Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Προεκλογικός συναγερμός από νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών



Συναγερμό σε όλες τις πολιτικές πτέρυγες για την διεξαγωγή πρόωρων εκλογών το φθινόπωρο σήμανε νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών που άρχισε να συζητείται χθες στη επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής και προωθεί σειρά αλλαγών στις εκλογικές διαδικασίες (μείωση προστίμων για παραβάσεις εκλογικών δαπανών, ψήφος αποδήμων κλπ).

Το ενδεχόμενο της διεξαγωγής πρόωρων εκλογών άφησε ανοικτό ακόμη και ο ίδιος ο υπουργός Εσωτερικών, Μάκης Βορίδης, καθώς δήλωσε με νόημα ότι δεν επιθυμεί να εισέλθει σε αυτή τη συζήτηση. «Όποια στιγμή στον τελευταίο χρόνο της θητείας, φέρεις κάτι που σχετίζεται με την εκλογική νομοθεσία, θα σου πουν ότι πας να κάνεις πρόωρες εκλογές» ανέφερε, επιβεβαιώνοντας ουσιαστικά ότι ο χρονισμός της κατάθεσης του νομοσχεδίου φέρει προεκλογικό άρωμα. «Ο πρωθυπουργός είναι και ο μόνος ο οποίος έχει τη δυνατότητα να προκηρύξει πρόωρες εκλογές. Όλοι οι υπόλοιποι μπορεί να κάνετε σκέψεις ή μπορεί να εκφράζετε επιθυμίες» συμπλήρωσε ο κ. Βορίδης δίνοντας περαιτέρω τροφή στα σενάρια που θέλουν την κυβέρνηση να ορίζει την ημερομηνία διεξαγωγής των εκλογών στο μέσον ή στα τέλη Σεπτεμβρίου.

ΣΥΡΙΖΑ: Προεκλογικό το νομοσχέδιο
«Είναι ξεκάθαρο πια ότι οι εκλογές έρχονται» σχολίασε από την πλευρά του ο εισηγητής του ΣΥΡΙΖΑ, Διονύσης Καλαματιανός, και χαρακτήρισε «προεκλογικό» το νομοσχέδιο που προγραμματίζεται να ψηφιστεί στο μέσο του καλοκαιριού από την Ολομέλεια της Βουλής. «Είναι προεκλογικό νομοσχέδιο πώς να το κάνουμε εδώ. Πριν τρεις μήνες είχατε ένα Προεδρικό διάταγμα, τώρα φέρνετε διατάξεις που τα αλλάζετε, μετά από τρεις μήνες. Πώς έτσι λοιπόν;» διερωτήθηκε στο ίδιο πνεύμα ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών προεξόφλησε εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ και ο τομεάρχης Εσωτερικών, Κώστας Ζαχαριάδης, σχολιάζοντας ότι ο κ. Βορίδης διανύει «τις τελευταίες εβδομάδες της υπουργικής του θητείας».
ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής: Εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου

Αντίστοιχα η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, Ευαγγελία Λιακούλη, χαρακτήρισε οφθαλμοφανή τον προεκλογικό χαρακτήρα του νομοσχεδίου. «Για να μην κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας η κατάθεση σωρείας εκλογικών άρθρων έδωσε το εναρκτήριο λάκτισμα της προεκλογικής περιόδου» είπε και διερωτήθηκε απευθυνόμενη στην κυβέρνηση «πού να κρυφτείτε και πώς να κρυφτείτε για τα αυτονόητα;». «Έχουμε εκλογές, μας λέτε σήμερα, με το νομοσχέδιο που καταθέτετε και μας δίνετε το σήμα και σε εμάς, έτσι ώστε να μην αιφνιδιαστούμε. Καλοσύνη σας, πάντως, στο πολιτικό σαβουάρ βιβρ. Για αυτό και οι παρατάξεις της αντιπολίτευσης –να ξέρετε- το εκτιμούν» συμπλήρωσε δηκτικά η βουλευτής του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.
Ελληνική Λύση: Θέλετε εκλογές για να προλάβετε τον χειμώνα

Σε ανάλογο πνεύμα ο Αντώνης Μυνωλάκης της Ελληνικής Λύσης επισήμανε ότι η κυβέρνηση αφενός υποστηρίζει ότι οι εκλογές θα γίνουν στο τέλος της τετραετίας και αφετέρου προωθεί «ένα πολυνομοσχέδιο σε μια περίοδο έντονης φήμης για πρόωρες εκλογές, που αποτελεί ουσιαστικά ένα κράμα νομικών διατάξεων για την χρηματοδότηση των κομμάτων, τις κυρώσεις για παράβαση εκλογικής νομοθεσίας κλπ». Διερωτήθηκε δε αν το υπουργείο Εσωτερικών «κάνει προεκλογικό ζέσταμα» με το συζητούμενο νομοσχέδιο στη Βουλή και εκτίμησε ότι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης «θέλει να κάνει πρόωρες εκλογές για να μην τον προλάβει ο χειμώνας που θα είναι πάρα πολύ δύσκολος».

Πηγή: naftemporiki.gr

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

2 comments:

  1. Ο ΚΑΤΕΡΓΑΡΗΣ ΚΑΝΕΙ ΟΝΕΙΡΑ ΑΠΑΤΗΛΑ ΜΕ ΤΕΤΟΙΑ ΤΕΡΤΙΠΙΑ.ΑΣΥΝΕΠΗΣ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΤΟΥ ΔΕΣΜΕΥΣΕΙΣ ΦΤΩΧΟΠΟΙΗΣΕ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ.ΑΣ ΚΑΝΕΙ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟ 2023 ΜΕ ΔΕΗ ΤΑΒΑΝΙ ΒΕΝΖΙΝΗ 3€ ΚΑΙ ΑΥΞΗΣΗ ΣΤΑ ΕΙΔΗ ΠΡΩΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ 40%.ΜΕ ΠΛΗΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΤΟΙΜΟΥΣ ΜΕ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΤΟΥ ΚΩΛΟΥ ΤΗΣ ΜΑΙΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΜΙΣΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΣΟΚ. ΜΕ ΓΡ.ΠΟΛ.ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝ ΑΠΟΤΥΧΗΜΕΝΟ ΚΥΠΡΙΟ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΕΝΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΜΟΡΦΩΜΑ ΚΑΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΝΑΝ ΑΡΓΟΣΧΟΛΟ ΔΙΧΩΣ ΕΝΣΗΜΑ.ΚΑΛΥΤΕΡΑ ΤΟ ΤΡΥΠΗΜΑ ΤΗΣ ΨΕΥΤΙΑΡΙΣΤΕΡΑΣ ΠΑΡΑ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ ΤΗΣ ΝΕΟΦΙΛΕΛΕΎΘΕΡΗΣ ΚΑΜΟΡΑ.ΑΝΤΕ ΣΠΙΤΙ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΑΝ ΑΛΛΑΞΕΤΕ ΑΡΧΗΓΟ ΤΑ ΞΑΝΑΛΕΜΕ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Δεν με πτοεί τίποτα.
      Φεύγω για μπανάκια στο TURKEAGEAN, αν μου επιτρέψει ο Ερντογαν.........

      Διαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.