Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Kαστοριά: Συνελήφθησαν δύο αστυνομικοί και μία φαρμακοποιός για ''μαϊμού'' rapid test



Νέο κύκλωμα με ψευδείς αρνητικούς διαγνωστικούς ελέγχους covid -19 (rapid test) εντόπισε η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος στην Καστοριά. Συγκεκριμένα την Παρασκευή 4 Μαρτίου συνελήφθησαν  δύο αστυνομικοί και ιδιοκτήτρια φαρμακείου, ενώ στη δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνονται ακόμη ένας αστυνομικός, στρατιωτικός και πέντε ιδιώτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αστυνομικοί ήταν πελάτες της φαρμακοποιού και ήθελαν να έχουν στα χέρια τους τα rapid test για να πηγαίνουν στη δουλειά τους, καθότι δεν είχαν εμβολιαστεί ενάντια στον covid-19, χωρίς όμως να υποβάλλονται σε διαγνωστικό έλεγχο.

Για τη διερεύνηση της υπόθεσης, προηγήθηκε κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριακών στοιχείων και δεδομένων από την τοπική Υποδιεύθυνση Ασφαλείας σε συνεργασία με την Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων Σωμάτων Ασφαλείας Βορείου Ελλάδος. Ακολούθησε αστυνομική έρευνα, στο πλαίσιο της οποίας διαπιστώθηκε ότι, από την ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, πραγματοποιήθηκαν την 3 και 4 Μαρτίου, ψευδείς καταχωρήσεις αρνητικών διαγνωστικών ελέγχων – rapid test, για τους δύο αστυνομικούς.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, από την επακόλουθη συνδυαστική αξιολόγηση και ανάλυση προανακριτικών δεδομένων (φυσική επιτήρηση, στοιχεία του Τμήματος Φαρμάκων και Φαρμακείων και Η.ΔΙ.Κ.Α.), προέκυψε ότι το διάστημα από 21 Νοεμβρίου 2021 έως 27 Φεβρουαρίου 2022, η ιδιοκτήτρια του φαρμακείου καθώς και πρώην υπάλληλός της, πραγματοποίησαν τουλάχιστον 16 ακόμα ψευδείς καταχωρήσεις αρνητικών διαγνωστικών ελέγχων για έναν αστυνομικό, έναν στρατιωτικό και πέντε ιδιώτες.

Επιπλέον, σε έρευνα που διενεργήθηκε στην ιδιοκτήτρια του φαρμακείου, βρέθηκαν στην κατοχή της και κατασχέθηκαν 32 ναρκωτικά δισκία, χωρίς την απαιτούμενη ιατρική συνταγή.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα, ενώ η έρευνα, για τη διακρίβωση του πλήρους εύρους των ανωτέρω παράνομων δραστηριοτήτων, συνεχίζεται.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

4 comments:

  1. Δεν μπορώ να το πιστέψω!! Τέτοιο φαινόμενο πουθενά αλλού στην Ελλάδα!! Χαχα!! Κάθε πόλη έχει και τον φαρμακοποιό που βολεύει τους ανεμβολιαστους.και επειδή βολεύονται πολύ αστυνομικοι δεν κάνουν το ντου για να τους βγάλουν στην επιφάνεια. Αυτά δυστυχώς συμβαίνουν παντού....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Οι ανεμβολιαστοι δεν παίρνουν πιστοποιητικό με rapid test. Αλλά με pcr, άρα δεν καταλαβαίνω τον λόγο.

      Διαγραφή
  2. Μια χαρά βολεύονται και όλοι το ξέρουμε!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Γιατί βάζετε φίλοι μου ταμπελες τι θα πει ανεμβολιαστοι δηλ

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.