Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοινοβουλευτικές δραστηριότητες Γ. Καρασμάνη σε μια σειρά θεμάτων που απασχολούν φορείς και πολίτες



Ο Γιώργος Καρασμάνης, συνεχίζει τις πρωτοβουλίες και δραστηριότητες κοινοβουλευτικού ελέγχου, καταθέτοντας αναφορές και παρεμβαίνοντας σε θέματα που αφορούν φορείς και πολίτες του Νομού μας.

Παραθέτουμε τις σημαντικότερες αναφορές του πρώην Υπουργού προς τους αρμοδίους Υπουργούς το τελευταίο διάστημα :

· Την επιστολή του Δήμου Σκύδρας, με την οποία ζητά την εφαρμογή του Κανονισμού του ΕΛΓΑ ώστε να υποβληθούν άμεσα δηλώσεις ζημιάς από τους παραγωγούς που οι δενδροκαλλιέργειες τους καταστράφηκαν από τις τελευταίες υπερβολικές βροχοπτώσεις.

· Την επιστολή της Τοπικής Κοινότητας Δάφνης, με την ενημερώνει για την ολοκληρωτική καταστροφή που έχουν υποστεί οι κάτοικοι της Κοινότητας, στην παραγωγή ροδάκινων, νεκταρινιών και βερίκοκων που ήταν στο στάδιο της ωρίμανσης και της συγκομιδής και ζητά να εφαρμοστεί ο Κανονισμός και να αποζημιωθούν από τον ΕΛΓΑ κι όχι από Κρατικές Οικονομικές Ενισχύσεις ή άλλο πρόγραμμα.

· Την επιστολή του Εμπορικού Βιοτεχνικού & Επαγγελματικού Συλλόγου Αριδαίας, με την οποία ενημερώνει για τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από την μείωση του προσωπικού του ΕΛΤΑ Αριδαίας και ζητά να δοθεί λύση με την προσθήκη επιπλέον εργαζομένων σε θέσεις διανομέων και ταμείων.

· Το υπόμνημα των παραγωγών και των μελών του Α. Σ. Βεγορίτιδας – Βόρας, της Ομάδας Παραγωγών Οπωροκηπευτικών Α.Σ. Βεγορίτιδας, του Α.Σ. Επεξεργασίας και Εμπορίας Αγροτικών Προϊόντων Άρνισσας και του Α.Σ. Οπωροκηπευτικών Παναγίτσας, με το οποίο ζητούν να αποζημιωθούν την ζημιά που υπέστησαν από τον παγετό στο προανθικό στάδιο το 2021 στις δενδροκαλλιέργειες τους.

· Την επιστολή του Σωματείου Εργατών Εργατριών Γης Αγροτικών Προϊόντων Κονσερβοποιείων Διαλογητηρίων Ψυγείων Ν. Πέλλας, με την

οποία ζητά να εφαρμοστεί η εργατική νομοθεσία στους εργαζομένους και ειδικότερα να καταβάλλεται το επίδομα τριετιών και γάμου, οι ώρες υπερεργασίας – υπερωρίας, τα δώρα και τα επιδόματα και να παρθούν μέτρα για την προστασία της υγείας και της ασφάλειας τους. Επιπλέον ζητά να τροποποιηθούν οι προϋποθέσεις που απαιτούνται ώστε όλες οι επιχειρήσεις μεταποίησης φρούτων και λαχανικών να χαρακτηριστούν εποχικές, προκειμένου όσοι εργαστούν το καλοκαίρι σε αυτές να μπορούν να λάβουν ταμείο ανεργίας με τις διατάξεις των εποχιακών εργατών.

· Την επιστολή του Πανελληνίου Συλλόγου Αναπληρωτών Δασκάλων (ΠΑΣΑΔ), με την οποία ζητά τα κενά των δασκάλων να καλυφθούν με μόνιμους διορισμούς και η κατανομή των διορισμών να γίνει σύμφωνα με την αναλογία που προκύπτει από τις πραγματικές ανάγκες, όπως αυτές αποτυπώνονται από τα οργανικά κενά κάθε κλάδου.

· Το υπόμνημα της Πανελλήνιας Ένωσης Αναπληρωτών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (Π.Ε.Α.Δ.), σχετικά με την αντίθεση της στο ενδεχόμενο αλλαγής του συστήματος διορισμών των εκπαιδευτικών, στο οποίο θα συμπεριλαμβάνεται και γραπτός διαγωνισμός και ζητά να υπάρξει πρώτα διάλογος με τους αναπληρωτές εκπαιδευτικούς όσον αφορά τα κριτήρια πρόσληψης τους.

· Το υπόμνημα της Τοπικής Κοινότητας Δροσερού, με την οποία ζητά την στελέχωση του Περιφερειακού Ιατρείου Δροσερού με ιατρό με σκοπό την παροχή πρωτοβάθμιας ιατρικής φροντίδας, καθώς επίσης την αλλαγή διοικητικής υπαγωγής του Ιατρείου από το Κ.Υ. Σκύδρας στο Κ.Υ. Κρύας Βρύσης.

· Την επιστολή των Νεοδιόριστων Εκπαιδευτικών με την οποία ζητούν να τους δοθεί το δικαίωμα υπηρεσιακών μεταβολών (μετάθεσης – απόσπασης) πριν γίνουν νέοι διορισμοί από τους ίδιους πίνακες κατάταξης για λόγους ισονομίας δικαιοσύνης και ηθικής τάξης.

· Την επιστολή πολιτών – ιδιοκτητών οικοπέδων Ν. Πέλλας, με την οποία ζητούν να δοθεί παράταση ενός έτους στην έκδοση οικοδομικής άδειας σύμφωνα με τον Ν. 1819/2021.

· Το υπόμνημα του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Έδεσσας & Αλμωπίας σχετικά με την αύξηση των δρομολογίων των τρένων στη διαδρομή Θεσσαλονίκη – Έδεσσα – Φλώρινα και την μεγαλύτερη επιδότηση στα εισιτήρια των κοινωνικών ομάδων με περισσότερη ανάγκη (εργαζόμενοι, φοιτητές, συνταξιούχοι , ΑμεΑ).

· Την επιστολή ιδιοκτητών ΚΔΑΠ με την οποία ζητούν την συνέχιση χρηματοδότησης του προγράμματος των voucher.

· Την επιστολή του Συλλόγου Αποφοίτων Τμημάτων Ειδικής Αγωγής (ΣΑΤΕΑ), σχετικά με την πρόταση του, ώστε το σύστημα να ¨τρέξει¨ ταυτόχρονα στην Ειδική και Γενική Εκπαίδευση για τους επικείμενους διορισμούς των εκπαιδευτικών.

· Την επιστολή του Αγροτικού Συνεταιρισμού Αρχαγγέλου με την οποία ενημερώνει και ζητά λύση στα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της περιοχής, λόγω της χαμηλής τιμής πώλησης του κερασιού, καθώς επίσης λόγω του μεγάλου κόστους παραγωγής εξαιτίας της αύξησης τιμής των γεωργικών φαρμάκων, των λιπασμάτων, των καυσίμων και των ημερομισθίων των εργατών γης.

· Την επιστολή των Εκπαιδευτικών Μουσικής ΠΕ-79.01 με την οποία ζητούν να υπάρξει σημαντική αύξηση του αριθμού διορισμών στον κλάδο τους, ισοκατανομή αυτών μεταξύ Μουσικών και Γενικών Σχολείων και να καλυφθεί η πλειοψηφία των υφιστάμενων κενών τους.

· Την επιστολή της Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρία (ΕΣΑμεΑ), με την οποία ζητά να δοθεί άμεσα παράταση στο πρόγραμμα ¨Ανακυκλώνω - Αλλάζω Συσκευή¨ και να μη βρεθούν εκτός προγράμματος άτομα με αναπηρία.

Παράλληλα, επισημαίνεται ότι ο Γιώργος Καρασμάνης συνεχίζει την επικοινωνία με τους αρμοδίους Υπουργούς, για την επίλυση των ανωτέρω θεμάτων που έχει αναδείξει με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις στη Βουλή.

Υ.Γ. : Με αφορμή τα Δελτία που κυκλοφόρησαν για την υπογραφή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης των Υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Οικονομικών, σύμφωνα με την οποία αυξάνεται το όριο για πληρωμή για τις νυχτερινές ώρες του Αστυνομικού Προσωπικού, από 48 ώρες τον μήνα που ήταν μέχρι τώρα, σε 64 ώρες, επισημαίνουμε τα εξής :

Ο Γιώργος Καρασμάνης έχει καταθέσει δύο αναφορές στη Βουλή προς τους αρμοδίους Υπουργούς Προστασίας του Πολίτη Τάκη Θεοδωρικάκο και Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα (υπ’ αριθμ. 641 από 26/11/2021 και υπ’ αριθμ. 886 από 20/12/2021), τις επιστολές της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), με τις οποίες ζητούσε την αύξηση του πλαφόν των ωρών νυχτερινής απασχόλησης στο αστυνομικό προσωπικό.

Επίσης ο πρώην Υπουργός έχει καταθέσει την υπ’ αριθμ. 1590 από 22/02/2021 Αναφορά του στη Βουλή προς τον τότε αρμόδιο Υπουργό Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, την επιστολή της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), σχετικά με το ίδιο αίτημα.

Να τονιστεί ακόμα, ότι ο Γιώργος Καρασμάνης στις 09/12/2020 σε ομιλία του στην Ολομέλεια της Βουλής σε σχετικό Νομοσχέδιο του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, είχε αναφερθεί στην ανάγκη να υπάρξει άμεση αύξηση του κονδυλίου της νυχτερινής αποζημίωσης, δεδομένου ότι πολλοί αστυνομικοί συμπληρώνουν το ανώτατο πλαφόν, κυρίως λόγω των πολλών νυχτερινών υπηρεσιών (Πρακτικά της Συνεδρίασης ΜΖ΄ 09-12-2020 της Ολομέλειας της Βουλής, σελίδες 3894 – 3895).

Από το πολιτικό γραφείο του βουλευτή

 

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. ΦΤΑΝΕΙ ΧΟΡΤΑΣΑΜΕ...................

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Μήπως είναι επίκαιρο;
      https://www.youtube.com/watch?v=YHEP2CqyeKw

      Διαγραφή
  2. Λ@M#ΓIO, ΣOY TO EXΩ ΠEI ΠOΛΛEΣ ΦOPEΣ ΘA ΓPAΦEIΣ ΦTANEI XOPTAΣAME ,BINTEO ΚΑΙ ΤΑ ΤΟΙΑΥΤΑ ... KAI ΘA AΠOTYΠΩNEIΣ ΓIA ΠOΛΛA XPONIA TON ΦΘONO ΣOY. KAI AYTH THN ΦOPA TA ΠPOΓNΩΣTIKA ΛENE, ENAΣ ΚΑΡΑΣΜΑΝΗΣ KAI ME MEΓAΛH ΔIAΦOPA.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.