Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Να αποζημιωθούν οι καλλιεργητές σπαραγγιών της Αλμωπίας, ζήτησε εκ νέου ο Ιορδάνης ΤζαμτζήςΘετική διαγράφεται η προοπτική αποζημίωσης των παραγωγών σπαραγγιών της Αλμωπίας, μετά τη συνάντηση του Αντιπεριφερειάρχη Ιορδάνη Τζαμτζή με τον ΥΠ.Α.Α.Τ. Γεώργιο Γεωργαντά και τον Υφυπουργό στον Πρωθυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο.

Ο κ. Τζαμτζής ζήτησε την άμεση οικονομική ενίσχυση των παραγωγών, που είδαν να καταστρέφονται τα πλαστικά επικάλυψης, στις καλλιέργειες σπαραγγιού, από το ακραίο φαινόμενο του «αεροχειμάρρου», στις 8 Φεβρουαρίου 2022.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις ΟΣΔΕ, οι ζημιές αφορούν σε 3.618.5 στρέμματα ενώ με βάση την τρέχουσα τιμή των πλαστικών επικάλυψης, προς 4,34 ευρώ το κιλό, το συνολικό κόστος των υλικών αυτών ανέρχεται σε 785.392,44. Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας ζήτησε συνολικό ποσό αποζημίωσης 857.403,12 ευρώ, συνυπολογίζοντας τα ημερομίσθια που απαιτούνται, προς 35 ευρώ, για την αποκατάσταση των ζημιών. Από τον απαραίτητο καταμερισμό προκύπτουν περίπου 237 ευρώ ανά στρέμμα.

Ο κ. Τζαμτζής απέστειλε στους κυρίους Γεωργαντά και Τριαντόπουλο πλήρη κατάλογο με τα ονόματα των πληγέντων καλλιεργητών.

Οι δύο Υπουργοί αντιμετώπισαν θετικά το αίτημα του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας, κατανοώντας ότι δεν θα πρέπει να διακοπεί ο κύκλος παραγωγής σπαραγγιών, ενδεχόμενο που θα προσέθετε μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, στα ήδη υπάρχοντα.

Share on Google Plus

    Blogger Comment
    Facebook Comment

1 comments:

  1. Ιορδάνη ζητά το κάτι τις και για τα καταστρεμενα μαντρια από τον αερο χείμαρρο ρε φίλε και εμείς σε ψηφίσαμε

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Μη διστάσετε να προσθέσετε σχόλια στο δημοσίευμα που σας ενδιαφέρει.

Η εφημερίδα karatzova.com ενθαρρύνει τη δημόσια έκφραση των αναγνωστών της εφόσον τηρούνται οι βασικοί κανόνες δημοσιότητας που ορίζουν οι ελληνικοί νόμοι. Τα σχόλια εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή.