Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Κοινωνία σε Κίνηση'': Τι συμβαίνει με τα σκουπίδια στο Δήμο μας κ Γιάννου; (βίντεο)



Κατά την συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας, ερωτήματα προς τον Δήμαρχο Δημήτρη Γιάννου έθεσε ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης ''Κοινωνία σε Κίνηση'' Γιάννης Τσεπκεντζής, σχετικά με την αποκομιδή των απορριμμάτων στον Δήμο Έδεσσας. Συγκεκριμένα τα ερωτήματα - τοποθέτηση έχει ως εξής:

Ο Δήμος Έδεσσας είναι ένας από τους ελάχιστους Δήμους στην Ελλάδα που επέλεξε να αναθέσει συνολικά την αποκομιδή των απορριμμάτων σε ιδιώτη εργολάβο. 
Προηγήθηκε η μεθοδευμένη αποψίλωση της Υπηρεσίας καθαριότητας από έμψυχο υλικό και η απαξίωση του εξοπλισμού της.
Την ίδια ώρα που όλοι σχεδόν οι Δήμοι της Ελλάδας προχωρούσαν στη στελέχωση των ανταποδοτικών υπηρεσιών με νέες προσλήψεις ο κ Γιάννου ισχυριζόταν ψευδώς στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι δεν υπήρχε δυνατότητα προσλήψεων ενώ οι περιορισμοί που επικαλέστηκε άρθηκαν το 2016 δυνάμει του άρθρου 7 του Ν. 4368/2016. 
Αρνούνταν μάλιστα ακόμα και με το καθεστώς της κινητικότητας να επαναπατρίσει συμπολίτες μας, κάποιοι εκ των οποίων είναι πολύτεκνοι και αντιμετωπίζουν πολύ σοβαρά προβλήματα. 
Την ίδια ώρα που όλοι σχεδόν οι Δήμοι της Ελλάδας εκμεταλλεύονταν διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία αγοράζοντας νέα απορριμματοφόρα ύψους εκατομμυρίων ευρώ ο Δήμος Έδεσσας υπέγραφε μια καταδικαστική για τα οικονομικά του Δήμου σύμβαση ανάθεσης ύψους 1.100.000 € .
 Ενδεικτικά αναφέρω:
 Δήμος Πέλλας 4 απορριμματοφόρα αξίας 800.000 Ευρώ, Δήμος Αλμωπίας 3 αξίας 500.000 Ευρώ, Δήμος Βέροιας 8 ύψους 1.290.000 Ευρώ, Δήμος Κοζάνης4- 670.00 Ευρώ, Δήμος Ιωαννίνων 10-1.740.000 Ευρώ.
Ο Δήμαρχος δήλωσε πρόσφατα στο Δημοτικό Συμβούλιο ότι η σύμβαση εκτελείται κανονικά και δεν χάνει ευκαιρία να εκφράσει πόσο ευχαριστημένος από την καθαριότητα της πόλης. 
Άραγε το σάρωθρο που η σύμβαση προβλέπει να καθαρίζει την πόλη καθημερινά 6-9 το βλέπει κανένας συμπολίτης μας;
Την εικόνα στις γειτονιές της πόλης και στα χωριά μας την αφήνουμε στην κρίση σας!
 Το Νοέμβριο του 2020 καταθέσαμε πρόταση στο ΔΣ μείωσης κατά 10% της σύμβασης με βάση το νόμο 4412/2016 Αρθρ 132 ν λόγω περιστάσεων που δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθούν(πανδημία) ώστε να επέλθει ακολούθως μείωση και στα δημοτικά τέλη. 
Ο κ Γιάννου και η παράταξή του αρνήθηκε σκανδαλωδώς να ζητήσει έστω τη γνωμοδότηση της νομικού συμβούλου του Δήμου. 
Τι συμβαίνει λοιπόν με τα σκουπίδια; 
Γιατί η σύμβαση με τον εργολάβο καθαριότητας δεν αγγίζεται; 
Εκτελείται κανονικά;
Γιατί ο κ Γιάννου διέλυσε την υπηρεσία καθαριότητας και γιατί η κ.Κατσάρα του το επέτρεψε;
 
ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

18 comments:

  1. Μήπως χρησιμοποιούνται ως ντεκόρ της πόλης;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ψάχνεις σάρωθρο ρε Τσεπκεντζή; Μας δουλεύεις; Τι και αν το πληρώνουν οι δημότες; Ε; Τι; Θα ήθελα πολύ να δω τι θα απαντήσουν οι υπηρεσίες του δήμου. Αν πάντως ο δήμος πληρώνει να βγαίνει κάθε μέρα 3 ώρες σάρωθρο του ιδιώτη και δεν βγαίνει τότε μια είναι η δουλειά σου, επώνυμη καταγγελία σε όλες τις αρχές

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Τώρα εσύ περιμένεις απάντηση από τον Γιανου Ε; Γελανε και τα συντριβάνια, χαχαχαχαχα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. εγώ σαν δημότης βλέπω ότι η πόλη σε σχέση με πριν είναι 100% πιο καθαρή, βλέπω τους εργαζόμενους να δουλεύουν 8 ώρες και οχι 4-5 σε σχέση με τους προηγούμενους και μετα στα καφενεία γιατι δεν τους έλεγχε κανένας,θέλω αν γίνετε και τα συνεργεία για επισκευές να δοθούν και αυτά σε ιδιώτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Να υποθπεσω οτι βλέπεις και σάρωθρο εσύ ?

      Διαγραφή
    2. 323 έχεις απόλυτο δίκιο μαζί σου

      Διαγραφή
    3. Το έβλεπα και παλιά και γελούσα που τα σκουπίδια τα έστελνε δεξιά και αριστερα

      Διαγραφή
    4. Βλέπω εργαζόμενους να τιμούν το οκτάωρο τους και να δουλεύουν πραγματικα.

      Διαγραφή
  5. Τσεπκετζη είσαι άδικος εδώ στον πρώτο συνοικισμό βλέπαμε εργάτη καθαριότητας κάθε χρόνο όταν ήταν οι εκδηλώσεις για τους μικρασιατες τώρα κάθε μέρα υπάρχει ενα παλικάρι που καθαρίζει, αν δεις την πλατεία είναι πεντακάθαρη ενώ πριν ήταν μέσα στα σκουπίδια,δεν ψηφίζω στην εδεσσα και δεν έχω συμφέρων να πω ψέματα.Καλό Πάσχα σε όλους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Μάτια έχουμε και βλέπουμε πως είναι ποιο καθαρή η πόλη, αυτό γίνεται γιατί ο εργολάβος αν κάποιος εργαζόμενος δεν κάνει καλά την δουλειά του παίρνει ποδι σε αντίθεση με πριν που πετούσαν αετό στα ...καφενεία η στα σπίτια τους.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Για τα νερά στον λογγο γιατί δεν λέτε τίποτα; Τις βλάβες γιατί δεν τις φτιάχνουνε δεν θα μπορέσουμε πάλι να ποτίσουμε. Αλλά και εσύ στο ίδιο τριπάκι είστε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Θυμάμαι όταν ο δήμος πήρε τα απορριμματοφόρα τα καινούργια σε 1 μήνα ήταν μαύρα από πορτοκαλί που ήταν τότε! μέσα στην βρόμα και στις μυρωδιές κάθε μήνα που περνούσε ήταν και πιο κατεστραμενα μια φορά δεν τα είχαν πλένει...άσε από βλάβες κάθε λίγο στον μάστορα (εγώ εκεί τα έβλεπα και έβριζα) δείτε σήμερα του εργολάβου τα αυτοκίνητα άσπρα και πεντακάθαρα γιατί;...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Ευτυχώς έχουμε μνήμη και θυμόμαστε πως ήταν η πόλη πριν και τώρα, και αν θες Γιαννάκη να ξανά κάνεις την καθαριότητα όπως πριν ε τότε θα μείνεις εκεί που είσαι για αλλά 4 χρονια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  10. Γιάννη χτύπα αλλού τον Γιαννου εκεί στην καθαριότητα έκανε δουλειά, θα χάσεις και πάλι δεύτερος θα είσαι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. για 3ο τον βλέπω να κατέβει και ο παλιός ο γιαννης

      Διαγραφή
  11. ΓΙΑ ΤΑ ΠΟΤΙΣΤΙΚΑ ΠΟΥ ΑΝΕΒΗΚΑΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ ΤΟΥ Τ.Ο.Ε.Β ΘΑ ΚΑΝΕΤΕ ΚΑΤΙ....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. μας ζάλισες πάρε τηλ το τοεβ εδώ σχολιάζουμε την καθαριότητα

      Διαγραφή
  12. Μπράβο Γιάννη,η "κοινωνία σε κίνηση" δουλεύει, δεν έχει ούτε γιορτή, ούτε καθημερινή, πάντα στο πλευρό του αδύναμου πολίτη, πάντα με "σωστές προτάσεις" την "κατάλληλη στιγμή". Τι αυτό ο Γιάννου θα είναι πάλι Δήμαρχος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.