Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

“Βόμβα” από την Γερμανίδα ΥΠ.ΕΣ. : Μαζέψτε τρόφιμα και νερό



Σύσταση στους Γερμανούς πολίτες να συγκεντρώσουν αποθέματα σε είδη πρώτης ανάγκης, όπως τρόφιμα και νερό έκανε η υπουργός Eσωτερικών της Γερμανίας, ανάβοντας φωτιές πέραν των γερμανικών συνόρων, αφού οι δηλώσεις της έκαναν το γύρο του διαδικτύου πολύ γρήγορα. Η ίδια πρόσθεσε ότι είναι πολύ μεγάλος ο κίνδυνος και για κυβερνοεπιθέσεις, οπότε πρέπει να ληφθούν μέτρα σε κεντρικό επίπεδο.

Μάλιστα η Νάνσι Φέζερ έδωσε στη δημοσιότητα τη λίστα των ειδών πρώτης ανάγκης που έχει καταρτήσει η γερμανική υπηρεσία πολιτικής προστασίας και που πρέπει θεωρητικώς να έχουν όλες οι γερμανικές οικογένειες στα σπίτια τους, για ώρα ανάγκης. Βέβαια η κ. Φέζερ είπε ότι τα αποθέματα αυτά πρέπει να συγκεντρωθούν σταδιακά και χωρίς πανικό.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα, Handelsblatt, σε συνέντευξή της η υπουργός τόνισε πως «οι Γερμανοί πολίτες καλό θα είναι να είναι εφοδιασμένοι στα σπίτια τους με βασικές προμήθειες σε τρόφιμα». Η Ομοσπονδιακή Υπουργός Εσωτερικών Νάνσι Φέζερ, η οποία ανήκει στο Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα (SPD), αναφερόμενη στην ενεργειακή ακρίβεια, αλλά και στις επιπτώσεις του πολέμου της Ρωσίας στην Ουκρανία, σημείωσε μεταξύ άλλων:


«Πρέπει να επιταχύνουμε τώρα για να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε τις διάφορες κρίσεις – πανδημίες, τις συνέπειες της κλιματικής αλλαγής, τους κινδύνους του πολέμου», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας και πρόσθεσε πως πρέπει να γίνει κατάλληλος έλεγχος για να βρεθούν τα προστατευτικά μέτρα που είναι απαραίτητα. Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, «αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες», είπε.

“Μαζέψτε τρόφιμα και υγρά”
Συνεχίζοντας η κ. Φέζερ τόνισε ότι πρέπει να ελεγχθεί ποια προστατευτικά μέτρα είναι απαραίτητα. «Αυτό δεν επηρεάζει μόνο τεχνικά ζητήματα, αλλά και προμήθειες για τρόφιμα, φάρμακα ή ιατρικές προμήθειες» είπε χαρακτηριστικά. Μιλώντας δε πιο συγκεκριμένα, σημείωσε πως “αν το ρεύμα διακοπεί για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα, είναι σίγουρα χρήσιμο να υπάρχει παροχή έκτακτης ανάγκης στο σπίτι”.

Παράλληλα η κ. Φέζερ αποκάλυψε πως γίνεται απογραφή των καταφυγίων της χώρας, λέγοντας ότι «υπάρχουν ακόμη 599 καταφύγια στη Γερμανία”. Η ίδια συμπλήρωσε ότι “υπάρχουν καταφύγια που χρησιμοποιούνται διαφορετικά σήμερα. Είναι λογικό να επανενεργοποιήσουμε κάποια από αυτά”.
Όσον αφορά στις προμήθειες που πρέπει να έχουν οι πολίτες, η Γερμανίδα υπουργός ανέφερε σχετικά πως οι πολίτες πρέπει να ανατρέξουν σε ειδική λίστα της γερμανικής Πολιτικής Προστασίας, σχετικά με τις προμήθειες που πρέπει να έχει κάποιος. Όπως είπε πρέπει κάποιος να φροντίσει να έχει “δέκα λίτρα σε νερό και υγρά, 3,5 κιλά σιτηρά, ψωμί, πατάτες, ρύζι, ζυμαρικά, 1,5 κιλό κρέας, ψάρι, αυγά”. Μάλιστα, συνέστησε στους πολίτες να δημιουργήσουν αποθέματα σταδιακά και όχι να πάνε μαζικά για ψώνια, για να μη δημιουργηθεί πανικός ούτε και ελλείψεις στις αγορά.

«Υψηλός κίνδυνος» για κυβερνοεπιθέσεις
Στην ίδια συνέντευξη η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας βλέπει πολλές πιθανότητες για την τροποποίηση του βασικού νόμου, ώστε να αποκτήσει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση περισσότερες εξουσίες στην άμυνα στον κυβερνοχώρο. «Η εντύπωσή μου είναι ότι υπάρχει επίσης ισχυρή υποστήριξη στα ομόσπονδα κρατίδια για να αναλάβει η ομοσπονδιακή κυβέρνηση ηγετικό ρόλο στην ασφάλεια στον κυβερνοχώρο» δήλωσε. Η κ. Φέζερ πρόσθεσε ότι “οι σύνθετες, διεθνικές απειλές από κυβερνοεπιθέσεις μπορούν να αντιμετωπιστούν αποτελεσματικά μόνο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση. Με το Εθνικό Κέντρο Κυβερνοάμυνας και με τις δυνατότητες των αρχών ασφαλείας που συγκεντρώνονται εκεί, όπου υπάρχει «μεγάλη τεχνογνωσία»”, εξήγησε.

Σύμφωνα με την ίδια, υπάρχει σήμερα «υψηλός κίνδυνος» ρωσικών κυβερνοεπιθέσεων ως αποτέλεσμα του πολέμου στην Ουκρανία. «Υπάρχει συνεχής δραστηριότητα στον κυβερνοχώρο που επηρεάζει τις επιχειρήσεις μας, αλλά και τις υποδομές ζωτικής σημασίας», δήλωσε η ίδια. «Οι χάκερ προφανώς αναζητούν τρωτά σημεία για να εγκαταστήσουν κακόβουλο λογισμικό». Για το λόγο αυτό τα μέτρα προστασίας έχουν «ενισχυθεί σημαντικά», είπε.

Τα τρόφιμα της λίστας Φέζερ
«Ο στόχος είναι να μπορούμε να επιβιώσουμε για 10 ημέρες χωρίς να πάμε για ψώνια», είπε η υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας. Ένα παράδειγμα τροφίμων που, σύμφωνα με την υπουργό, θα μπορούσε να καλύψει τις ανάγκες ενός ανθρώπου για δέκα ημέρες, παρουσιάζεται στην ακόλουθη λίστα:
  • Πόσιμα υγρά: 20 λίτρα
  • Δημητριακά, προϊόντα δημητριακών, ψωμί, πατάτες, ζυμαρικά, ρύζι: 3,5 κιλά
  • Λαχανικά, όσπρια: 4 κιλά
  • Φρούτα, ξηροί καρποί: 2,5 κιλά
  • Γάλα, γαλακτοκομικά προϊόντα: 2,6 κιλά
  • Ψάρια, κρέας, αυγά ή ολόκληρα αυγά σε σκόνη: 1,5 κιλό
  • Λίπη, λάδια: 0,375 κιλά

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Σαν συνταγή μοιάζει.
    Εμείς κυρία μου με εντολή Κούλη μαζεύουμε ανεμογεννήτριες, φωτοβολταϊκά και εμβόλια

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μοιράζουμε ψίχουλα στους πολίτες και εκατομμύρια στους φίλους κυρία μου.
      Άσε μας στις μπίζνες μας.

      Διαγραφή
  2. Αυτή είναι πιο χαζή από τον Μητσοτάκη, οπότε δεν την λαμβάνουμε υπ' όψιν. Ο Έλληνας θα πάει να "σηκώσει" από το super market 50 kg. ζάχαρη, 25 kg. ζυμαρικά, αλλά τόσα όσπρια, 20 ελαιόλαδα 5 lit, 5 κιβώτια γάλατα μακράς διάρκειας, 50 κονσέρβες, πληθωρα σαλαμιων και κασεριων, 10 συσκευασίες φέτα ΠΟΠ, 100 συσκευασίες χαρτιά υγείας (κοινώς κ@λοχαρτα), γαριδάκια, πατατάκια, σοκολάτες και όλες τις μπύρες του μαγαζιού. Τι νομίζει αυτή ότι δεν έχουμε λεφτά και ότι τα δανεικά που μας έδωσαν θα τα πάρουν πίσω; Τα έχουν πάρει ήδη σε τόκους με τα μνημόνια 10 φορές. Άντε τσακιδια μωρη ανοργασμικη Γερμανίδα που θα κάνεις κουμάντο και στο στομάχι μας. Πώς θα τα πληρώσουμε όλα αυτά; Έχει ο Θεός...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.