728x90

Ιταλία: Υποχρεωτικός ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 50 ετών


Σύμφωνα με τις αποφάσεις του υπουργικού συμβουλίου της κυβέρνησης Ντράγκι που μόλις ολοκληρώθηκε, ο εμβολιασμός των πολιτών άνω των 50 ετών, γίνεται υποχρεωτικός στην Ιταλία.

Ουσιαστικά, υιοθετήθηκαν δυο οδοί: για τους πολίτες άνω των 50 ετών που δεν εργάζονται, επιβάλλεται κατευθείαν υποχρεωτικός εμβολιασμός. Για τους πολίτες, πάντα της ίδιας ηλικίας, οι οποίοι εργάζονται (στον δημόσιο, ιδιωτικό τομέα, στο εμπόριο ή αλλού) επεκτείνεται το «σούπερ πράσινο πάσο» (το οποίο απαιτεί τουλάχιστο δυο δόσεις εμβολίου) για την χρήση μέσων μεταφοράς και την πρόσβαση σε θέατρα, κινηματογράφους, καφέ, εστιατόρια, στάδια, συνέδρια.

Οι Ιταλοί, όπως και οι ξένοι που διαμένουν στην χώρα θα έχουν περιθώριο μέχρι τις 15 Φεβρουαρίου για να προσαρμοστούν στην νέα αυτή απόφαση.

Έπειτα από μακρά διαπραγμάτευση, σε ότι αφορά σειρά υπηρεσιών και επιχειρήσεων που είναι ανοικτές για τους πολίτες (τράπεζες, ταχυδρομεία, γραφεία του Ιταλικού Ιδρύματος Κοινωνικών Ασφαλίσεων, αλλά και τα κομμωτήρια) υιοθετήθηκε το «απλό πράσινο πάσο». Κάτι που σημαίνει ότι η πρόσβαση στους πελάτες και ασφαλισμένους θα επιτρέπεται στους εμβολιασμένους, αλλά και στους ανεμβολίαστους που έχουν κάνει διαγνωστικό τεστ.

Μέρος των ιταλικών συνδικάτων, σχολίασε τα μέτρα υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται ακόμη πιο θαρραλέες αποφάσεις και ότι ο υποχρεωτικός εμβολιασμός πρέπει να επεκταθεί σε νέες ηλικιακές και επαγγελματικές κατηγορίες.

«Είναι ανεμβολίαστοι τα δυο τρίτα των ασθενών με κορονοϊό που βρίσκονται στις ΜΕΘ και το 50% όσων εισήχθησαν στις κλίνες των νοσοκομειακών θαλάμων. Πρέπει να μειώσουμε τον αριθμό των ανεμβολίαστων και, κατά συνέπεια, τις εισαγωγές στα νοσοκομεία», τόνισε ο Ιταλός υπουργός υγείας Ρομπέρτο Σπεράντσα.

«Είμαστε οι πρώτοι που υιοθετούμε τον υποχρεωτικό εμβολιασμό για τους πολίτες άνω των 50 ετών. Όπως ήμασταν επίσης οι πρώτοι που υιοθετήσαμε το πράσινο πάσο εμβολιασμένου. Παράλληλα, συμφωνήσαμε να υπάρξει η μέγιστη δυνατή ευελιξία σε ότι αφορά την ενίσχυση της τηλεργασίας», πρόσθεσε ο Ιταλός υπουργός δημόσιας διοίκησης, Ρενάτο Μπρουνέτα.

 

Δημοσίευση σχολίου

8 Σχόλια

  1. Ντραγκι το γνωστό λουλούδι του συστήματος των Βρυξελλών

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Αντε κουλη ξεκινά και εδώ... όσους σώσουμε σώσουμε να έχουμε και αρκετούς στην επόμενη πανδημία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. οχι θα φέρουμε τον δικό σου τον πινόκιο που μας πήγε 30 χρόνια πίσω , άντε αγόρι μου κοιμήσου και άλλαξε πλευρό με όλους τους τεμπέληδες , άπλυτους ζαίους που μας φορτώσατε .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Νεοδημοκράτες, Συριζαίοι, Κιναλήτες, και οι περισσότεροι του δημοκρατικού τόξου, μην μαλώνετε γιατί σε αυτό το θέμα, το τσίμπημα, όλοι έχετε την ίδια άποψη.
      Ετοιμαστείτε για συγκυβέρνηση ώστε να βάλετε κάτω και να τρυπήσετε ότι ζωντανό υπάρχει σε αυτό τον τόπο.
      Το Big farma δεν αστειεύται

      Διαγραφή
  4. ΡΕ ΚΟΥΛΗ ΞΥΠΝΑ ΡΕ, ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΓΑΛΙΑ ΕΓΙΝΕ ΜΟΝΟ ΕΔΩ ΠΕΤΑΜΕ ΑΕΤΟ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Η χώρα που γέννησε τον φασισμό, τον Μουσολίνι, τον παπισμό και την μαφία δεν μπορεί να αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση αλλά προς αποφυγή!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν αυτά που αναφέρεις απευθύνονται σε αστοιχείωτους μπας και ξυπνήσουν, δεν θα πετύχεις τίποτα.
      Τα τούβλα στην καλύτερη περίπτωση να γίνουν τσιμεντόλιθοι από το πείσμα

      Διαγραφή
  6. Ψεκακια πείτε αλεύρι ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.

Ad Code