Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Mytilineos: Εξαγοράζει τη Watt+Volt έναντι 36 εκατ. ευρώ



Συμφωνία για εξαγορά του συνόλου των μετοχών της εταιρείας WATT+VOLT - «Watt and Volt Ανώνυμη Εταιρεία Εκμετάλλευσης Εναλλακτικών Μορφών Ενέργειας», έναντι 36 εκατ. ευρώ, ανακοίνωσε η Mytilineos, στο πλαίσιο του στρατηγικού της σχεδιασμού για την ανάπτυξη της δραστηριοποίησης της στη λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της εταιρείας, «με την προσθήκη του χαρτοφυλακίου 200.000 πελατών της WATT+VOLT η δραστηριότητα της Mytilineos στην λιανική αγορά προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου (όπου μέσω της Protergia - Τομέας Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου κατέχει ήδη την 1η θέση μεταξύ των ιδιωτών παρόχων) ενισχύεται πολλαπλώς». Το ενιαίο μερίδιο αγοράς πλέον αγγίζει το 10%, διαθέτοντας 550.000 πελάτες και σχεδόν 100 καταστήματα, ενώ ταυτόχρονα ενισχύεται σημαντικά η παρουσία στην ηλεκτροκίνηση με 516 σημεία φόρτισης ανά την επικράτεια.
Σύμφωνα με τη Mytilineos η ενσωμάτωση της WATT+VOLT και η διεύρυνση της πελατειακής βάσης ενισχύει περαιτέρω την καθετοποίηση του Τομέα Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της εταιρείας και αποτελεί ένα σημαντικό βήμα προς την κατεύθυνση δημιουργίας του παρόχου της νέας εποχής (“Utility of the Future”).
Κατά την ίδια ανακοίνωση, «σημαντικό ρόλο στη συμφωνία έπαιξε η άποψη της διοίκησης της Mytilineos για την ποιότητα και αρτιότητα του στελεχιακού δυναμικού της WATT+VOLT, το οποίο, μέσω καινοτόμων ιδεών και πρακτικών την ανέδειξε σε πολύ σημαντικό παίκτη της αγοράς απέναντι σε ιδιώτες παρόχους με σημαντική παραγωγική βάση». Το στελεχιακό αυτο δυναμικό, υπό τον CEO της WATT+VOLT, Τάσο Παπαναγιώτου, θα ενταχθεί στο στελεχιακό δυναμικό της Διεύθυνσης Λιανικής Ηλεκτρικής Ενέργειας & Φυσικού Αερίου της Mytilineos.

Σημειώνεται ότι το συνολικό τίμημα για την συναλλαγή ανέρχεται σε 36 εκατ. ευρώ εκ των οποίων 20 εκατ. ευρώ θα καταβληθούν σε μετρητά και 16 εκατ. σε μετοχές της Mytilineos. Οι εν λόγω μετοχές θα προέλθουν εκ των ιδίων μετοχών της Mytilineos και θα διατεθούν με τιμή 17 ευρώ ανά μετοχή.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.