Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κοζάνη: 1.700 χορευτές από 320 συλλόγους στο 16ο Παμποντιακό φεστιβάλ το Σάββατο 15/10



Τη δυναμική επιστροφή του Παμποντιακού Φεστιβάλ με την διοργάνωση του στην Κοζάνη, ως ένα από τα μεγαλύτερα πολιτιστικά γεγονότα στην χώρα, προσδιόρισαν το μεσημέρι της Πέμπτηε σε κοινή συνέντευξη τύπου στην Κοζάνη, ο περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας,  Γιώργος Κασαπίδης, ο δήμαρχος Κοζάνης, Λάζαρος  Μαλούτας, και ο πρόεδρος της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος (Π.Ο.Ε), Γιώργος  Βαρυθυμιάδης.

Με  την διά ζώσης παρουσία του Περιφερειάρχη, του Δημάρχου και  της αντιπεριφερειάρχη Κοζάνης, Κατερίνας  Δαδαμόγια, καθώς και τη διαδικτυακή συμμετοχή του Προέδρου της Π.Ο.Ε  και του προέδρου του Συνδέσμου Ποντιακών Σωματείων Δυτ. Μακεδονίας – Ηπείρου, Στάθη Αμαραντίδη, αναφέρθηκε η μεγάλη προσπάθεια  που έγινε για την διεξαγωγή του 16ου Παμποντιακού Φεστιβάλ, το Σάββατο 15 Οκτωβρίου, στις 7 το απόγευμα,  στο Κλειστό  Γυμναστήριο Λευκόβρυσης  Κοζάνης, καθώς και το διήμερο ποντιακής  διατροφής, το Σαββατοκύριακο 15 και 16 Οκτωβρίου, στην Κεντρική Πλατεία Κοζάνης.

Όπως ανακοίνωσε  ο κ. Βαρυθυμιάδης, αναμένονται  πάνω από 1.700 χορευτές από 320 και πλέον ποντιακούς συλλόγους της χώρας, καθώς και μεγάλος αριθμός επισκεπτών στην περιοχή, κάτι που φέτος αφιερώνεται στα 100 χρόνια από την Μικρασιατική καταστροφή.

Στη σημασία της διοργάνωσης, αναφέρθηκε ο κ. Μαλούτας, κάνοντας λόγο για την «επανεκκίνηση» του θεσμού που γίνεται πανελλαδικά από την περιοχή, μετά από τα δύο προηγούμενα χρόνια της πανδημίας. Στο ίδιο μήκος κύματος, ο Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας, στάθηκε στα πολλαπλά οφέλη και την ξεχωριστή σημασία, τόσο της χορευτικής συνάντησης, όσο και του διημέρου της ποντιακής  διατροφής, για το οποίο υπογράμμισε ότι «από τις επόμενες χρονιές, θα επιχειρηθεί να μεταφερθεί  στα ορεινά παρχάρια της  ευρύτερης  περιοχής του Βερμίου, στην προσπάθεια αναβίωσης και  ενίσχυσης  της οικονομίας των ορεινών περιοχών».

Η Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε  Κοζάνης, στάθηκε μεταξύ άλλων στα βαθύτερα μηνύματα του Παμποντιακού Φεστιβάλ  και  στην στήριξη της Περιφέρειας, προκειμένου να διατηρηθούν ζωντανές  οι μνήμες και να υπάρξουν νέες εμπειρίες, διατηρώντας την ενότητα και την δυναμική του προσφυγικού στοιχείου, ενώ ο Πρόεδρος  του Σ.ΠΟ.Σ  Δυτ. Μακεδονίας-Ηπείρου, Στάθης  Αμαραντίδης, επισήμανε την συμμετοχή των ποντιακών συλλόγων στο φεστιβάλ  και την ανάγκη υπέρβαση των δυσκολιών , για  την δυναμική επαναλειτουργία τους.


Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.