Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πολιτική εξομολόγηση



Αγαπητοί φίλοι, καλή Σαρακοστή με υγεία, δύναμη και γαλήνη στην ψυχή! Σήμερα καθώς έκανα μετά από αρκετό καιρό τον περίπατό μου προς τον Πλατανότοπο, κατά την επιστροφή μου πρόσεξα μια παρέα ανδρών οι οποίοι στέκονταν  κοντά στη νέα ξύλινη γέφυρα, για την οποία εκείνη τη στιγμή μου ήρθε στον νου η έκφραση «Γέφυρα εξ ουρανού». Μόλις απομακρύνθηκαν, πλησίασα και είδα ότι η κατασκευή της  γέφυρας ήταν στο πλαίσιο του Προγράμματος ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ 2 που αφορά βελτίωση και συμπλήρωση των αθλητικών εγκαταστάσεων και το κόστος της ανέρχεται στα 122.000+ ευρώ. Προσπαθώ κι εγώ και πολλοί άλλοι συμπολίτες μας πέρα από κάθε μικροκομματική σκοπιμότητα να καταλάβω το πόσο απαραίτητη ήταν η κατασκευή της στο συγκεκριμένο σημείο όπου περνάν αυτοκίνητα ελάχιστα και με χαμηλή ταχύτητα αφού εισέρχονται σε κεντρικό δρόμο είτε εγκαταλείπουν αυτόν. Αν σκοπός ήταν η προστασία του πολίτη, θα έβλεπαν ότι πεντακόσια περίπου μέτρα παραπάνω διασταυρώνεται η προέκταση της Οδυσσέα Ελύτη με τον περιφερειακό σε ένα επικίνδυνο σημείο λόγω στροφής για τους πεζούς, ειδικά τους εννιά μήνες του χρόνου που τα αγριόχορτα είναι πανύψηλα στην άκρη του χωραφιού κι οι πεζοί αναγκάζονται να περάσουν από πιο πάνω από τη διασταύρωση για να είναι ασφαλείς. 
Καλό θα είναι οι πολιτικοί μας να αφουγκράζονται τις ανάγκες των κατοίκων και μετά την προεκλογική περίοδο. Το κυριολεκτικά πανηγύρι που βλέπουμε παραμονές των εκλογών και το ενδιαφέρον των υποψηφίων καλό είναι  να συνεχίζεται αμείωτο και κατά τη διάρκεια της θητείας τους. Πώς είναι δυνατόν σε μια πόλη σαν τη δική μας να θέλεις να περάσεις από τον κεντρικό της Μεγάλου Αλεξάνδρου προς την Οδυσσέα Ελύτη (Δρόμος που οδηγεί στο νοσοκομείο  της πόλης με εκατοντάδες περαστικούς κάθε μέρα  και τον πλατανότοπο) ή το αντίστροφο αφού εκεί κατοικούν πολλές οικογένειες και τα παιδιά πηγαίνουν στο 1ο  Λύκειο και 1ο Γυμνάσιο και να μην υπάρχει ίχνος  ΔΙΑΒΑΣΗΣ. Έσβησαν τα πάντα, περίμεναν τον ΦΙΛΟΔΗΜΟ( Πόση αξία έχει μία διάβαση μπροστά στην ανθρώπινη ζωή;) Προσωπικά πλησίασα δύο φορές τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο ο οποίος είχε υποσχεθεί ότι θα γίνει από τις πρώτες κιόλας διαβάσεις! Κρίμα!
Λυπάμαι και πονάω αυτόν τον τόπο! Γυρνάω πολύ πίσω όταν ο δάσκαλός μου έκανε Γεωγραφία στο μονοθέσιο τότε σχολείο του χωριού μου κι ανέφερε στα παιδιά μεγαλύτερης τάξης ότι ο νομός μας, ο νομός Πέλλας, ήταν από τους πλουσιότερους της Ελλάδας! Τότε τον αναζήτησα στον χάρτη κι ένιωσα μεγάλη χαρά και περηφάνια γι αυτόν!
Τι έγινε λοιπόν κι αυτός ο νομός βρέθηκε στον πάτο κι ακόμη περισσότερο η πόλη μας ;
Πού είναι εκείνος ο νομός που παρήγε πάμπολλα γεωργικά προϊόντα, ο νομός με τα εργοστάσια που απασχολούσαν πλήθος συμπολιτών μας όλον τον χρόνο;
Δυστυχώς όλα αυτά τα χρόνια ακούω την κάθε μία παράταξη να κατηγορεί την άλλη και να μη γίνεται τίποτα ουσιαστικό από κανέναν! Υπάρχουν πολλές πόλεις, ΕΥΤΥΧΩΣ,  ακόμη στη χώρα μας που δεν τις έχει ακουμπήσει η κρίση. Πόλεις όπου  οι ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ εργάστηκαν κατάλληλα να τις κρατήσουν ζωντανές οι οποίες τραβούν και τους λίγους εναπομείναντες νέους μας για εργασία. 
Οι ευχές και οι προσευχές μόνο δεν αρκούν! ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΟΛΟΥΣ ΟΣΟΙ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΟΙΝΑ ΝΑ ΔΩΔΟΥΝ ΤΟΝ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΤΟΥΣ ! Η ΧΑΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΝΙΩΣΟΥΝ ΤΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗ ΧΑΡΑ ΤΗΣ ΕΚΛΟΓΗΣ ΤΟΥΣ! ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΩΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΕΡΓΟΙ! 

ΣΠΥΡΙΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ 
Συνταξιούχος Δασκάλα

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Με αυξημένη σεμνότητα και ευγένεια μια συμπολίτισσα μας πρωην εκπαιδευτικός, μοιράζεται μια εύλογη ανησυχία της με όλους εμάς τους αναγνώστες του Karatzova. Θα είναι η πρώτη φορά που δεν θα κριτικάρω τον Δήμαρχο Πέλλας και γενικά την Δημοτική Αρχή της πλειοψηφίας εξαιτίας οίκτου. Δεν θέλω να αμαυρώσω την αγνή πρόθεση της εν λογω κυριας που αναρωτιέται αν ο τόπος μας διοικείται με σχέδιο, στρατηγική και κυρίως με λογική. Το μόνο που θέλω να επισημάνω είναι ότι απαιτείται μια απάντηση από πλευράς Δήμου για τον εμπνευστή αυτού του έργου, την χρησιμότητα του καθώς και το πραγματικό κόστος ανεξαρτήτως από την πηγή προέλευσης των κονδυλίων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.