Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Για ποιο λόγο τα iPhones δεν έχουν ραδιόφωνο



Μπορεί σχεδόν όλα τα Android να έχουν ραδιόφωνο, όμως η Apple το άφησε εκτός από τα iPhones, παρότι θα μπορούσε να το εισάγει με μία απλή κίνηση, καθώς πριν το iPhone 7, προμηθευόταν chipsets για Wi-Fi και Bluetooth από την Broadcomm, στα οποία υπήρχε ενσωματωμένο το chip του ραδιοφώνου.

Ο λόγος έγκειται στον τρόπο λειτουργίας που η Apple επιλέγει τα χαρακτηριστικά των τηλεφώνων. Η Apple δε ρωτά αν κάτι μπορεί να γίνει, αλλά γιατί να γίνει. Εκτίμησε λοιπόν πως η εμπειρία ραδιοφώνου δεν πληρούσε τα στάνταρ της. Η διαθεσιμότητα των ραδιοφωνικών σταθμών εξαρτάται από την τοποθεσία του χρήστη και η Apple δεν έχει κανέναν έλεγχο στην ποιότητα της λήψης του σήματος. Επιπλέον, οι περισσότεροι ραδιοφωνικοί σταθμοί εκπέμπουν ήχο 128 kb/s, τη στιγμή που το Apple Music προσφέρει 256 kb/s.
Ας μην ξεχνάμε επίσης πως οι ραδιοφωνικοί σταθμοί έχουν μεγάλης διάρκειας διαφημίσεις, από τις οποίες η Apple δεν μπορεί να πάρει μερίδιο.
Έτσι, η διαχρονική απόφαση της Apple να μην ενσωματώσει ραδιόφωνο στα iPhones συνεχίστηκε μετά το iPhone 7 και μέχρι σήμερα.



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.