Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πρόσκληση σε σύσκεψη από τη ΣΕΑΑΝ για συντονισμό της δράσης στο νομό Πέλλας.



Η  ( ΣΕΑΑΝ) καλεί  τα άτομα με αναπηρία και χρόνιες παθήσεις, τις οικογένειές τους, τους εργαζόμενους στις δομές για ΑμΕΑ, κάθε φορέα που εμπλέκεται με την αναπηρία και τις χρόνιες παθήσεις σε σύσκεψη για την αποτίμηση των τοπικών προβλημάτων και  τον συντονισμό της δράσης μας στο νομό Πέλλας.

Κυριακή, 5 Ιουνίου, 19:00 μ.μ. 
στην αίθουσα υπολογιστών του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών

Εμείς, τα άτομα με αναπηρία, οι χρονίως πάσχοντες και οι οικογένειές μας, έχουμε πληγεί με τον πιο σκληρό τρόπο από την οικονομική κρίση και τις οριζόντιες περικοπές, σε θεραπείες, μισθούς, συντάξεις, επιδόματα και άλλες παροχές. Την ίδια την υποβάθμιση και συρρίκνωση των δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών.
Αντιμετωπίσαμε τεράστια προβλήματα με τραγικές συνέπειες μέσα στην πανδημία ως συνέπεια του εγκαταλελειμμένου και  εμπορευματοποιημένου συστήματος υγείας και πρόνοιας.
Με το “νέο ΕΣΥ” που ετοιμάζουν, γενικεύονται οι συγχωνεύσεις και τα κλεισίματα τμημάτων και νοσοκομείων, όπως έγινε και με τη ΜΕΘ του νοσοκομείου Έδεσσας και τον κίνδυνο κλεισίματος του Ογκολογικού τμήματος του νοσοκομείου Γιαννιτσών.
Τα ειδικά σχολεία και οι υπόλοιπες δομές για παιδιά και ενήλικες με ειδικές ανάγκες ( ΚΔΑΠ, Κέντρα Ημέρας ) υπολειτουργούν με κενά σε ειδικευμένο προσωπικό και ελλείψεις σε κτιριακές και υλικοτεχνικές υποδομές όπως για παράδειγμα συμβαίνει στο Ειδικό Σχολείο Γιαννιτσών όπου δεν υπάρχει τουαλέτα για ΑμΕΑ. 
Σήμερα,  έχουμε να αντιμετωπίσουμε ένα άνευ προηγουμένου κύμα ακρίβειας στα προϊόντα πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης, στην ενέργεια, στα καύσιμα κ.α., που καθιστά αδύνατη ακόμα και την κάλυψη βασικών καθημερινών αναγκών.
Η παρουσία όλων είναι απαραίτητη γιατί μόνο με την δική μας δράση, την συσπείρωσή μας, την αγωνιστική διεκδίκηση, τα ίδια τα άτομα με αναπηρία, οι οικογένειές τους και  οι εργαζόμενοι σε αυτές τις δομές, μπορούμε να ασκούμε πίεση και να έχουμε αποτελέσματα.
           ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΑΝΑΠΗΡΩΝ (Σ.Ε.Α.ΑΝ.)
 Τηλέφωνα επικοινωνίας : 6975862173,  6975727078 

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.