Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Επίσκεψη του Κυρ. Μητσοτάκη στην Πέλλα - Τι δήλωσε για το νέο δρόμο και το φράγμα (φωτο & βίντεο)



Την Πέλλα επισκέφθηκε σήμερα λίγο μετά τις 10.00 το πρωί ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο πλαίσιο περιοδείας του στο νομό. 
Ο πρωθυπουργός ξεναγήθηκε στο Αρχαιολογικό Μουσείο από την Υπουργό Πολιτισμού Λίνα Μενδώνη και την Διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Πέλλας Μπετίνα Τσιγαρίδα, ενώ περιηγήθηκε στο -υπό ανάδειξη- Ανάκτορο του Μεγάλου Αλεξάνδρου συνοδευόμενος, μεταξύ άλλων, από τον γραμματέα της κεντρικής πολιτικής επιτροπής της ΝΔ Παύλο Μαρινάκη, από τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Γιώργο Γεωργαντά, τον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης) Σταύρο Καλαφάτη, τους κυβερνητικούς βουλευτές του Ν. Πέλλας Γιώργο Καρασμάνη, Διονύση Σταμενίτη, Λάκη Βασιλειάδη, τον δήμαρχο Πέλλας Γρηγόρη Στάμκο και τον αντιπεριφερειάρχη Ιορδάνη Τζαμτζή. 
Στη συνέχεια μετέβη στον πεζόδρομο της πλατείας του ιστορικού χωριού, όπου συναντήθηκε με πολίτες και συζήτησε μαζί τους.

Στο αρχαίο ανάκτορο Πέλλας
Να σημειωθεί ότι στο χώρο του αρχαίου ανακτόρου Πέλλας έχουν δρομολογηθεί έργα και παρεμβάσεις ύψους 2,5 εκατ. ευρώ, που αναβαθμίζουν σημαντικά τις υποδομές με διαδρομές ΑμεΑ, νέο εκδοτήριο, είσοδο, νέους χώρους υγιεινής και ανάδειξη της αρχαίας παλαίστρας και της αρχαίας κολυμβητικής δεξαμενής. Επίσης έχει ενταχθεί στο Ταμείο Ανάκαμψης και έχει ξεκινήσει το έργο στο Κάστρο της Αλμωπίας, 1.850.000 εκ ευρώ.
Ο κ. Μητσοτάκης τους εξέφρασε την ικανοποίηση του για την πρόοδο των εργασιών στο βασιλικό ανάκτορο της αρχαίας Πέλλας και υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση θα συνεχίσει να ενισχύει τις προσπάθειες για την αποκατάσταση του, ώστε να αναδειχθεί μια "πλήρης εικόνα του μεγαλείου του μακεδονικού πολιτισμού". Σημείωσε ότι η Μακεδονία, με τα έργα που γίνονται, σε συνδυασμό με την ιστορία της, καθίσταται "μοναδική" ως τουριστικός προορισμός.

Ο δρόμος και το φράγμα
Ο κ. Μητσοτάκης τόνισε ότι "μέσα στους επόμενους έξι έως εννέα μήνες" θα συμβασιοποιηθεί και το υπόλοιπο τμήμα του δρόμου Θεσσαλονίκης - Έδεσσας, υπενθυμίζοντας ότι ήταν μεταξύ των αρχικών εξαγγελιών και δεσμεύσεων του.
"Υπήρξαν αρκετά προβλήματα, αλλά μπήκε το νερό στο αυλάκι, τα δύο βασικά έργα για την περιοχή είναι ο δρόμος και το φράγμα" είπε ο πρωθυπουργός.
Με την ευκαιρία της συνάντησης του με τον πρόεδρο της κοινότητας Πέλλας Βαγγέλη Τσακπινάκη, που είναι πυροσβέστης στο επάγγελμα, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι η κυβέρνηση, αναγνωρίζοντας και τα οποία προβλήματα υπήρξαν, έδωσε έμφαση στην πολιτική προστασία και στην προηγούμενη αντιπυρική περίοδο και ότι στο προσεχές υπουργικό συμβούλιο θα συζητηθεί και ο νέος σχεδιασμός για την πολιτική προστασία για τη νέα χρονιά. Σημείωσε, επίσης ότι ψηλά στην ατζέντα της είναι και η αντιμετώπιση των προβλημάτων της κλιματικής αλλαγής, αλλά και τα αναπτυξιακά ζητήματα που συνδέονται με αυτήν και η προοπτική της ανάπτυξης σε όλους τους τομείς κάθε περιοχής.
"Η Πέλλα στον πρωτογενή τομέα είναι πρωταγωνιστής, αλλά κοιτάμε και το σήμερα και το μέλλον" τόνισε ο κ. Μητσοτάκης. 
Τέλος, με αφορμή παρατηρήσεις του κ. Μαρινάκη για τα νέα στελέχη του κόμματος που δραστηριοποιούνται στην περιοχή σημείωσε ότι η ΝΔ ως ένα "μαζικό λαϊκό κόμμα" έχει τη δυνατότητα να αντλεί δυνάμεις από νέα στελέχη, ενώ ο ίδιος ως πρόεδρος του κόμματος δίνει αυτή τη δυνατότητα σε νέους να ανελιχθούν στο εσωκομματικό πεδίο και να υποστηρίξουν στην κοινωνία τις ιδέες και τις αξίες του κόμματος. "Το κόμμα είναι αξιοκρατικό" είπε ο κ. Μητσοτάκης. 

Αυξημένες κατά σχεδόν 20% φέτος οι εξαγωγές, δείχνουν τη δυναμική του πρωτογενούς τομέα


Επόμενος σταθμός του πρωθυπουργού ήταν το εργοστάσιο Αφοί ΣΕΞΤΟΥ – ΕΞΦΡΟΥΤ Α.Ε., μία επιχείρηση που δραστηριοποιείται στον τομέα των φρέσκων φρούτων και λαχανικών.
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης περιηγήθηκε στις εγκαταστάσεις και παρακολούθησε τη διαδικασία διαλογής και συσκευασίας προϊόντων.
"Χαίρομαι πάρα πολύ που μου δίνεται η δυνατότητα σήμερα να επισκεφτώ μία ιστορική αλλά και καινοτόμο εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον εξαιρετικά κρίσιμο τομέα των εξαγωγών των νωπών προϊόντων μας", τόνισε προσθέτοντας: "Μια εταιρεία που φροντίζει τους εργαζόμενους της και που αποτελεί υπόδειγμα για το πώς ο πρωτογενής τομέας μπορεί να στραφεί προς τις εξαγωγές και να μεγαλώσει μέσα από την ανταγωνιστικότητα των ελληνικών προϊόντων".
Ο κ. Μητσοτάκης θα συναντηθεί επίσης με τον Μητροπολίτη Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, κ.κ. Ιωήλ και ακολούθως θα έχει συνάντηση στην Έδεσσα με τους δημάρχους των 4 δήμων.

mitspel



Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

6 comments:

  1. Ελπίζω εκεί στα Γιαννιτσά οι σύντροφοι του ΣΥΡΙΖΑ να μη πέσουν στην λούμπα και στηρίξουν τον "ανεξάρτητο" Καστεριδη που μετά από όλα αυτά που βιώνει κοινωνία έτρεξε να προϋπαντήσει Μητσοτάκη. Η Πέλλα χρειάζεται καθαρή προοδευτική λύση και όχι δήθεν ανεξάρτητους. Γιατρέ μαζί σου να κάνουμε την μεγάλη ανατροπή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
    Απαντήσεις
    1. Ποιον βρε,αυτόν που δεν ψήφισε το ΔΕΥΤΕΡΟ μνημόνιο?Το έγραφε και στα φυλλάδια που μοίραζε στον κόσμο.

      Διαγραφή
  2. ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΙΣ ΠΕΛΛΑΣ .ΟΥΤΕ ΕΝΑ ΠΑΡΑΠΟΝΟ ΔΕΝ ΑΚΟΥΣΤΗΚΕ!!! ΜΟΛΙΣ ΦΥΓΕΙ ΟΜΩΣ ΜΗΝ ΑΡΧΙΣΕΤΕ ΝΑ ΚΛΑΙΓΕΣΤΕ!!! ΜΠΡΑΒΟ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΑΓΡΟΤΕΣ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΡΟΔΑΚΙΝΟΠΑΡΑΓΟΥΣ .ΟΛΑ ΜΙΑ ΧΑΡΑ !!! ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΚΟΥΛΗ , Ο ΛΑΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΑΖΙ ΣΟΥ. (ΣΥΝΔΡΟΜΟ ΣΤΟΚΧΟΛΜΗΣ)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.