Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Και νέα συνάντηση Καρασμάνη για το φράγμα Αλμωπαίου με τον ΓΓ Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών



Να επιταχυνθούν ακόμη περισσότερο οι διαδικασίες ζητάει ο πρώην υπουργός


- Αρδευόμενες εκτάσεις 149.429 στρέμματα
- Προϋπολογισμός έργου 264 εκατομμύρια150 χιλιάδες ευρώ 
- Πολλαπλασιαστικά οφέλη 500 εκατομμύρια ευρώ
- Πολλές θέσεις εργασίας

Η επιτάχυνση των διαδικασιών δημοπράτησης και κατασκευής του Φράγματος Αλμωπαίου, τέθηκε στη νέα συνάντηση χθες Παρασκευή (11/03/2022 ) του Γιώργου Καρασμάνη με τον γενικό γραμματέα Ενωσιακών Πόρων και Υποδομών του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Δημήτρη Παπαγιαννίδη παρουσία του διευθυντή Τεχνικών Έργων και Αγροτικών Υποδομών Αθανασίου Πετρογιάννη και του οικονομικού συμβούλου του γενικού γραμματέα Λουκά Αναγνωστοπούλου, καθώς και του μελετητή του έργου Κωνσταντίνου Καλλέργη. 
Συνάντηση που είχε προγραμματιστεί για μετά την προαναγγελθείσα τηλεδιάσκεψη της 8ης Μαρτίου προκειμένου να εξεταστούν τα έργα που εντάχθηκαν στο Πρόγραμμα ¨ΥΔΩΡ 2.0¨ που έχει σχέση με τα φράγματα τα ενταγμένα στο ΣΔΙΤ.
Ο γενικός γραμματέας ενημέρωσε τον πρώην Υπουργό ότι κατά την τηλεδιάσκεψη, όλοι οι συναρμόδιοι Υπουργοί υπερθεμάτισαν στην αναγκαιότητα να επισπευσθούν και να ξεπεραστούν όλες οι γραφειοκρατικές διαδικασίες προκειμένου το μεγάλο έργο να προκηρυχθεί μέσα στο 2022! 
Ειδικότερα μάλιστα ο νέος Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Γιώργος Γεωργαντάς, ως ¨γείτονας¨ εκ Κιλκίς και μετά τη ενημέρωση που είχε πρόσφατα από τον Γιώργο Καρασμάνη, υπήρξε ένθερμος υποστηρικτής της κατασκευής του Φράγματος - παρά το γεγονός ότι δε είχε προταθεί κατά το προηγούμενο διάστημα από το Υπουργείο – έχοντας κατανοήσει τη σπουδαιότητα του έργου όχι μόνον για την Πέλλα αλλά για ολόκληρη την Κεντρική Μακεδονία.
Ήδη έχει ανατεθεί και εκπονείται η χρηματοοικονομική μελέτη και τέλος Μαρτίου ο φάκελος θα κατατεθεί στην Γενική Γραμματεία ΣΔΙΤ. Υπάρχει η προκαταρκτική μελέτη των αρδευτικών έργων για 149.429 στρέμματα και ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου – μαζί με τα αρδευτικά δίκτυα – φτάνει στα 264 εκατομμύρια 150 χιλιάδες. Γίνεται προφανές ότι, με τον πολλαπλασιαστικό χαρακτήρα του Φράγματος, τα οφέλη για τον Νομό μας θα είναι της τάξης των 500 εκατομμυρίων!
Στη συνάντηση συμφωνήθηκε ότι ο Γιώργος Καρασμάνης, λόγω και της ¨πολυπλοκότητας¨ του έργου, θα παρακολουθεί συνεχώς και θα ενημερώνεται για την εξέλιξη όλων των διαδικασιών. Ορίστηκε δε και νέα συνάντηση με τον γενικό γραμματέα στα τέλη Μαρτίου, δεδομένου ότι και οι ημερομηνίες από πλευρά του Ταμείου Ανάκαμψης για την ολοκλήρωση του έργου είναι ασφυκτικές.




 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Αυτός εκεί τον χαβά του.
    Πόσους αιώνες πρέπει να τρέχει κάποιος και να παρακαλά τους καρεκλοκενταυτους των Αθηνών για να γίνει κάτι που θεωρείται ζωτικής σημασίας;
    Αν δεν είναι κάποιος ικανός να ΑΠΑΙΤΕΙ και να χτυπά το χέρι του στο τραπέζι για τόσο σοβαρά θέματα , όπως μας τα παρουσιάζουν, τότε σπιτάκι του.
    Ισχύει για όλους τους σωτήρες της Πέλλας.
    Κουράστηκα με από λόγια και φωτογραφίες.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήμουνα νιος και γέρασα. Μελέτες επί των μελετών. Το πρόβλημα είναι ότι είναι σε λάθος τοποθεσία. Αν ήταν από Θεσσαλία και κάτω θα είχε ολοκληρωθεί.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Λ@M&ΓIO ΠAΛI XYNEIΣ THN ZHΛIA ΣOY. OTAN KATAPΓOYΣAN TO 2011 TON ΔIAΓΩNIΣMO, OTAN AΠO TO 2015 EΩΣ TO 2019 AΠPAΞIA ,ΠOY HΣOYN ΛAMOΓIO; AKPIBΩΣ EΠEIΔH AΠAITEI KAI ΔIEKΔIKEI TO EBAΛE ΣTO TAMEIO ANAKAMΨHΣ KAI ΠPOXΩPAEI H ΔHMOΠPATHΣH. KATAΛABEΣ Λ@M&ΓIO;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. το πετρέλαιο 2 ευρώ το λίτρο! πώς θα πάμε στο χωράφι;

      Διαγραφή
  4. AΣTA TA 2 EYPΩ ΣTO ΠETPEΛAIO. KOITAΞE MHN ΔEN ΠAΣ KAΘOΛOY ΣTO XΩPAΦI AN EΠEKTAΘEI O ΠOΛEMOΣ ΠPOΣ TA KATΩ. ΓIA AYTO BOYBA. ΣKABE KAI MH MIΛAΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ΚΩΣΤΑΣ ΠΡΟΦΗΤΗΛΙΩΤΗΣ14 Μαρτίου 2022 στις 6:45 π.μ.

    ΦIΛE 9:22, O YΠOΓEIOΣ OPIZONTAΣ ΣTON ΘEΣΣAΛIKO KAMΠO EXEI ΣTEΓNΩΣEI.
    ΣE ΦAΣH EPHMOΠOIHΣHΣ EINAI AKOYME ΓIA AΞIOΠOIHΣH TOY AXEΛΩO EΔΩ KAI ΔEKAETIEΣ KAI ΠAEI ΣTIΣ KAΛENΔEΣ..ETΣI NA ΞEPOYME TI ΛEME.
    EΛA TO ΔIKO MAΣ MΠEIKE ΣTHN ΠPΩTH TAXYTHTA. MHN ΓKPINIAZEIΣ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.