Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

''Κοινωνία σε Κίνηση'': Καμία έκπληξη πια για όσα συμβαίνουν στην αυτοδιοίκηση!



Δυστυχώς δεν προκαλεί έκπληξη η πρόθεση του Υπουργού Εσωτερικών Μάκη Βορίδη να φέρει σε διαβούλευση νομοσχέδιο με διάταξη του οποίου καταργεί το διάλογο στα Δημοτικά Συμβούλια.
Οι προθέσεις είχαν φανεί από την πρώτη στιγμή όταν αμέσως έπειτα από τις αυτοδιοικητικές εκλογές τροποποιήθηκε ο νόμος του Κλεισθένη. 
Έτσι αφού μεταφέρθηκαν αρμοδιότητες του Δημοτικού Συμβουλίου στις επιτροπές, στη συνέχεια εξασφάλισαν σε αυτές πλειοψηφία για τις παρατάξεις των Δημάρχων! 
Επί της ουσίας επρόκειτο για εξαπάτηση της λαϊκής βούλησης,
πρωτοφανή αλλοίωση της εντολής των πολιτών σε χώρα δημοκρατική εντός Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Για την Κοινωνία σε Κίνηση θεωρείται ως θεσμοθετημένο πραξικόπημα που ήδη κρίνεται αντισυνταγματικό από το ΣΤΕ!
Τώρα με νέα διάταξη αφαιρείται το δικαίωμα στους επικεφαλής των παρατάξεων να εισάξουν προς συζήτηση θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης, δικαίωμα που διατηρείται μόνο για το Δήμαρχο και τον Πρόεδρο.

Φυσικά ως «Κοινωνία σε Κίνηση» ουδεμία αντίδραση αναμένουμε επί του θέματος από την Διοίκηση του Δήμου, η οποία πολλές φορές κρύφτηκε πίσω από τις τροποποιήσεις και αρνήθηκε να φέρει ως εξαιρετικής σημασίας θέματα στο ΔΣ (αρθρ 72) ισχυριζόμενη πως έτσι έκρινε ο νομοθέτης.

Η Κοινωνία σε Κίνηση δεν είναι ίδια!

Πιστεύει στην κουλτούρα των συνεργασιών και το δημοκρατικό διάλογο καθώς αυτό αποτελεί συστατικό της ύπαρξης της!

Δεσμευόμαστε:

α) πως εάν αν τελικά περάσει η επίμαχη διάταξη, για εμάς  θα αποτελέσει κενό γράμμα! 
Δεν πρόκειται σε καμία περίπτωση να την χρησιμοποιήσουμε  για να περιορίσουμε τον έλεγχο και να φιμώσουμε τη διαφορετική άποψή που θα θελήσει να εκφέρει ο επικεφαλής οποιαδήποτε παράταξης της
αντιπολίτευσης.

β) ότι σε όλα τα επίσημα μέσα ενημέρωσης του Δήμου Έδεσσας θα υπάρχει  η φωνή και η άποψη της αντιπολίτευσης!

γ) για την τακτική επικοινωνία και διαβούλευση με τους επικεφαλής όλων των παρατάξεων ακόμα και αυτών που δεν έχουν εκλεγεί, για την καλύτερη αντιμετώπιση όλων των θεμάτων που απασχολούν την τοπική μας κοινωνία!

δ) θα τηρήσουμε το νόμο που δίνει το δικαίωμα στις παρατάξεις της αντιπολίτευσης να διατηρούν γραφείο εντός του Δημαρχείου!

Όλα αυτά απέχουν από το αρεστό και εύκολο Δημαρχοπυρηνικό μοντέλο μιας άλλης εποχής και προϋποθέτουν καθαρότητα προθέσεων και επιθυμία για διάλογο με ουσιαστικά επιχειρήματα!

Προϋποθέτουν ακόμα βαθιά ριζωμένη Δημοκρατική Συνείδηση!

Φιλοδοξία δικιά μας είναι να αποτελέσουμε την πραγματική αλλαγή που επιζητεί ο πολίτης και η σύγχρονη αυτοδιοίκηση!

 ''ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΣΕ ΚΙΝΗΣΗ''

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Μπράβο Γιάννη κάθε δημοκράτης πολίτης πέρα κομματικής τοποθέτησης αντιλαμβάνεται την ακροδεξιά μετατόπιση στον Δήμο και θα απαντήσει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.