Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Χρυσάφι'' λόγω Ουκρανίας τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα



Οι διεθνείς εξελίξεις, με την ενεργειακή κρίση, το ράλι των ανατιμήσεων και τον πόλεμο στην Ουκρανία, φέρνουν σε απόγνωση και τους Έλληνες αγρότες, οι οποίοι βλέπουν το πενιχρό βιος τους να εξανεμίζεται. “Χρυσάφι” πληρώνουν τα λιπάσματα και τα φυτοφάρμακα.

Τα οικονομικά μέτρα της ΕΕ κατά της Ρωσίας, έχουν δημιουργήσει πρόβλημα στις εταιρείες παραγωγής λιπασμάτων της χώρας, ενώ κλειστά παραμένουν τα λιμάνια σε Ουκρανία και Ρωσία, με συνέπεια να έχουν σταματήσει οι εξαγωγές και να έχουν επηρεαστεί περαιτέρω οι τιμές των λιπασμάτων.

Στα 540 εκατομμύρια ευρώ ανέρχονται οι εξαγωγές ελληνικών προϊόντων στις αγορές της Ουκρανίας και της Ρωσίας. Πρόβλημα αποπληρωμής αντιμετωπίζουν οι εξαγωγείς που εξήγαγαν τα προϊόντα τους πριν από την κήρυξη του πολέμου.
Σοβαρό πλήγμα στη δραστηριότητά τους έχουν υποστεί οι εξαγωγείς γούνας στις αγορές της Ρωσίας και της Ουκρανίας αλλά και οι παραγωγοί κομπόστας ροδάκινου. Οι απώλειες εξαγωγών κομπόστας αντιστοιχούν σε 40.000 τόνους πρώτης ύλης.

Η Ουκρανία εξάγει κάθε χρόνο 200.000 τόνους αμμωνίας.  Η Ρωσία εξάγει τεράστιες ποσότητες αμμωνίας, φωσφόρου και καλίου και τα δύο τρίτα της παγκόσμιας ετήσιας παραγωγής νιτρικού αμμωνίου, ενώ αναμένεται να υπάρξει πρόβλημα και για τα αζωτούχα λιπάσματα που χρησιμοποιούν φυσικό αέριο για πρώτη ύλη. 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Παίρνεις ένα σακι λιπασμα και το πας σε θυρίδα πως να το ρίξεις στην γη με τέτοια τιμή

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ta.lipazmata.ixan.pari.tin.anifora.protou.
    Xespasi.o.polemos.na.leme.to.sosto.🐎🐎🐎🐎🐎

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Το κακό ξεκίνησε από τα μνημόνια που ψήφισε η Τζάκρη και συνεχίζεται.αλλα οι αγρότες του νομού μας δεν τα βλέπουν αυτά?καλά να πάθουμε τώρα .τρέξτε από πίσω της σκυλάκια τώρα και ζητιάνιεψτε αυτά που σας ανήκουν.και αυτά τα κομματοσκυλα θα σας δουλεύουν.κοροιδο αγροτι

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ναι η Τζακρη μας φταει. Δεν λες οτι αυτοι που ειναι τωρα μας εχουν γραμμενους και κοιτανε μονο το τομαρι τους και την τσεπουλα τους. Τους βλεπεις πουθενα, κανουν κατι. Μονο δελτια τυπου, δηλωσεις και φωτο και στην πραξη τιποτε. Λενε για Αναδιαρθρωση, ΕΦΚ, Επιδοτηση στα λιπασματα, στην ΔΕΗ, στις Καλλιεργειες, βλεπεις να γινεται τιποτε. Π@π@ριες. Κατα τα αλλα μας φταινε τα μνημονια και ο πολεμος. Αφου ο Αδωνης δηλωνει οτι ειμαστε σε τροχια ανακαμψης. Που ειναι.....

      Διαγραφή
    2. 6:53,πιο γκασμας πεθαίνεις.Καλα ρε η Τζάκρη φταίει και γι'αυτό.Κουνα το κεφάλι σου,ρίξε ζεστό νερό στο πρόσωπο σου να φύγει το γράσο (είναι και μπλε χρώμα) και μετά σχολίαζε.

      Διαγραφή
  4. παραμύθια μας κοροϊδεύουν

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.