκον- οι περισσότεροι δηλώθηκαν από τα νοσοκομεία της βόρειας Ελλάδας (ποσοστό 41%). Περί τους 5.780 έχουν χάσει τη μάχη με τον κορωνοϊό στα νοσοκομεία της Αττικής και άλλοι 3.515 στα νοσοκομεία της λοιπής ηπειρωτικής χώρας. Περίπου 400 νεκροί είναι το τίμημα της Κρήτης στην επιδημία κορωνοϊού.

Στην Π.Ε. Πέλλας (αλλά και σε ολόκληρη τη χώρα) επικρατούν πια η ανησυχία, ο φόβος, η ανασφάλεια και η αβεβαιότητα, συναισθήματα που γίνονται ακόμη πιο έντονα από τη χθεσινή απόφαση του υπουργείου Υγείας για περιορισμό έως και 80% των προγραμματισμένων τακτικών χειρουργείων στο ΕΣΥ.

Η ειδοποιός διαφορά του τωρινού κύματος σε σύγκριση με τα άλλα είναι το εμβόλιο, το οποίο όμως δεν έχει αφήσει ακόμη ισχυρό αποτύπωμα. Περισσότεροι από έξι στους 10 πολίτες (ποσοστό 62,3% επί του γενικού πληθυσμού) είναι πλήρως εμβολιασμένοι, αλλά για επαρκή προστασία το ποσοστό πρέπει να ανέβει στο 90%, ιδίως δε στις ομάδες πληθυσμού των ηλικιωμένων και των ευάλωτων.
Αυτή είναι η "σκληρή" αλήθεια... τίποτα περισσότερο και τίποτα λιγότερο!






 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

11 comments:

  1. ποιός έξυπνος υπουργος της κυβέρνησης έλεγε πέρυσι."Καλά που δεν ακούσαμε τον ΣΥΡΙΖΑ και δεν κάναμε καινούργιες ΜΕΘ! Πεταμένα λεφτά θα ήταν!" Ενώ έτσι τα χαρίσαμε στα κανάλια και έπιασαν τόπο! Τώρα θυμήθηκαν ότι έπρεπε να είχαν αγοραστεί Μονοκλώνικά τα οποία εγκαίρως θα είχαν σώσει τους μισούς νεκρους! Δύο χρόνια τρώγατε λεφτά από την Υγεία ,την Παιδεία! Η Νεολαζία θα σας γαμ@σει καλά 'οταν θα έρθουν οι εκλογές! Ειδικά με αυτο που έγινε με τις Πανελλήνιες και συνεχίζετε το ίδιο βιολί!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΕΣΥ ΤΟ ΧΑΒΑ ΣΟΥ Ο ΨΕΥΤΗΣ ΣΑΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΥΛΟ 12%

      Διαγραφή
    2. εσείς οι δεξιοί τι επίπεδο επιχειρημάτων έχετε!Χαίρεται να συζητάει κάποιος μαζί σας! Φωστήρες! Μορφωτικό επίπεδο ,IQ υψηλότατο!Αρκεί να είσαστε στην εξουσία! Δεν σας νοιάζουν ούτε σκάνδαλα,ούτε παιδεραστές,ούτε εκβιαστές!ούτε ναρκοέμποροι,ούτε έάν πεθαινει κάθε εβδομάδα ένα χωριό από Κορονωιό!200 χρόνια εξουσίας στην χώρα! Αποτέλεσμα ! Οι μισοί Έλληνες στη Διασπορα και οι υπόλοιποι to 2021 νεκροί από COVID!

      Διαγραφή
    3. Η ΠΛΑΚΑ ΜΕ ΕΣΑΣ ΤΟΥΣ ΓΙΑΛΑΝΖΙ ΑΡΙΣΤΕΡΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΠΟΥ ΠΑΝΤΟΥ ΒΛΕΠΕΤΕ ΔΕΞΙΟΥΣ!!!!!!!!!!!! ΚΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ -12%

      Διαγραφή
    4. 12:07 μ.μ.από που και ως που γιαλαντζί αριστεροί αυτοί; όλα τα λαμογια του ΠΑΣΟΚ είναι εκει και ενα 5 % κάτι ψευτο αριστεροι με δεξιές τσέπες και περιουσίες

      Διαγραφή
    5. Άλλα λόγια ν αγαπιόμαστε, ετοιμαστείτε για ενα β εμφύλιο. Και λιγα μας κάνουν αφού έχουμε 3 χρόνια κορονοϊό και εσείς δεν κοιτάτε το αποτέλεσμα άστα να πανε. Είπαν έχουμε πόλεμο οκ που είναι ο στρατός(γιατροί); που είναι τα πολεμοφοδια(μεθ);. Καληνύχτα, όταν ξυπνήσετε κάποια στιγμή να μαζευτούμε να φωνάξουμε

      Διαγραφή
  2. Οι περισσότεροι νεκροί στην βόρεια Ελλάδα ξυπνήστε. Πεθαίνουν εκτός μεθ που είναι οι 1300 μεθ και με εξακοσιες γεμίσαμε. Μας δουλεύουν στεγνά. Εδώ και ένα μήνα έχουν ερθη τα μονόκλ νικά και τα κρατάνε για την Αθήνα. Όλοι οι δικοί τους πάνε στον ευαγγελισμό και σωζωνται. Αυτή η Βόρεια Ελλάδα ποτέ θα ξυπνήσει και να τους στείλει σπίτι τους; καλά μας κάνουν αφού δεχόμαστε ότι μας σερβίρουν. Και μην γράψει κανένας καλοθελητης ότι είμαι αρνητής έχω κάνει και την τρίτη δόση αλλά δεν αντέχω άλλη κοροϊδία. Στο περιβάλλον μου γύρω ολόκληρες οικογένειες εμβολιασμοί νοσούν όλοι πρέπει να προσέχουμε και να μην ακούμε άλλο τις μπούρδες που μας σερβίρουν έλεος ξυπνηστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Στο γήπεδο του Αλμωπου σήμερα ήταν τίγκα στους ανεμβολιαστους. Πως μπήκαν ας μας ενημερώσουν οι υπεύθυνοι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν δεν είσαι καλά ψυχολογικά μπαίνεις και διαβάζεις τα σχόλια και ξεχνιέσαι δρε αδερφέ. Ανθρωποφαγια και κακία, φτάνει πια. Όλοι γίναμε παντογνωστες. Ευτυχώς μας έχει προικισει η φύση και με σκάνερ και γνωρίζουμε ποιος είναι ανεμβολιαστος, ποιος νοσεί κ. α,.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Βλέπω θλίψη γύρω μου και μάλιστα πολλή,προσέξτε ο ιός δεν παίζει δεν αστειεύεται,δεν με νοιάζει αν θα κάνεις η όχι το εμβόλιο αλλά φορά την μάσκα σου κράτα αποστάσεις και περιόρισε τις μετακινήσεις σου στις απόλυτως απαραίτητες το ίδιο και οι εμβολιασμενοι μαζευτείτε και προστατέψτε εσάς και τους γυρω σας.Ας βάλουμε ένα στοπ σε αυτή την γενοκτονία δεν αντέχεται ρε παιδιά να βλέπεις οικογένειες να ξεκληριζονται αμαρτία είναι όχι άλλο θάνατος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.