Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Κοινωνία σε Κίνηση'': Καλλιτεχνικό Σχολείο Έδεσσας - Άλλη μια χαμένη ευκαιρία κ Γιάννου;



Ένα χρόνο μετά την ίδρυση καλλιτεχνικού σχολείου με τη δημοσίευση του στο ΦΕΚ 2538\14-6-21 καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τη διοίκηση του Δήμου για τη δημιουργία των απαιτούμενων αιθουσών, προϋπόθεση απαραίτητη, ώστε η δευτεροβάθμια εκπαίδευση νομού Πέλλας να προχωρήσει στη σύσταση οργανικών θέσεων και να τεθεί σε λειτουργία!

Η πλήρης αδιαφορία καταδεικνύει την αντίληψη που έχει ο κ Γιάννου και η παράταξη του για την παιδεία του τόπου και πώς οραματίζονται το μέλλον της περιοχής και των ανθρώπων της!

Τη στιγμή που σύλλογοι και τοπικοί καλλιτέχνες μέσα από τις εκδηλώσεις και τις εκθέσεις τους προσπαθούν να κρατήσουν πολιτιστικά όρθια μία Έδεσσα που άλλοτε άκμαζε πνευματικά, άλλη μία ευκαιρία του τόπου που δημιούργησε με πρόταση του ο διευθυντής Β΄θμιας εκπαίδευσης Πέλλας οδηγείται σε ναυάγιο.

Απώλεια Πανεπιστημίου, κτηρίου 9ου δημοτικού σχολείου, προβλήματα στέγασης Νηπιαγωγείων, μη ολοκλήρωση παράπλευρου κτηρίου Α Δημοτικού και καμία διεκδίκηση για ένα σύγχρονο πολιτιστικό κέντρο!

Η πραγματική ανάπτυξη μιας περιοχής έρχεται πρωτίστως μέσα από το ανθρώπινο δυναμικό της!

Η δημιουργία μορφωμένων, ελεύθερων πολιτών νικά τον αναχρονισμό, το σκοταδισμό και δίνει αέρα αισιοδοξίας και προόδου!

Το περιβάλλον αυτό όμως δεν μπορεί να αποτελέσει προνομιακό χώρο ανθρώπων και συνδυασμών οι οποίοι χτίζουν το ¨βασίλειο¨ τους στην εξατομικευμένη αλλαγή λαμπτήρων ή στην αποκατάσταση μίας τρύπας στη άσφαλτο με συνοδεία περήφανων φωτογραφιών στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Αποτελεί προνομιακό χώρο αυτών που έχουν την αντίληψη ότι όσο πιο γρήγορα η νέα γενιά τους καταστήσει ανεπίκαιρους, τόσο περισσότερο αποδεικνύεται ότι έχουν πετύχει στον ουσιαστικό ρόλο που τους έχει ανατεθεί από την κοινωνία!

Το καλλιτεχνικό σχολείο δεν θα χαθεί!

Αποτελεί όνειρο και στόχο της Κοινωνία σε Κίνηση!

ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Αφήστε την ανούσια κριτική.
    Εδώ υποβαθμίζεται το Νοσοκομείο που αφορά την υγεία των πολιτών και δεν γίνεται τίποτα, με τα καλλιτεχνικά θα ασχολούνται;
    Αλήθεια εκείνος ο φιλοπρόοδος σύλλογος Μ.Αλέξανδρος, ακόμα είναι χωρίς στέγη;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Άσε ρε Γιαννάκη με το καλλιτεχνικό σχολείο τώρα θα φέρουν πανεπιστήμιο το λέει ο Σωτήρης το θέμα το είχαν το έχουν και έρχεται όπως και το καλλιτεχνικό σχολείο που θέλεις να το φας εσύ και η παρέα σου που σε συμβουλεύει και δεν στα λένε καλά ....!
    Τίποτα για την σχολή του ΟΑΕΔ που υπογράφτηκε τίποτα ;
    Όπως τα δύο χιλιάρικα τον τριτέκνων παραμύθι και αυτο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.