Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Λ.Ε. Γιαννιτσών ''Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ'': Εγκαίνια έκθεσης φωτογραφίας για τη Μικρασία (φωτο)Πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης φωτογραφίας με θέμα "Μικρασία. Αλησμόνητες πατρίδες - Από την Μεγάλη Ιδέα στην καταστροφή", που οργάνωσε στο Φουαγιέ του Πνευματικού Κέντρου Γιαννιτσών η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτσών Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ.
Προηγήθηκε αγιασμός από τον π. Κυριάκο Χατζηδήμου, εν όψει της έναρξης της νέας περιόδου εκδηλώσεων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών.
Οι φωτογραφίες της έκθεσης, πολλές εκ των οποίων σπάνιες που παρουσιάζονται για πρώτη φορά, παραχωρήθηκαν από το Κέντρο Μικρασιατικού Πολιτισμού Νέας Ιωνίας Αττικής και τον Πρόεδρο του κ. Λουκά Χριστοδούλου, καθώς και από το Μουσείο Προσφυγικού Ελληνισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως και από τον υπεύθυνο του κ. Κωνσταντίνο Νίγδελη.
Ο κ. Κωνσταντίνος Νίγδελης, ιστορικός ερευνητής και συγγραφέας πλειάδας βιβλίων, βαθύς γνώστης της ιστορίας του προσφυγικού ελληνισμού, άριστος αφηγητής και ξεναγός, ανέλαβε την παρουσίαση των φωτογραφιών από τις αλησμόνητες πατρίδες, την Μικρασιατική εκστρατεία, την καταστροφή και την προσφυγιά, με αναφορές σε πολλές
 λεπτομέρειες ιστορικών γεγονότων.
Στα εγκαίνια της έκθεσης και κατά την ξενάγηση παρευρέθηκαν ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος, ο Βουλευτής Γεώργιος Καρασμάνης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας Ιορδάνης Τζαμτζής, ο Πρόεδρος της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α Πέλλας Απόστολος Φάκκας, ο δημοτικός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Στάθης Καστερίδης και πλήθος κόσμου.
Η έκθεση φωτογραφίας θα διαρκέσει έως 31 Οκτωβρίου και παραμένει ανοικτή καθημερινά και από ώρα 6 έως 8μμ.
Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

0 comments:

Δημοσίευση σχολίου

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.