Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Η άδικη αναστολή εργασίας των 7.000 υγειονομικών''



Του Χαράλαμπου Παπαδόπουλου

«Λέγω δὲ ὑμῖν τοῖς φίλοις μου, μὴ φοβηθῆτε ἀπὸ τῶν ἀποκτεννόντων τὸ σῶμα καὶ μετὰ ταῦτα μὴ ἐχόντων περισσότερον τι ποιῆσαι» (Λουκ. 12,4). Νομίζω τα λόγια αυτά του Χριστού εφαρμόστηκαν από τους 7.000 υγειονομικούς. Δεν φοβήθηκαν την απειλή της Κυβέρνησης ή εμβολιάζεστε ή σας βγάζω σε αναστολή με το ενδεχόμενο της οριστικής απόλυσης.

Η Κυβέρνηση για την άδικη αναστολή εργασίας των 7.000 υγειονομικών και για το απάνθρωπο να μην τους δίνει ούτε 1 Ευρώ εδώ και 10 μήνες χωρίς να ενδιαφέρεται πως θα ζήσουν οι μέχρι πριν λίγο ευεργέτες μας, είχε μια καλή δικαιολογία. Φυσικά είχε, γιατί όπως λέει άγιος Σιλουανός ο Αθωνίτης : «Το κακό ενεργεί πάντα με απάτη, με επικάλυμμα το καλό, και θέλει να πείσει ότι το καλό αυτό που μας προβάλλει είναι τόσο σπουδαίο ώστε για την επιτυχία του είναι επιτρεπτά όλα τα μέσα. Επομένως θα καταλαβαίνουμε το κακό όχι από το καλό για το οποίο δήθεν αγωνίζεται, αλλά από κακά μέσα που χρησιμοποιεί».

Η δικαιολογία λοιπόν ήταν, επειδή οι 7.000 υγειονομικοί ήταν ανεμβολίαστοι θα διέσπειραν τον κορονοϊό και θα έδιναν κακό παράδειγμα στον κόσμο. Ποιος από εμάς δεν καταλαβαίνει ότι αυτή η δικαιολογία είναι ένα παραμύθι ; Αφού θα έκαμναν οι υγειονομικοί 2 rapid test την εβδομάδα όπως και όλοι οι ανεμβολίαστοι δημόσιοι υπάλληλοι και θα τηρούσαν όλα τα απαραίτητα μέτρα. Και όσον αφορά το κακό παράδειγμα, πρόβατα είμαστε οι πολίτες για να ακολουθούμε τυφλά τους υγειονομικούς ;

Επομένως είναι ξεκάθαρο ότι δεν το έκανε η Κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας όπως είπε, αλλά το έκανε για να τους τιμωρήσει επειδή δεν υπάκουσαν στην εντολή της. Γιατί αν το έκανε η Κυβέρνηση για την προστασία της δημόσιας υγείας γιατί δεν τους πήρε πίσω στην εργασία τους από τις 1/6/2022 που σταμάτησαν όλα τα μέτρα για τον κορονοϊό; Έστω για το καλοκαίρι και από Σεπτέμβριο το ξαναέβλεπαν. Αντίθετα ο Υπουργός Υγείας δηλώνει ότι υπάρχει το ενδεχόμενο οριστικής απόλυσής τους.

Η άδικη αναστολή εργασίας που εδώ και 10 μήνες επέβαλλε η Κυβέρνηση στους 7.000 υγειονομικούς, αποτελεί ξεκάθαρα κατάχρηση της εξουσίας που της εμπιστεύθηκε ο Ελληνικός Λαός. Και αυτό είναι πολύ επικίνδυνο γιατί μπορεί σήμερα να τιμωρούν τους υγειονομικούς με την δικαιολογία της πανδημίας, αύριο θα τιμωρήσουν εμάς με μια άλλη δικαιολογία. Μη ανησυχείτε. Οι πληρωμένοι δημοσιογράφοι των ΜΜΕ με την εκάστοτε Κυβέρνηση μπορούν να βρίσκουν την καλύτερη δικαιολογία.

Βλέποντας το θάρρος των 7.000 υγειονομικών που παύτηκαν άδικα από την εργασία τους καταλαβαίνω καλύτερα την αλήθεια των λόγων του Χριστού. Καταλαβαίνω πόσο αστείες και γελοίες είναι οι απειλές των ανθρώπων όσο ψηλή θέση και να έχουν, και πόσο αδικούμε τον εαυτό μας όταν φοβόμαστε. Ποιο είναι το χειρότερο κακό που μπορούν να μας κάνουν οι άνθρωποι ; Να μας σκοτώσουν. Μα θα πεθάνουμε μια μέρα, αργά ή γρήγορα, θέλουμε δε θέλουμε.

Γι αυτό και στην συνέχεια λέει ο Χριστός : «υποδείξω δε υμίν τίνα φοβηθήτε, φοβήθητε τον μετά το αποκτείναι έχοντα εξουσίαν εμβαλείν εις την γέενναν. Ναι, λέγω υμίν, τούτον φοβήθητε» . (Λουκ. 12,5). Μακάρι στην ζωή αυτή να έχουμε την τόλμη να φοβόμαστε μόνο τον Θεό.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Η ερμηνεία των λόγων του Χριστού ,κατά το δοκούν ,αποτελούν την μέγιστη ύβρι.Ποιος σας έδωσε το δικαίωμα αυτό.Η φτηνή ,ανούσια ,ανόητη ρητορεία χαρακτηρίζει υποκριτές.
    Ανεμβολίαστοι υγειονομικοί=άθεοι ιερείς.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.