Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρέμβαση Κ. Καραμανλή για υποκλοπές: Ποιοι και με ποια δικαιολογία τις ζήτησαν, ποιοι και πώς το ενέκριναν (βίντεο)



Από τα Ανώγεια, στην εκδήλωση μνήμης του Δήμου Ανωγείων για τον Ιωάννη Κ. Κεφαλογιάννη, ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κώστας Καραμανλής προχώρησε σε ηχηρή παρέμβαση, ως κεντρικός ομιλητής της εκδήλωσης, για το ζήτημα των υποκλοπών. 
Επικαλούμενος αναφορές αλλά και πεποιθήσεις του Ι. Κεφαλογιάννη ο κ. Καραμανλής, μιλώντας για την υπόθεση των παρακολουθήσεων, ζήτησε να πέσει άπλετο φως, προσθέτοντας χαρακτηριστικά: 
"Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοι και με ποια  δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοι και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου". 

Συγκεκριμένα, ο Κώστας Καραμανλής είπε για: 

Παρακολουθήσεις
Διαύγεια και διαφάνεια είναι άλλωστε θεμελιώδη ζητούμενα για σύννομο και ομαλό δημόσιο βίο. Ακόμη περισσότερο όταν προκύπτουν ζητήματα όπως αυτό της παρακολούθησης τηλεφώνου πολιτικού αρχηγού, δημοσιογράφου ή κάθε πολίτη. Σε τέτοιου είδους καταστάσεις η κάθαρση επέρχεται μόνο εφ΄ όσον αποσαφηνιστούν πλήρως. Το θέμα είναι τόσο βαρύ και σοβαρό που δεν επιτρέπεται ούτε αντέχεται να μείνουν σκιές ιοβόλες για την δημοκρατική ομαλότητα. Φως λοιπόν! Άπλετο φως! 
Το να προκλήθηκαν τα γεγονότα αυτά από κυβερνητική πρωτοβουλία είναι εκτός από αντιδημοκρατικό και παράνομο, τόσο πέρα από κάθε όριο νοσηρής φαντασίας και πολιτικής ανοησίας που είναι αδιανόητο. Παραμένει όμως επιτακτική η ανάγκη να ξεκαθαριστεί ποιοί και με ποια  δικαιολογία ζήτησαν κάτι τέτοιο και ποιοί και πώς το ενέκριναν. Η επίκληση του απορρήτου σε τέτοιες περιπτώσεις υποτάσσεται στην ανάγκη κάθαρσης του δημόσιου βίου. Όλα στο φως λοιπόν και από εκεί και πέρα απαραίτητες και με διακομματική συνεργασία οι διορθώσεις του θεσμικού καθεστώτος που  διέπει και την άρση του τηλεφωνικού απορρήτου αλλά και την εν γένει λειτουργία των μυστικών υπηρεσιών. Αυτά τα στοιχειώδη για να αποτραπεί η περαιτέρω απαξίωση των θεσμών.

Ελληνοτουρκικά
Για τη χώρα μας η κατάσταση επιβαρύνεται  ακόμη περισσότερο γιατί αντιμετωπίζει επιπρόσθετα την κλιμάκωση της προκλητικής συμπεριφοράς της Τουρκίας σε όλα τα μέτωπα, από την Ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο μέχρι το Αιγαίο και τη Θράκη.

Αψηφώντας κάθε έννοια σεβασμού του Διεθνούς Δικαίου και των διεθνών συνθηκών, επιχειρεί να ανατρέψει το υφιστάμενο status quo και να επιβάλλει την ηγεμονία της, δυστυχώς άλλοτε με την σύμπραξη και άλλοτε με την ανοχή ή επιτήδεια ουδετερότητα των βασικών πρωταγωνιστών της διεθνούς ζωής. Είναι μέσα στο ζοφερό αυτό σκηνικό  που καλείται η χώρα μας να αναδείξει τον καλύτερό της εαυτό, διευρύνοντας τα διεθνή της ερείσματα, βελτιώνοντας διαρκώς την αμυντική και αποτρεπτική της ικανότητα και κυρίως, πάνω απ΄ όλα, διαφυλάσσοντας και σφυρηλατώντας την εθνική ομοψυχία και την αποφασιστικότητα  του συνόλου του Ελληνισμού να αποκρούσει παντοιοτρόπως κάθε απόπειρα σφετερισμού  των δικαίων του.

Ουκρανικό 
Τα μεγάλα εθνικά θέματα δεν χωρούν παραχωρήσεις" συνήθιζε να λέει ( σ.σ ο Ι. Κεφαλογιάννης). Ακόμη αντηχεί στ΄ αυτιά μου η μόνιμη επωδός του για την ανάγκη εθνικής ομοψυχίας και ενιαίας εθνικής στρατηγικής.
Η διαχρονικά υπεύθυνη και δικαιωμένη αυτή στάση αποκτά ιδιαίτερη επικαιρότητα στις μέρες μας. Το διεθνές σκηνικό έχει εισέλθει σε φάση αβεβαιότητας και αποσταθεροποίησης.
Η απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία και η παράταση του πολέμου εγκυμονεί σοβαρότατους κινδύνους για τη διεθνή ειρήνη και ευταξία. Ήδη είναι παραπάνω από εμφανής η πιθανότητα εντάσεων, ίσως και αναφλέξεων και σε άλλες περιοχές του κόσμου, όπως η Νοτιοανατολική Ασία, λόγω Ταϊβάν, αλλά και στα γειτονικά μας Βαλκάνια. Και όλα αυτά εν μέσω ενεργειακής, επισιτιστικής και οικονομικής κρίσης που επιβαρύνει δυσβάσταχτα  τις ευρωπαϊκές χώρες, πρωτίστως βέβαια τα ασθενέστερα  κοινωνικά στρώματα.
Η δε εικόνα της Δύσης, μπροστά στο καινοφανές σκηνικό και τις προκλήσεις των αναθεωρητικών δυνάμεων, είναι αποκαρδιωτική. Εμφανές έλλειμμα ηγεσίας, αδύναμες ή υπό κατάρρευση κυβερνήσεις, αυξανόμενη κοινωνική δυσαρέσκεια και απαξίωση των πολιτικών συστημάτων. Ειδικά μάλιστα στην Ευρώπη, που προφανώς μας αφορά και πιο άμεσα. Είναι περισσότερο από ποτέ ανάγκη η Ευρώπη να αφυπνιστεί, να πάρει πρωτοβουλίες, να αντιδράσει συντονισμένα και τολμηρά. Διαφορετικά μας περιμένουν δυσάρεστες εξελίξεις.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

8 comments:

  1. Σε μια εκδηλωση μνημης προς τιμην ενος ευπατρίδη πολιτικου που αφησε ανεξιτηλη την σφραγιδα του στον δημοσιο βιο της χωρας μας, ο πρωην Πρωθυπουργος ξεκαθαρισε το πολιτικο πεδιο της Ν.Δ και συγχρονως τις αξιες αυτης και τις υποχρεωσεις της απεναντι σε ολες τις Ελληνιδες και ολους τους Ελληνες. Λογια ξεκαθαρα, με βαση την ηθικη στο πολιτικο γίγνεσθαι, καθως και εντιμοτητα στον τροπο λειτουργίας του πολιτικου προσωπικου της χωρας. Ειπε δηλαδη το αυτονοητο που πρεπει να συμβαινει σε μια χωρα δικαιου, δημοκρατικη και κυριως ανεξαρτητη απο εσωτερικα και εξωτερικα συμφεροντα. Για το θεμα των υποκλοπων που σφορα τον αρχηγο του ΠΑΣΟΚ καθως και του οποιου δημοσιογραφου ' η πολιτη αυτης της χωρας που ζουμε, προσωπικα εχω να καταθεσω την αποψη μου που ειναι οτι: δυο χωρες στον πλανητη δεν χρειαζεται να εχουν ΕΥΠ. Η Ιαπωνια οπου δεν μιλαει κανεις και η Ελλαδα οπου μιλανε ολοι. Καλο μηνα, καλο φθινοπωρο, υπομονη και "ο ουρανος θα γινει πιο γαλανος" οπως εγραψε και τραγουδησε ο αείμνηστος μουσουργος και στελεχος της παραταξης μας Ρόμπερτ Ουίλιαμς...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Για όσους δεν το καταλάβατε Μητσοτάκης ΤΈΛΟΣ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Άφησε το Playstation επιτέλους και μίλησε το παιδί

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Ο μεταμεσονυκτιος joker ,ως μέγας πολιτικός αναλυτής εμφανίστηκε για να μας πει ....το τίποτα...γιατί πολύ απλά τόσο αυτός όσο και η μούμια ο πρώην πρωθυπουργός δεν μας λένε τίποτα για το παραδικαστικο, για τη Novartis κλπ

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. ΠΛΑΚΑ ΕΧΕΙΣ.Η ΧΑΖΟΣ ΕΙΣΑΙ ΑΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΝΑ ΣΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ Ο ΤΖΌΚΕΡ.ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΟΤΙ ΑΠΑΝΤΑ ΜΟΝΟ ΣΕ ΠΟΛΥ ΣΟΒΑΡΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΦΟΡΕΣ ΣΕ ΙΔΙΑΙΤΡΕΡΑ ΧΑΖΟΥΣ.ΕΣΥ ΕΙΣΑΙ ΕΝΔΙΑΜΕΣΟΣ.ΕΓΩ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΤΙ ΓΡΑΦΕΙ Ο ΤΖΟΚΕΡ ΓΙΑΤΙ ΕΠΙ ΚΑΡΑΜΑΛΗ ΔΕΝ ΕΙΔΑΜΕ ΑΥΞΗΣΗ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΡΕΥΜΑ ΟΥΤΕ ΣΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΚΑΙ ΩΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΚΑΘΕ ΜΗΝΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΓΕΜΑΤΟ.ΟΠΟΤΕ ΜΟΥΜΙΑ ΕΙΣΑΙ ΕΣΥ ΚΑΙ Ο ΠΡ.ΠΡΩΘΥΠΙΥΡΓΟΣ ΜΕΓΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΛΑΟ.ΓΙΑ ΠΑΡΑΔΙΚΑΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΝΟΒΑΡΤΙΣ ΨΑΞΕ ΚΟΥΛΗ ΣΗΜΙΤΗ ΣΑΜΑΡΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟ. ΧΑ!ΧΑ! ΤΡΕΛΟΥΤΣΙΚΕ ΚΑΟΥ ΜΠΌΙ.

      Διαγραφή
  5. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι αυτός μας έχει κυβερνήσει

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.