Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τιμήθηκε η 81η Επέτειος της Μάχης των Ευζώνων (φωτο)



Σήμερα 29 Απριλίου 2022 τιμήθηκε στους Ευζώνους, η 81η Επέτειος της ομώνυμης Μάχης της 25ης Απριλίου του 1941.
Στο μνημείο των πεσόντων στην πλατεία του χωριού εψάλη επιμνημόσυνος δέηση χοροστατούντος του Αρχιμανδρίτη π. Βησσαρίωνος.
Στη συνέχεια εκφωνήθηκε ο πανηγυρικός της ημέρας από τη Θωμαή Σιδηροπούλου απόγονο ενός εκ των πεσόντων.
Χαιρετισμούς απηύθηναν ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης, υφυπουργός Εσωτερικών Σταύρος Καλαφάτης, και ο δήμαρχος Παιονίας Κωνσταντίνος Σιωνίδης.
Ακολούθησε κατάθεση στεφάνων, προσκλητήριο πεσόντων και ανάκρουση Εθνικού Ύμνου.
Στην εκδήλωση, επίσης παρέστησαν ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ ν. Κιλκίς Γιώργος Φραγγίδης, ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας και Ηλεκτροφωτισμού Γιάννης Συμεωνίδης, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ.Π Τριαντάφυλλος Ναλμπάντης η πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Γαρυφαλλιά Καρβουνιάρη, ο πρόεδρος της Κοινότητας Ευζώνων Νικόδημος Τσανικίδης, ο διοικητής της 33ης Μηχανοκίνητης Ταξιαρχίας Πεζικού Ταξίαρχος Γεώργιος Στεφανίδης, ο Αστυνομικός Δ/ντής Κιλκίς Δημήτριος Μικρός, ο υποδιοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Γουμένισσας Πυραγός Αλέξανδρος Ταρινίδης, ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Ευζώνων Γρηγόριος Χατζηπρόϊος, εκπρόσωποι συλλόγων και φορέων και πολίτες.

Το μήνυμα του Δημάρχου Παιονίας Κώστα Σιωνίδη

Τιμούμε την 81η επέτειο  της  μάχης των Ευζώνων η οποία ήταν η πρώτη αντιστασιακή πράξη της κατοχής.
Εκείνες τις πρώτες ημέρες της Γερμανικής εισβολής και ενώ ολόκληρη η Ελλάδα παρακολουθούσε παγωμένη τα γεγονότα, οι ακρίτες των Ευζώνων και των διπλανών χωριών, αντιστάθηκαν ηρωϊκά στην εισβολή των Βουλγάρων συνεργατών του Άξονα.
Πλήρωσαν τις συνέπειες των πράξεων τους με απώλειες  ανθρώπινων ζωών, τραυματισμούς, βασανιστήρια, ενώ την τελευταία στιγμή αποφεύχθηκαν οι μαζικές εκτελέσεις αμάχων.
Σήμερα 81 χρόνια μετά, μνημονεύουμε τις θυσίες και το αδάμαστο πνεύμα εκείνων των προγόνων μας, που έθεσαν πάνω από όλα την υπεράσπιση της τιμής και της εθνικής τους αξιοπρέπειας.

Αιωνία τους η μνήμη!










 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.