Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σταμενίτης: «Άμεση παρέμβαση για τις ζημιές σε ροδάκινα, νεκταρίνια, βερίκοκα με δίκαιες αποζημιώσεις»



Συνάντηση με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Σε συνέχεια της συνάντησης του με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ, ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Διονύσης Σταμενίτης συναντήθηκε στις 16 Ιουνίου 2022 με τη Γενική Γραμματέα του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Καλογήρου, με την οποία συζήτησε το ζήτημα της αντιμετώπισης των ζημιών που προκάλεσαν οι έντονες βροχοπτώσεις και η επέλαση του φαινομένου Genesis σε ροδάκινα, νεκταρίνια και βερίκοκα.

Ο Βουλευτής παρουσίασε αναλυτικά τις ζημιές που έχουν προκληθεί στις δενδροκαλλιέργειες ροδακίνων, νεκταρινιών και βερίκοκων, τονίζοντας ότι πρόκειται για καταστροφές που δημιουργούν σημαντικές απώλειες στο εισόδημα των παραγωγών.

Ο κ. Σταμενίτης τόνισε ότι οι αδυναμίες στον κανονισμό του ΕΛΓΑ είναι απαραίτητο να διορθωθούν ώστε να προσαρμοστούν στα νέα δεδομένα που προκαλεί η κλιματική αλλαγή και οι συνέπειες της. Ωστόσο, όπως σημείωσε, το γεγονός αυτό δεν πρέπει να μας εμποδίσει από την ουσιαστική, άμεση και δίκαιη στήριξη των παραγωγών και για αυτόν τον λόγο πρέπει να αξιοποιηθούν τα εργαλεία που έχει στη διάθεση της κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την ενίσχυση των παραγωγών λόγω καταστροφών που έχουν προκαλέσει φυσικά φαινόμενα και δεν καλύπτονται από τον κανονισμό του ΕΛΓΑ.

Σε αυτό το πλαίσιο ο Βουλευτής ενημέρωσε τη Γενική για τη συνάντηση του με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ και για την κινητοποίηση των μηχανισμών με σκοπό την καταγραφή του εύρους και του κόστους της ζημιάς, προκειμένου το πόρισμα που θα προκύψει να κατατεθεί στην επιτροπή Κρατικών Ενισχύσεων και να αποφασιστεί το πλαίσιο ενίσχυσης των παραγωγών. Ενώ ζήτησε από την κα Καλογήρου, η οποία συμμετέχει από πλευράς Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στην επιτροπή των Κρατικών Ενισχύσεων, να συμβάλλει στην προεργασία ώστε με την κοινοποίηση του πορίσματος από τον ΕΛΓΑ να είναι έτοιμος ο μηχανισμός να προχωρήσει στη στήριξη των παραγωγών με τρόπο άμεσο και δίκαιο.

Η κ. Καλογήρου ενημέρωσε τον Βουλευτή ότι το ζήτημα θα εξεταστεί ενδελεχώς και σε συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΛΓΑ αλλά και με τον με τον Υφυπουργό παρά των Πρωθυπουργό, αρμόδιο για φυσικές καταστροφές, κ. Τριαντόπουλο θα συντονίσουν τις απαραίτητες ενέργειες ώστε σύντομα να έχουμε το πλαίσιο βάσει του οποίου θα ενισχυθούν οι παραγωγοί. Μάλιστα η κα Καλογήρου ήδη κοινοποίησε στον κ. Τριαντόπουλο την επιστολή του Βουλευτή Πέλλας κ. Σταμενίτη με την οποία εκθέτει το ζήτημα και ζητά άμεσες ενέργειες.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Δύσκολο να αλαξη ο κανονισμός Διονύση
    Όχι ότι δεν γίνεται..αν το θέλετε όλα γίνονται
    Είναι ένα πρόβλημα που χρόνια το παλεύει ο Καρασμανης να το αλαξης.
    Ξανά λέω.αν θέλετε μπορείτε

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΠHΓE O ANΘPΩΠOΣ NA BΓEI ΦΩTOΓPAΦIA ME MIA ΓENIKH ΓPAMMATEA ΓIA NA ΠAPOYΣIAΣEI TA ΣTOIXEIA. TO IΔIO MAΣ EKANE KAI TO 2020, TOTE ZHTOYΣE NTEMINIMIΣ TΩPA ZHTA ΠΣEA. PE ΣYNENNOHΘEITEMETAΞY ΣAΣ, O KAPAΣMANHΣ AΠOΔEIKNYEI ME ΣTOIXEIA OTI KAΛYΠTETAI H ZHMIA, O ΣTAMENITHΣ ZHTA ΠΣEA. OTI EKANE KAI TO 2020. AΣΠPO O KAPAΣMANHΣ, MAYPO O ΣTAMENITHΣ. MAYPO ΘA ΦATE KAI ΣTIΣ EKΛOΓEΣ .
    TPEIΣ MEPEΣ EBPEXE AKATAΠAYΣTA KAI ΔEN EINAI ZHMIA AMEΣH; O KANONIΣMOΣ TO ΛEEI ΣAΦEΣTA, OI AKAIPEΣ YΠEPBOΛIKEΣ BPOXOΠTΩΣEIΣ KAΛYΠTONTAI .PE MAYZEYTHTE KAI ENΩΘHTE. EINAI NTPOΠH, KATANTIA NA ΣE ΔOYΛEYOYNE TA YΠAΛΛHΛAKIA TOY EΛΓA. PE ΞYΠNHΣTE H ZHMIA KAΛYΠTETAI AΠO TON EΛΓA . ΣTAMENITH ΔIABAΣE ΠPIN NA ΠEIΣ MΠOYPΔEΣ. ΣAN THN MΠOYPΔA ΠOY ZHTOYΣEΣ H ANΘOΦOPIA NA KAΛYΦΘEI, OTAN EΔΩ KAI 20XPONIA AΠOZHMIΩNETAI. MHN ΞANAMIΛHΣEIΣ ΓIA KPATIKEΣ ENIΣXYΣEIΣ EINAI TA ΠAΛIA ΠΣEA. TO KATAΛABEΣ MAΣ KEΣ.KAI KYPIΩΣ NA ΣYNNENOHΘEIΣ ME TON KAPAΣMANHΣ. AΛΛIΩΣ NA ΠNIΓEITE.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. ΡΕ ΝΙΟΝΙΟ ΚΑΤΣΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ ΜΗΝ ΑΣΧΟΛΕΙΣΑΙ. ΟΠΟΥ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΣΑΙ ΣΚ@Τ@ ΤΑ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.