Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Επεισοδιακή'' συνεδρίαση του Δημ. Συμβουλίου Έδεσσας- Καταγγελίες Τσεπκεντζή για τη νέα σύμβαση αποκομιδής των απορριμμάτων



Σε κλίμα έντασης, με υψηλούς τόνους, χαρακτηρισμούς και έντονες αντεγκλήσεις πραγματοποιήθηκε η πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Έδεσσας. 
Η επεισοδιακή συνεδρίαση κορυφώθηκε όταν, εκτός Ημερήσιας Διάταξης, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Γιάννης Τσεπκεντζής έθιξε ζητήματα και έθεσε ερωτήματα σχετικά με τη νέα σύμβαση αποκομιδής των απορριμμάτων, προϋπολογισμού πλέον των 5 εκ. ευρώ, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση του Δημάρχου Δημήτρη Γιάννου, ο οποίος έδειξε φανερά ενοχλημένος για την λέξη "deal" που χρησιμοποίησε ο κ. Τσεπκεντζής σε προγενέστερη ανακοίνωση της παράταξής του για το θέμα. Ειδικότερα, όπως σημείωσε ο ο Δήμαρχος, η λέξη "deal" σημαίνει ότι ήρθαν σε συμφωνία και οι δύο πλευρές και ότι είναι η ευκαιρία για να βγάλει κάποιος χρήματα. Υπογράμμισε ότι την λέξη την επιστρέφει στον ίδιο και "κρατάει τη φράση". Παράλληλα, ρώτησε τον κ. Τσεπκεντζή γιατί δεν έγιναν οι ερωτήσεις γραπτώς και υπερασπίστηκε την επιλογή της παράταξής του γιατί, όπως είπε, η πόλη είναι καθαρή και γι΄ αυτό το λόγο καλά έκαναν που δεν πήραν απορριμματοφόρα. Ρώτησε ακόμη με ποιον τρόπο θα μπορούσε να ήταν φθηνότερη η αποκομιδή.  
Να σημειωθεί ότι το συγκεκριμένο θέμα απασχολεί το σώμα από τον προηγούμενο Απρίλιο, ενώ έπειτα από την τροποποίηση της σύμβασης που είχε ζητήσει η παράταξη "Κοινωνία σε Κίνηση" το Δεκέμβριο του 2020 λόγω κορονοϊού, αποτελούσε "αντικείμενο έριδος" κατά τακτά χρονικά διαστήματα μεταξύ των δύο συνδυασμών.

Στο ξεκίνημα της συζήτησης για το θέμα, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης αποκάλυψε ότι στην προηγούμενη σύμβαση για τα απορρίμματα εκτελέστηκαν τα μισά περίπου χιλιόμετρα από αυτά που περιέγραφε η σχετική διακήρυξη. Συνέχισε λέγοντας ότι η νέα σύμβαση έπρεπε να βασιστεί στα πραγματικά χιλιόμετρα και όχι στα πλασματικά της μελέτης. Στάθηκε ιδιαίτερα στο δρομολόγιο του εμπορικού κέντρου της Έδεσσας το οποίο υπολογίζεται με 80 χιλιόμετρα, νούμερο "αδιανόητο", όπως το χαρακτήρισε.
Σύμφωνα με τα λεγόμενά του, η παρέμβαση του συνδυασμού που ηγείται ήταν η αιτία που το κόστος για το πλύσιμο των κάδων από 150.000 ευρώ στην προηγούμενη διακήρυξη προϋπολογίστηκε με τα μισά χρήματα στην καινούργια. Επέμεινε ότι η διαδικασία από το 2015 είναι "φωτογραφική" γιατί, όπως τόνισε, απαιτεί αντιρρυπαντική τεχνολογία Euro6 για τα απορριμματοφόρα, ενώ για το όχημα που πλένει την πόλη και κινείται στο κέντρο, τεχνολογία Euro3.

Ο Δήμαρχος κ. Γιάννου ζήτησε από τον κ. Τσεπκεντζή να φέρει μια μελέτη που θα αποδεικνύει ότι αυτά που κάνει η δημοτική αρχή είναι πανάκριβα και αυτά που προτείνει η αντιπολίτευση δεν κοστίζουν. "Αυτό θα βοηθούσε και δεν το έχετε κάνει ποτέ", σημείωσε. Παράλληλα τόνισε με έμφαση ότι υπάρχουν όργανα που ελέγχουν όλες αυτές τις καταστάσεις.
Ο κ Τσεπκεντζής στη δευτερολογία του, μεταξύ άλλων, είπε ότι όταν "έβρεχε δωρεάν απορριμματοφόρα σε όλη την Ελλάδα ο Δήμος δεν πήρε κανένα με οικονομικό κόστος πάνω από 300.000 ευρώ το χρόνο" και ρώτησε τους δημοτικούς συμβούλους της συμπολίτευσης πως αισθάνονται για όλα αυτά που συμβαίνουν.
Στο τέλος ζήτησε GPS στα απορριμματοφόρα για το σωστό έλεγχο, Serial N στους κάδους, προϋπολογισμό με πραγματικά χιλιόμετρα και αλλαγή των φωτογραφικών όρων!

Μπορείτε να παρακολουθήσετε τις ερωτήσεις στο βίντεο μετά το 1.30.00' και τις τοποθετήσεις του Δημάρχου και του κ. Τσεπκεντζή μετά το 2.18.00':
 
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

14 comments:

  1. Α ρε Γιαννάκη εσύ φταις για το χάλι μας, έχεις κάνει μεγάλη ζημιά με την εμμονή σου να κατέβεις και να ξανά κατέβεις στις εκλογές...παράτα τα μπας και δούμε αλλαγή στον δήμο...γιατί θα μας ξανά κάτσει κανένας Γιάννου η όμοιος του.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Κάθε φορά που βγάζει κάτι ο Γιαννάκης τα ίδια και τα ίδια. Μάλλον θα ξαναγράψετε πολλές φορές ακόμα.

      Διαγραφή
    2. Μπα σε 3χρόνια έγραψα 2 φορές, με πονάει που χαραμίζεται μια σωστή υποψηφιότητα από το πείσμα του.

      Διαγραφή
  2. Χαχαχα ο δήμαρχος ζητάει από την αντιπολίτευση να φέρει μελέτη για την καθαριότητα, ενώ αυτοί φέρνουν μελέτες κατά το δοκούν και σύμφωνα με τα θέλω τους κλασσικό παράδειγμα οδός Παύλου Μελά για την οποία έγιναν δύο μελέτες μια για αλλαγή ροής και μονοδρομηση καθόδου και στην συνέχεια μετά από αντίδραση για μονοδρομηση ανόδου και οι δύο πληρώθηκαν αδρά και σε μηχανικούς και μελετητικά γραφεία εκτός Έδεσσας. Επί των καταγγελιών θα απαντήσει ο δήμαρχος ή η μπάλα πάλι στην εξέδρα κάνοντας τον Κινέζο για μη πω τον Βιετναμέζο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Mανχαταν το εμπορικό κέντρο της Έδεσσας 80 χιλιόμετρα χρειάζεται για να κάνει αποκομιδή απορριμματοφορο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Τι Έδεσσα, τι Μανχάταν, εμπορικό κέντρο στην μια, εμπορικό κέντρο και στην άλλη.

      Διαγραφή
  4. Θαύμα θαύμα το πλύσιμο των κάδων στην νέα σύμβαση έπεσε στα μισά από 150 χιλιάδες ευρώ σε 75 χιλιαδες .ευρω.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. αναρωτιούνται οι πολίτες γιατί δεν βγαίνει στο κέντρο της πόλης μηχανική σκούπα, βρε χαζοί ευρώ 3 είναι ο δήμαρχος προστατεύει την υγεία σας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Στον εισαγγελέα Γιάννη, στον εισαγγελέα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Ποιος ρε μέτρησε 80 χλμ το κέντρο της Έδεσσας; Ποιο αστέρι;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο δήμαρχε καλά έκανες και δεν πήρες απορριμματοφορα ένας σωστός επιχειρηματίας ήρθε στην πόλη που δίνει δουλειά στα δικά μας παιδιά και τα παλιοκουμμουνια θέλουν να τον φάνε, που να ξέρουν οι ζαιοι από επιχειρείν και μπίζνες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  9. Άρε Γιάννη πάλι δεύτερος και ιδρωμένος θα έρθεις, εδώ δεν σε πιστεύουν οι δικοί σου που οι μισοί έφυγαν θέλεις να σε πιστέψουν οι ξένοι.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Αν ειχε τα κοτσια ο Τακης να καθαρισει δυο -τρεις δικους του οπως ο Τσεπκετζης θα ηταν παλι δημαρχος. Τακη οι δικοι σου σε δινουν και δγαινουν ολα στη φορα. Ξερει πολλα το πουλακι το στελνουν οι δκοι σου.

      Διαγραφή
  10. Τάκη, ζητάς από την αντιπολίτευση να κάνει μελέτη, όταν εσενα στην έκανε ιδιώτης και κόστισε στο δήμο χιλιαδες ευρώ. Τάκη, έχεις εγκρίνει 3 φορές τα τευχη της διακήρυξης και λες ότι δεν ξέρεις τι περιλαμβάνει; Ρε Τάκη; 3 φορές και δεν διάβασες τις υποχρεώσεις του εργολάβου; Αλλά έτσι ειναι, αν δεν πληρώνεις από την τσέπη σου δεν σε νοιάζει, ο πολιτης πληρώνει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.