Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αδ. Γεωργιάδης: Υπό εξέταση η μείωση ΦΠΑ στο 6% σε βασικά είδη διατροφής



Τη μείωση του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής εξετάζει η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνι Γεωργιάδη, ως αντισταθμιστικό μέτρο στο κύμα ακρίβειας που σαρώνει την αγορά.

Όπως εξήγησε ο υπουργός στον «ΣΚΑΪ», «το σενάριο υπάρχει στο τραπέζι και η μείωση του ΦΠΑ εξετάζεται από το υπουργείο Οικονομικών. Το αν θα γίνει η όχι, είναι απόφαση του οικονομικού επιτελείου που πρέπει να λάβει υπόψιν του κι άλλους παράγοντες». «Εξ όσων γνωρίζω, μελετάται να μειωθεί σε ορισμένα είδη στο 6%» σημείωσε.

Παράλληλα, επισήμανε πως δεν είναι δυνατό κάθε εβδομάδα να ανακοινώνοτναι μέτρα από την κυβέρνηση, γιατί τότε θα χαθεί ο έλεγχος. «Πρέπει δώσουμε λίγο χρόνο να δούμε πώς θα πάνε τα μέτρα που ψηφίσαμε, πρέπει να χειριστούμε αυτή την κρίση σαν μαραθωνοδρόμοι και όχι σαν σαν "κατοστάρηδες"» ανέφερε.

«Ξέρουμε ότι ο κόσμος περνάει δύσκολα, με αυτόν τον πληθωρισμό θα ήταν τρελό να μην το παραδεχτούμε» υπογράμμισε ο υπουργός.

Σχετικά με την αισχροκέρδεια, ο κ. Γεωργιάδης ξεκαθάρισε πως από την επόμενη εβδομάδα, με την ψήφιση τροπολογίας, θα αρχίσουν να δημοσιοποιούνται ονόματα εταιριών που αισχροκερδούν.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.