Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κατώτατος Μισθός: Tο ποσοστό αύξησης από 1η Μαΐου- Πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις



Σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού, η οποία θα τεθεί σε ισχύ από 1η Μαΐου, θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης, αμέσως μετά το Πάσχα.

Σύμφωνα με πληροφορίες της aftodioikisi.gr, οι πρωθυπουργικές ανακοινώσεις θα γίνουν στις 26 ή 27 Απριλίου. Σύμφωνα με έγκυρες πηγές ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα ανακοινώσει αύξηση της τάξης του 5,5% του κατώτατου μισθού. 
Ο πρωθυπουργός είχε προαναγγείλει την συγκεκριμένη εξαγγελία κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στη Βουλή την προηγούμενη εβδομάδα στη διάρκεια της συζήτησης για το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας για τις αλλαγές στον ΟΑΕΔ με τον τίτλο: «Δουλειές ξανά».

Ειδικότερα ο πρωθυπουργός είχε αναφέρει στην ομιλία του: «Η κυβέρνηση προσπαθεί στο μέτρο των δυνατοτήτων να θωρακίσει την οικονομία από τον εισαγόμενο πληθωρισμό. Μέχρι το τέλος του μήνα η κυβέρνηση θα ανακοινώσει και θα υλοποιήσει μια νέα σημαντική αύξηση του κατώτατου μισθού που θα τεθεί σε εφαρμογή την 1/5/2022!». 
Η αύξηση του 5,5% που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός θα οδηγήσει στο νέο κατώτατο μισθό κοντά στο πεδίο των 7οο ευρώ. Κυβερνητικοί παράγοντες σημειώνουν ότι θα αλλάξει και η ψυχολογία τόσο σε εργαζόμενους, όσο και στην αγορά εφόσον μπει το 7 μπροστά από τον κατώτατο μισθό.

Η κυβέρνηση προτίθεται να δώσει αυτή τη σημαντική αύξηση σε μια περίοδο που καλπάζει ο πληθωρισμός και χιλιάδες εργαζόμενοι τα βγάζουν πολύ δύσκολα σε πέρας με στόχο να περιορίσει και τη λαϊκή οργή και κυρίως να συγκρατήσει και τις απώλειες που φαίνεται ότι καταγράφει στις δημοσκοπήσεις.

Υπενθυμίζουμε ότι από την 1η Ιανουαρίου 2022 ο κατώτατος μισθός αυξήθηκε κατά 2%, φθάνοντας τα 663 ευρώ τον μήνα (μεικτά), που εάν υπολογιστεί σε 14μηνη βάση ανέρχεται σε 774 ευρώ τον μήνα.

Με την νέα αύξηση του 5,5% που αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός θα φτάσει κοντά στα 700 ευρώ και σε 14μηνη βάση θα ξεπεράσει τα 800 ευρώ.

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η αύξηση του κατώτατου μισθού θα φέρει αλυσιδωτές αυξήσεις και σε μια σειρά από επιδόματα αλλά και στις τριετίες των εργαζομένων.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.