Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Θ. Τζάκρη: Tροποποιήθηκε η ΚΥΑ για οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω COVID-19



Μετά από ερώτησή μου τροποποιήθηκε η ΚΥΑ για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω των οικονομικών απωλειών που υπέστηκαν από τον COVID-19 και επιτάθηκαν από τους παγετούς του 2021

Συμπεριλαμβάνονται πλέον και οι επιχειρήσεις οι οποίες κατά την 1η Απριλίου 2021 ή κατά την 31η Αυγούστου 2021 απασχολούσαν τουλάχιστον δύο (2) άτομα σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή τέσσερα (4) άτομα σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων και των εποχικών εργαζομένων

Με την από 16-6-2002 Ερώτηση μου που υπέβαλλα προς τους Υπουργούς Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, ζήτησα την τροποποίηση του σημείου δ, της παραγράφου 3, του άρθρου 1 της ΚΥΑ 75244/2022 (ΦΕΚ B’ 2760/02.06.2022) για την οικονομική ενίσχυση των επιχειρήσεων λόγω των οικονομικών απωλειών που υπέστηκαν από τον COVID-19 και επιτάθηκαν από τους παγετούς του 2021 προκειμένου να συμπεριληφθούν και οι αγροτικές επιχειρήσεις εποχικού χαρακτήρα οι οποίες συνήθως εξυπηρετούνται από εποχικό προσωπικό και την 1η Απριλίου 2021 δεν απασχολούσαν τουλάχιστον δύο (2) άτομα σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης σύμφωνα με το σύστημα ΕΡΓΑΝΗ.

Το αρμόδιο Υπουργείο Οικονομικών με Απάντησή του με ενημέρωσε ότι στις 24 Ιουνίου προχώρησε στην έκδοση της νέας ΚΥΑ 88507ΕΞ2022/23.6.2022 (ΦΕΚ Β`3275) με την οποία τροποποιήθηκε η αρχική ΚΥΑ ως προς τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι επιχειρήσεις προκειμένου να είναι επιλέξιμες για να λάβουν την ενίσχυση.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την περ.δ της παρ. 3 του άρθρου 1, όπως τροποποιήθηκε, εκδήλωση ενδιαφέροντος δύνανται να υποβάλλουν οι επιχειρήσεις, οι οποίες απασχολούσαν κατά την 1η Απριλίου 2021 ή κατά την 31η Αυγούστου 2021 τουλάχιστον δύο (2) άτομα σε καθεστώς πλήρους απασχόλησης ή τέσσερα (4) άτομα σε καθεστώς μερικής απασχόλησης, συμπεριλαμβανομένων και των εποχικών εργαζομένων, σύμφωνα με το σύστημα «ΕΡΓΑΝΗ».

H απάντηση του Υπουργού Οικονομικών στην Ερώτηση της Βουλευτού Πέλλας κ. Θεοδώρας Τζάκρη:




Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:


  1. E OXI KAI H EPΩTHΣH ΣOY TPOΠOΠOIHΣE THN KYA. AΠO THN ΠPΩTH ΣTIΓMH O YΦYΠOYPΓOΣ META TA ΣTOIXEIA ΠOY ΠAPOYΣIAΣE ΣTHN BOYΛH O BOYΛEYTHΣ (ΔEN ΛEΩ ONOMA ΓIA NA MHN ΛENE OTI TON ΔIAΦHMIZΩ) HTAN ΣE EΠAΦH ME TON ΣYNETAIPIΣMO MAΣ (OYTE TO ONOMA TOY ΣYNETAIPIΣMOY ΛEΩ ,ΓIA EYNOHTOYΣ ΛOΓOYΣ) KAI ETΣI ΠPOΣTEΘHKE ΣTHN KYA OI 4 EΠOXIKOI EPΓAZOMENOI.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.