Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πράσινο φως για πάνω από 1200 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία



Σύντομα θα πραγματοποιηθούν 1.264 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία όπως αποκάλυψε ο Υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης.
Σύντομα θα γίνουν 1.264 προσλήψεις στη Δημοτική Αστυνομία, αυτό ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών Μάκης Βορίδης, κατά τη διάρκεια της συνάντησης του τη Δευτέρα 17 Οκτωβρίου με το Προεδρείο της ΠΟΠ-ΟΤΑ.
Παράλληλα ο υπουργός Εσωτερικών, ανέφερε στους συνδικαλιστές ότι αναφορικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» μετά την απόφαση του ΣΤΕ για «ακύρωση της ειδικής εμπειρίας» εξετάζονται διάφοροι τρόποι Νομικής αντιμετώπισης και πάντως αυτοί θα συνεχίζουν να εργάζονται έως τότε.
Στην συνάντηση τέθηκε όλο το Διεκδικητικό Πλαίσιο, της ΠΟΠ ΟΤΑ που αποφασίστηκε στο πρόσφατο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας και σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση των συνδικαλιστών:
Ο Υπουργός άκουσε προσεκτικά τα αιτήματά μας τα οποία και τα αναλύσαμε πλήρως.
Στην συνέχεια μας δήλωσε ότι, στηρίζει πολλά από τα Οικονομικά θέματα τα οποία και συνυπογράφει αλλά συγχρόνως μας παρέπεμψε στον Υπουργό Οικονομικών με τον οποίο έχουμε ζητήσει ήδη συνάντηση.
Δεσμεύτηκε ότι, σύντομα θα γίνει συνάντηση όλων των εμπλεκόμενων για τα ΜΑΠ, για να καταλήξουμε σε μία βιώσιμη λύση. Θα μελετήσει την αλλαγή του Νομοθετικού Πλαισίου για τις κρίσεις προϊσταμένων Τμημάτων και Διευθύνσεων.
Για τις προσλήψεις μας δήλωσε ότι, φέτος κάλυψε το σύνολο των αιτημάτων για προσλήψεις στις ανταποδοτικές υπηρεσίες και σύντομα θα γίνουν 1.264 προσλήψεις στην Δημοτική Αστυνομία.
Για την βοήθεια στο σπίτι μετά την απόφαση του ΣΤΕ μας ανέλυσε ότι, εξετάζονται διάφοροι τρόποι Νομικής αντιμετώπισης και πάντως αυτοί θα συνεχίζουν να εργάζονται έως τότε.
Όταν ολοκληρωθεί ο κύκλος των συναντήσεων με τους Υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας θα επανέλθουμε με νέα συνάντηση προκειμένου να καταλήξουμε για την πορεία και την επίλυση και των υπολοίπων θεμάτων.

Έρχεται νομοσχέδιο
Με απόφαση του υπουργού Μάκη Βορίδη πρόκειται ως τα μέσα Οκτωβρίου να δοθεί σε δημόσια διαβούλευση το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, όπου θα υπάρχει πρόβλεψη για προσλήψεις άνω των 1.200 δημοτικών αστυνομικών.
Το νομοσχέδιο για τη Δημοτική Αστυνομία, προβλέπει νέες αρμοδιότητες και νέο ρόλο για τους αστυνομικούς, με στόχο να βρίσκονται πιο κοντά στους πολίτες και τις τοπικές επιχειρήσεις, στο πλαίσιο της επικαιροποίησης και αναμόρφωσης του θεσμικού πλαισίου του συγκεκριμένου σώματος.
Οι διαδικασίες για την πρόσληψη πάνω από 1.200 ατόμων που θα στελεχώσουν τη Δημοτική Αστυνομία σε όλη τη χώρα, θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ, ενώ κατά το παρελθόν το προσωπικό αυτό εξαιρούνταν από τις διαδικασίες πρόσληψης μέσω ΑΣΕΠ, και η πρόσληψη γινόταν με τις διατάξεις του ΠΔ 135/06.
Σύμφωνα με πληροφορίες είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο να αυξηθεί ο αριθμός των θέσεων για τους δημοτικούς αστυνόμους από 1.200 σε 1.700 (κατά μέγιστο όριο) ενώ μέσα στον Οκτώβριο αναμένεται και η σχετική προκήρυξη στον ΑΣΕΠ.

Πηγή: dikaiologitika.gr
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

3 comments:

  1. Να τους κάνεις τι ρε λαμόγιο. Για να καλύψεις την ανεργία καταργώντας τους αργότερα και φτιάχνοντάς τους δημοτικούς υπάλλήλους. Όπως έγινε δηλαδή. Τώρα δεν καλύπτεται η πόλις με την ΕΛΑΣ; Η΄είναι προεκλογικές ειδήσεις; Ψάξε ρε και κάλυψε ουσιαστικές κενές θέσεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Είμαι λαμόγιο, για αυτό κάνω οτι γουστάρω.
      Μόνου αυτό θα μπορούσε να σου απαντήσει
      Στη καλύτερη περίπτωση: Παλιά μου τέχνη κόσκινο .
      Και ακόμα καλύτερα: Ο ομοσταυλος μου Πλεύρης ετοιμάζεται για απολύσεις υγειονομικών, εγώ κάνω προσλήψεις, γιατί ως βαθιά δεξιά πιστεύουμε στο κράτος χωροφυλαξ & αστυφυλαξ.
      Υπάρχει εξάλλου το προηγούμενο με τους αγροφύλακες και τους αστυνομικούς των πανεπιστημίων.
      Αυτή η τριπλέτα του Κούλη, η προερχόμενη από τον Καρατζαφέρη, παίζει μπάλα μόνη της

      Διαγραφή
  2. ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΤΟΛΕΣ ΤΗΣ ΦΩΤΟ ΤΙς ΕΧΕΙ ΔΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΔΕΣΣΑ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.