Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κορωνοϊός: Αποκλιμακώνεται η πανδημία – Οι ημερομηνίες κλειδιά για άρση των περιορισμών



Αποκλιμακώνεται σταδιακά η πανδημία του κορονοϊού και η επιτροπή των ειδικών εισηγείται εντός της εβδομάδας την ημερομηνία που θεωρεί πιο ασφαλή για την περαιτέρω άρση των περιορισμών. Ημερομηνίες κλειδιά θεωρούνται η 18η Απριλίου και η 2α Μαΐου. Ακόμη και αν καταργηθεί η ευρεία χρήση της μάσκας, θα παραμείνει υποχρεωτική σε δομές υγείας, σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Η επιδημιολογική εικόνα απασχολεί τους επιστήμονες και την Επιτροπή των Ειδικών που μέσα στην εβδομάδα θα εισηγηθεί ποια είναι η πιο ασφαλής ημερομηνία για την κατάργηση του πιστοποιητικού εμβολιασμού και της χρήσης μάσκας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ, η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας τόνισε πάντως ότι αυτή η στιγμή δεν είναι η κατάλληλη για χαλάρωση των μέτρων. «Το πιστοποιητικό εμβολιασμού το έχουμε και τηρούμε τα μέτρα μέχρι να χαλαρώσουμε. Δεν είναι η ώρα τώρα», επισήμανε η Μίνα Γκάγκα.

Τα σενάρια που υπάρχουν στο τραπέζι της Επιτροπής, σύμφωνα με τον οδικό χάρτη της κυβέρνησης είναι τα μέτρα να χαλαρώσουν είτε τη Μ. Δευτέρα 18 Απριλίου, είτε τη Δευτέρα 2 Μαϊου, μία εβδομάδα μετά το Πάσχα (εφέ διαφάνεια)

Ακόμα πάντως κι αν καταργηθούν οι μάσκες στους εσωτερικούς χώρους, θα παραμείνουν σε νοσοκομεία και δομές υγείας, σε σούπερ μάρκετ και Μέσα Μαζικής Μεταφοράς.

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε σήμερα 227.168 τεστ, 13.429 κρούσματα, 342 διασωληνωμένους και 52 θανάτους.

Ορισμένοι επιστήμονες πάντως εκφράζουν επιφυλάξεις, επισημαίνοντας πως είναι νωρίς να χαλαρώσουν τα μέτρα πριν το καλοκαίρι. «Η χαλάρωση σε ανεμβολίαστα και ευπαθή άτομα θα φέρει θανάτους» τόνισε ο καθηγητής του Πολυτεχνείου Κρήτης, Γιώργος Ατσαλάκης.

Όλα τα μέτρα που πρόκειται να καταργηθούν, τελούν πάντα υπό επανεξέταση, με βάση τα επιδημιολογικά δεδομένα.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. που την είδατε την αποκλιμάκωση, όλοι με κορωνοιο είναι.
    Α ξέχασα τουρισμός οσονούπω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Το μάθαμε το κόλπο πια.
      Κάθε καλοκαίρι τα ίδια !

      Διαγραφή
  2. Όλα για τα λεφτά , έρχεται Πάσχα καλοκαίρι θα τα αρπάξουν και από Σεπτέμβρη τα πρόβατα πάλι μέσα στο παχνι,ε ρε δουλεμαα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. όλα για τον Τουρίστα
      Ο ελληνας στην πείνα στη γωνία στην εξαθλίωση.

      Διαγραφή
    2. Τους έπιασε ο πόνος για τους ουκρανούς αλλά στον ελληνικό λαό καμία αλληλεγγύη.

      Διαγραφή
    3. Το είπε το πουλεν.
      Θα πολεμήσει τον νατιβισμο

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.