Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ελληνική Λύση: Αγανάκτηση των αγροτών της ΔΕ Εξαπλατάνου Αλμωπίας για την έκδοση των πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ



Ερώτηση προς τον αρμόδιο υπουργό κατατέθηκε στην Ελληνική Βουλή από την Ελληνική Λύση σχετικά με θέμα «Αγανάκτηση των αγροτών της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας για την έκδοση των πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ». Η ερώτηση έχει ως εξής:

Του: Κυριάκου Βελόπουλου, Προέδρου Κόμματος, Βουλευτή Λάρισας

ΠΡΟΣ: Τoν κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Αγανάκτηση των αγροτών της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας για την έκδοση των πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ»

Κύριε Υπουργέ,

Την θλίψη και την αγανάκτηση τους εκφράζουν τα μέλη του αγροκτηνοτροφικού Συλλόγου Αγρός αλλά και όλοι οι αγρότες της Δημοτικής Ενότητας Εξαπλατάνου του Δήμου Αλμωπίας για την έκδοση των πορισμάτων από τον ΕΛΓΑ, τα οποία δεν αντιστοιχούν στην πραγματική ζημία που υπέστησαν από τη σφοδρή χαλαζόπτωση στις

10 Ιουνίου 2021. Συγκεκριμένα, η χαλαζόπτωση έπληξε τα εξής χωριά: Φιλώτεια, Φούστανη, Θηριόπετρα, Πρόδρομο, Νερόμυλο, Ίδα, Κωνσταντία, Μηλιά, Εξαπλάτανο, Ριζοχώρι, Νεοχώρι, Βορεινό, Χρύσα, Τσάκωνες, Μεγαπλάτανο και Νότια. Κατόπιν αυτού, εκτιμητές γεωπόνοι του ΕΛΓΑ πραγματοποίησαν επισκόπηση στα πληγέντα αγροκτήματα και είδαν από κοντά το πραγματικό μέγεθος της ζημιάς, το οποίο όμως δεν αποτύπωσαν στα πορίσματα των αποζημιώσεων τους, με αποτέλεσμα να επικρατεί απογοήτευση στους παραγωγούς. Για ακόμη μία φορά οι εκτιμητές δε στάθηκαν στο ύψος των περιστάσεων, ώστε να καταγράψουν τις πραγματικές ζημίες, με αποτέλεσμα ο αγροτικός κόσμος της Αλμωπίας που περίμενε αντικειμενικά πορίσματα να μένει ακόμη και εκτός αποζημιώσεων, λόγω της ανικανότητας κάποιον εκτιμητών γεωπόνων.

Με δεδομένα όλα τα παραπάνω,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να μεριμνήσετε άμεσα με ανάλογες ενέργειες σας, ώστε, έστω και την ύστατη στιγμή, να πράξετε τα αυτονόητα και να αποκαταστήσετε όλα τα λάθη και τις αδικίες που έγιναν πάλι σε βάρος των αγροτών;

Ο ερωτών Βουλευτής ΒΕΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΠOΣO ΔIKAIΩNOMAI ΠOY EIΠA ΣTOYΣ ΛEBENTEΣ TOY AΓPOKTHNOTPOΦIKOY ΣYΛΛOΓOY AΓPOΣ THΣ AΛMΩΠIAΣ, ΠOY ΔEN KAΛEΣAN TON ΛAKH, TOTE ΠOY EΓINE H ZHMIA, NA EΛΘEI NA BΓEI ΦΩTOΓPAΦIEΣ ME ΦONTO TA ΔENTPA ΓIA NA MΠOPEI NA TIΣ XPHΣIMOΠOIHΣEI ΩΣ AΠOΔEIΞEIΣ . ΓIA MIA AKOMH ΦOPA , ΛEΩ EINAI APΓA ΓIA ΔAKPYA.. ΛEBENTEΣ!!.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. θα τα ρίξουν όλα στους γεωπόνους δηλαδή; πολύ ωραία !ο κανονισμός του ΕΛΓΑ δλδ είναι μια χαρά; Αίσχος!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. BPE BAΣIΛIKOYΛA, ΠPEΠEI NA EXEIΣ NTAΛKA ME KAΠOION AΠO TOY ΛEBENTEΣ TOY ΣYΛΛOΓOY. ΠPOΦANΩΣ KAΠOIOΣ, AΠO TOYΣ ΛEBENTEΣ, ΔEN ΣOY ΔINEI ΣHMAΣIA... ΓIA AYTO, BΓAZEIΣ XOΛH. KAI XPHΣIMOΠOIEIΣ TON ΛAKH ME TIΣ ΦΩTOΓPAΦIEΣ TOY , ENΩ ΞEPEIΣ, OTI O ΛAKHΣ ΔEN EΛYΣE MEXPI ΣTIΓMHΣ, KANENA ΠPOBΛHMA ME TIΣ ΦΩTOΓPAΦIEΣ TOY. KATAΛABE TO, OTI EXEIΣ KOYPAΣEI KAI KOΦTO. ΔEN ΣE ΠAIPNEI AΛΛO NA ΓKPINIAZEIΣ. KOYPAΣEΣ.

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.