Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Erasmus plus: Επίσκεψη εκπ/κών και μαθητριών του 4ου Δημοτικού Σχολείου Έδεσσας στην Εσθονία (φωτο)Το 4ο Δημοτικό Σχολείο Έδεσσας συμμετείχε με τους συντονιστές του σχεδίου κ. Μαρία Σιόλου και κ. Σωτήριο Γκαλίπη και τις μαθήτριες, Μάρθα Νικολαϊδου, Ευθυμία Μίσκου και Αγγελική Παπαντώνη, στην 3η διεθνική συνάντηση ευρωπαϊκού σχεδίου Erasmus plus με τίτλο: “ Our cultures-our treasures”, που φιλοξενήθηκαν από το σχολείο Parnu Kuninga Tanava Pohikool, στην πόλη Πάρνου της Εσθονίας, από τις 30 Μαϊου ως τις 3 Ιουνίου 2022. 
Στην συνάντηση αυτή πήραν επίσης μέρος και εκπ/κοί και μαθητές από τα εταιρικά σχολεία της Σλοβενίας, της Πορτογαλίας και της Ισπανίας, που συμμετέχουν στο σχέδιο.
Η διευθύντρια κ. Urve Krause και όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου υποδοχής Parnu Kuninga Tanava Pohikool, φρόντισαν ώστε όλοι μαζί οι εταίροι από την Σλοβενία, Ελλάδα και την Πορτογαλία να ζήσουμε μια πολύ δημιουργική και όμορφη εβδομάδα.  
 Η φιλοξενία ξεκίνησε με την θερμή υποδοχή από την διευθύντρια του σχολείου και με παρουσιάσεις και εργαστήρια σχετικές με την Εσθονία, την πόλη Πάρνου, το σχολείο φιλοξενίας και την εσθονική γλώσσα, όπου συμμετείχαν εκπαιδευτικοί και μαθητές του φιλοξενούντος εσθονικού και των εταιρικών σχολείων που το επισκέφτηκαν.
Κατά την διάρκεια της εβδομάδας συνάντησης οι επισκέπτες μαθητές και εκπ/κοί των εταιρικών σχολείων, παρακολούθησαν παρουσιάσεις τοπικών μουσικών οργάνων και μουσικές εκδηλώσεις, από μαθητές και μαθήτριες του εσθονικού σχολείου και γνώρισαν την μουσική κουλτούρα της Εσθονίας.
Επίσης, πραγματοποιήθηκε επίσκεψη στο Pernova Nature House και στο Tolkuse bog, όπου οι φιλοξενούμενοι εκπαιδευτικοί και μαθητές ήρθαν σε επαφή με την βιοποικιλότητα της εσθονικής πανίδας και περπάτησαν στην άγρια φύση της Εσθονίας.
Ακόμη, κατά την διάρκεια ημερήσιας εκδρομής στην πόλη Τάρτου, οι επισκέπτες ξεναγήθηκαν στο εθνικό εσθονικό μουσείο και γνώρισαν την σύντομη ιστορία της Εσθονίας.
Γενικά, η εμπειρία της εβδομάδας συνάντησης για τους μαθητές όλων των συμμετεχόντων σχολείων ήταν ιδιαίτερα σημαντική, αφού γνώρισαν την κουλτούρα και τον πολιτισμό της  χώρας και της περιοχής που τους φιλοξένησε και αντάλλαξαν εμπειρίες, απόψεις, ιδέες και προβληματισμούς σχετικά με το θέμα του Σχεδίου.
Η επόμενη συνάντηση για το σχέδιο καθορίστηκε να πραγματοποιηθεί τον ερχόμενο Οκτώβριο στο εταιρικό σχολείο CEIP CRUCEIRO DE CANIDO, στην πόλη Φερρόλ, της Γαλικίας στην Ισπανία.

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.