Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Ι. Τζαμτζής: Αναγκαιότητα και ευκαιρία ανάπτυξης για την Πέλλα η λειτουργία προαστιακού σιδηροδρόμου



Η προοπτική λειτουργίας ενός σύγχρονου προαστιακού σιδηροδρόμου που θα συνδέει το Νομό Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη, μέσω Γιαννιτσών, εξετάσθηκε στη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Πέλλας, Ιορδάνη Τζαμτζή με τον Αναπληρωτή Διευθύνοντα Σύμβουλο του ΟΣΕ, Θανάση Κοτταρά, στην Αθήνα.

Ο κ. Τζαμτζής παρέθεσε στον κ. Κοτταρά όλα τα στοιχεία που καταδεικνύουν την αμοιβαία ωφέλεια που προκύπτει, τόσο για την Πέλλα όσο και για τη Θεσσαλονίκη, από την επέκταση του προαστιακού σιδηροδρόμου της συμπρωτεύουσας μέχρι την Έδεσσα, μέσω Γιαννιτσών.

Ο κ. Κοτταράς τόνισε ότι θα θέσει το ζήτημα στο Δ.Σ. του ΟΣΕ και στο Υπουργείο Υποδομών αναγνωρίζοντας τη μεγάλη συμβολή του έργου στην ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Από το 2005 ο Ιορδάνης Τζαμτζής είχε υποβάλει σχετική πρόταση στον τότε Υπουργό Μεταφορών, Μιχάλη Λιάπη, πετυχαίνοντας να εκπονηθεί από τον ΟΣΕ μελέτη σκοπιμότητας, η οποία αναδεικνύει όλες τις παραμέτρους που συνιστούν τη λειτουργία και τη σκοπιμότητα του έργου.

«Ο Προαστιακός σιδηρόδρομος θα βελτιώσει σημαντικά τη συγκοινωνιακή σύνδεση του Νομού Πέλλας με τη Θεσσαλονίκη, και μάλιστα με τρόπο περισσότερο οικολογικό, ποιοτικό και οικονομικό ταυτόχρονα» δήλωσε ο κ. Τζαμτζής επισημαίνοντας τα τεράστια ανταποδοτικά οφέλη που θα προκύψουν για Πέλλα και Θεσσαλονίκη. «Είναι προφανείς οι αναπτυξιακές προοπτικές που ανοίγονται σε τοπικό αλλά και υπερτοπικό επίπεδο. Η Πέλλα καθίσταται προάστιο της Θεσσαλονίκης . Εκτός από την ασφαλή και ταχύτερη μετακίνηση των εργαζομένων από και προς τη συμπρωτεύουσα, τα ανταποδοτικά οφέλη θα είναι τεράστια, στον Τουρισμό, τη βιομηχανία και την Οικονομία του τόπου μας γενικότερα».

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

5 comments:

  1. Δάνη φέρε τον προαστιακό να μείνεις στην ιστορία

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Τι ακριβώς θα μεταφέρει κύριε τζαμτζη έτσι που πάει η κυβέρνηση σας δεν τολμάμε να βγούμε ούτε από το σπίτι απλά θα φάνε λεφτά αρκετοί αν ποτέ γίνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Ένα θέμα που κατά καιρούς απλά αναμασαται....
    Είναι ντροπή μετά από 100 και χρόνια που φτιάχτηκε στην ευρύτερη περιοχή μια γραμμή τρένου,μέσω Ημαθίας προς Έδεσσας και μέχρι σήμερα να μην έχει σύνδεση η μεγαλύτερη πόλη του νομού, τελειώνετε.....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Αν ποτέ ήξεραν οι πολιτικοί μας ,τι σημαίνει ΑΝΑΠΤΥΞΗ , και ποιες είναι οι προϋποθέσεις της, θα είχαν κινήσει γη και ουρανό για να γίνει αυτός ο προαστιακός!! Άλλωστε στη νότια Ελλάδα ο προαστιακός έφτασε μέχρι την Πάτρα και την Χαλκίδα. Εδώ ή προσφορά των πολιτικών μας στον τόπο αναλώνεται στην ανακοίνωση των αγροτικών επιδοτήσεων που έτσι κι αλλιώς κάποια στιγμή δίνονται. Αλήθεια μας αξίζει τόσο ασήμαντη εκπροσώπηση; .........

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Τζαμτζη μέγιστε εγκέφαλε θέλουμε και το άλλο που έλεγε ο Σηφακας το τελεφερίκ από όρμα για Καϊμακ, έδωσε πρωτοπόρες ιδέες να τον ακούτε τον Σηφακα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.